Politika DUP BEČIĆI KAMEN SPOTICANJA U BUDVANSKOJ VLADAJUĆOJ KOALICIJI

DF se ljuti na Bečića zbog Bečića

Budva

Prekid 27. sjednice Skupštine opštine Budva, zbog odlaska predsjednika opštine Marka Carevića u Beograd, pokazao je da “velji rat” u vladajućoj koaliciji i dalje traje i da su neslaganja između Demokrata i Crnogorske na jednoj strani i Demokratskog fronta na drugoj, sve veća.

Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina, problem je znatno dublji i nije u pitanju samo Carevićevo napuštanje sjednice.

Demokratski front, izgleda, kao i većina žitelja Bečića, ne žele da se stavi van snage DUP Bečići, na kojem insistiraju Demokrate Alekse Bečića. U DF-u smatraju da postoje i neki privatni interesi Demokrata da se ovaj DUP stavi van snage, ali to nijesu željeli zvanično i da saopšte.

Podsjetimo, nakon što je predsjednik Skupštine Krsto Radović predložio izmjene redosleda tačaka dnevnog reda i odložio raspravu o rebalansu budžeta jer je obaviješten da je predsjednik Marko Carević službeno otputovao, sjednicu su napustili odbornici DF-a, nezavisni odbornik Goran Pejović i odbornici DPS-a i SD-a.

U DF-u su napuštanje sjednice obrazložili činjenicom da je sekretar za finansije Petar Odžić, koji je i predlagač akata, bio prisutan a opštinski propisi ne predviđaju prisusutvo predsjednika.

„Ukoliko se ovo ne riješi, jer predstavnik predlagača je na sjednici, a to je sekretar za finansije Petar Odžić, nijesmo spremni da nastvimo rad”, kazao je Đorđije Pribilović, šef odborničkog kluba DF.

Na to su reagovale Demokrate i Crnogorska, a Dragan Krapović je kazao da je neprisustvovanje predsjednika Opštine Budva ponižavanje SO.

“Zar je moguće da je Careviću bitnije da proslava Dana jedne gradske opštine u Beogradu od usvajanja rebalansa”, upitao je Mijomir Pejović iz Demokrata.

Dragan Purko Ivančević iz Crnogorske je ocijenio da odsustvo predsjednika Carevića sa sjednice predstavlja dalje unižavanje najznačajnije zakonodavne institucije u gradu lokalnog parlamenta.

Socijaldemokrate Budve kažu da nijesu iznenađeni tokom događaja na sjednici SO Budva.

“Iznenađenje bi bilo da je sjednica održana u punom kapacitetu i da su riješena značajna pitanja koja čekaju mjesecima. No, vladajuća budvanska koalicija to nije imala u planu, već samo kupovinu novih šest mjeseci vlasti, u kojima se neće baviti brigom o gradu i građanima, već ličnim interesima i partijskim zapošljavanjem, kao i do sad”, kaže Petar Ivković, predsjednik Opštinskog odbora SD Budva.

On smatra da opstajanje po svaku cijenu nesložne i neskladne budvanske koalicije predstavlja otvoreno i drsko ruganje građanima.

“Odlaganje, do ko zna kad, rasprave o budžetu, do kraja je raskrinkalo njihovu nespremnost i nesposobnost da vode ovaj grad. A građani čekaju. Sad već ne da značajna pitanja budu rješavana, nego naredne izbore da Budvi ponovo svane”, kaže Ivković.

U budvanskoj vladajućoj koaliciji će danas pokušati da dogovore nastavak 27. sjednice SO.

Kako saznaju DN, zakazan je kolegijum predsjednika Opštine, ali je već izvjesno da njemu neće prisustvovati najjača opoziciona partija DPS.

39

avatar
1000
37
2
0
 
39
bivsi pzpmne-moreDusanDrTosicopozicionar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mne-more
Gost
mne-more

U dps vise no pola cetnici,kakav je to coctel u cg

Dusan
Gost
Dusan

Krapovic je mislio da moze da preuzme sve privremene objekte pa da ih medjusobno podijele

DrTosic
Gost
DrTosic

Aleksa je tu da isplagira po nesto ni za sta drugo

opozicionar
Gost
opozicionar

I jedni i drugi ste sramota opozicije Becic je mislio da ce na tudjoj nesreci da gradi srecu pa se odrekao i Srdjana Milica, mislio je da ce uspjeti ako se odrekne onoga koji je pokusao da napravi covjeka od necovjeka

komarac
Gost
komarac

Kako cete ubrzo da pokoljete oko Budve, zivi bili pa vidjeli

Komandant
Gost
Komandant

Kakva koalicija koliko samo vjestackih odnosa medju vama i koliko neprofesionalizma u vodjenju Budve ovo je strasno

Aladin
Gost
Aladin

Becic kao novi Pajovic ubrzo! Zivi bili pa vidjeli.

StevanPG
Gost
StevanPG

Nista bolja situacija nije u podgorickom odboru Demokrata, to pokusava da Becic odrzi pod kontrolom jer je svjestan da je Budvu izgubio.

Gordan
Gost
Gordan

Df provlio Becica da je postao produzena ruka DPS.

Demokrata
Gost
Demokrata

Jednom glasao Demokrate i nikad vise, slobodno kakvi su mogu im vratiti kravatu, jer su to jedni koristoljubci.

Miško
Gost
Miško

Nije ni ovaj Dps zlatan, ali se barem kod njih zna neki red, ne ponasaju se kao grupa pobunjenih tinejdzera

Nevenka
Gost
Nevenka

Ma tamo svako grabi fotelje, rodjenu majku bi izdali, a ne nekog od opozicionih partnera

KotorankA
Gost
KotorankA

Samo neka vam bude na um sto je opozicija uradila u Kotoru, ne bih voljela da se to desi i Budvi

Majka
Gost
Majka

Jasno je da Pavicevic gura Becica ka Dps-u, to malo mozga sto mu je ostalo ovaj mu pomuti

JunaK
Gost
JunaK

Ma Becic je produzena ruka Dps-a, samo slijep covjek to jos ne vidi.. Eto kakva nam je opozicija

Send this to a friend