Politika

DF Socijaldemokratama: Istina vam je jaka ko i ljetošnje sunce

Iz Demokratskog fronta u Plavu odgovorili su Socijaldemokratama nakon što su iz ove partije kazali za DF da je Ajnštajn bio u pravu kad je rekao da je ljudska glupost beskonačna.

Saopštenje DF-a prenosimo u cjelosti: 

Demokratski front Plav se najsrdačnije zahvaljuje Sodijaldemokratama, na „afirmativnom diskursu“, kojim najbolje otkrivaju svoje  realne političke domete, opšti i kultrni nivo, kao i zarobljenost ličnim interesom kao jedinom ideologijom! Vaši napadi, najbolja su potvrda, doslednosti i veličine političke vizije i neukaljanosti puta kojim gazi Demokratski front. Posebno je interesantno, što pominjete ljetošnju žegu i jako sunce,  koje ste u ovoj kišnoj godini u Plavu jedino vi izgleda osjetili, stavljajući pod znak pitanja svaku vašu izgovorenu i napisanu „istinu“ koja vam je očigledno jaka baš kao „žega“ i ljetošnje sunce! Mi u Demokratskom frontu, se najiskrenije divimo jednoj veličini kakav je bio Albert Anštajn, ali nam je zbog načina života i draži plavske čaršije, mnogo bliži Andrić i njegovi mostovi, kao simboli najačih i najčvršćih veza medju ljudima, kao personifikacija bratske ljubavi i skladnog suživota na opštu dobrobit svih građana naše opštine. Ali pisao je Andrić, kao rijetko ko prije i posle njega, i o povremenim pokušajima  rušenja tih mostova na kojima počiva čovječanstvo, i nije slučajno zapisao kako na žalost, po nekad dodju neka čudna vremena kad pametni zaćute . . .    Prcizno definišući ta i takva vremena, kao i svačiju ulogu u njima.

Ne vidimo odakle povod opštinskoj vlasti koja u lokalnom Parlamentu od 31-nog odbornika, ima podršku 24, da  ničim izazvana brutalno već drugi put napada opoziciju, ali to su izgleda upravo ona vremena o kojima je sadržajno pisao Andrić!

Ali na svu sreću, zajednička im je karakteristika da kratko traju kao marginalni izuzetci koji potvrdjuju pravilo neophodnosti drugačijeg funkcionisanja društvene zajednice, koja dugoročno mora počivati na zdravim moralnim i društvenim vrijednostima.

Upravo naš argumentovan odgovor na vaš prvi neosnovani napad, je dokaz naše konstruktivnosti i iskrene zabrinutosti za budućnost Plava.

A da ne govorimo o neophodnosti  antibiotskog djelovanja na trenutni bezidejni, interesni politički virus, kakav su Socijaldemokrate.

7 Komentara na "DF Socijaldemokratama: Istina vam je jaka ko i ljetošnje sunce"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend