Politika

DF tvrdi da je 125.000 eura sve vrijeme bilo kod Katnića

Današnji skandal u Višem sudu kad je 125.500 eura za navodni državni udar lično donio Milivoje Katnić,  Suzani Mugoši najbolji je dokaz da je novac sve vrijeme bio kod specijalnog državnog tužioca, poručuju iz Demokratskog fronta.

“Podsjećamo javnost da je advokat Radosavljević tražio da Viši sud od srpskog tužilaštva zatraži 125 500 eura, a da je Milivoje Katnić tom prilikom ćutao, ne obavijestivši sudsko vijeće da je isto to on  tražio u oktobru 2017. i januaru 2018. Zašto je Katnić to prećutao? Jer je novac sve vrijeme bio kod njega, ali mu je trebala papirološka pomoć od djelova srpskog tužilaštva, kod kojeg nije bio novac, kako bi lakše mogao donijeti novac u sud”, tvrde iz ovog saveza.

Kako ističu, umjesto da novac bude dostavljen u Viši sud od strane srpskog tužilaštva, njega donosi Milivoje Katnić kod kojeg je, kako ponavljaju iz DF-a, bio sve vrijeme i za koji se nadao da neće morati da ga dostavlja.

<<<Velimirović: Rus tražio da me ubiju, uplašen sam za bezbjednost<<<

“Nažalost, izgleda da pojedine strukture u srpskom tužilaštvu svjesno prikrivaju kriminalno ponašanje Milivoja Katnića, jer su iako novac nije bio kod njih, pojedini među njima vjerovatno očekivali da će se ovih 125.000 eura koje su bile kod specijalnog državnog tužioca poslije prvostpene presude podijeliti na ravne časti”, kazali su oni.

U Demokratskom Frontu tvrde da novac nije bio u Tužilaštvu već u BIA koja je sve što je oduzela od Sinđelića predala Katniću.

“I uopšte nije teško zaključiti da je novac sa Sinđelićem došao u Crnu Goru, ali da su se do posljednjeg trenutka nadali da ga Katnić neće morati otkopavati ispod peleta i  donijeti u sudnicu. Otvarajući kovertu u kojoj se nalazi novac sudija Mugoša, i pored upozorenja, je dodatno kontaminirala postupak, jer će sad tragovi Milivoja Katnića biti obrisani tragovima zaštićenog svjedoka saradnika Saše Sinđelića, što je i bio cilj ovog sudskog dokaznog vodvilja”, dodaju oni

Predsjedništvo DF – a, kako navode, nema dilemu da se svjedok saradnik i televizijska zvijezda u najavi Saša Sinđelić u ovom trenutku valja u ovih 125.000 eura kako bi se, tvrde oni, obezbijedila DNK potvrda, jer je novac na sigurnom taman kao i Sinđelićevi i Velimirovićevi telefoni.

“Ova farsična predstava slična beskonačnosti baterije Lenova predstavlja još jedan dokaz zbog čega su juče lideri DF – a Andrija Mandić i Milan Knežević udaljeni do kraja dokaznog postupka, da ne bi remetili procesnu disciplinu laganja i montaža Milivoja Katnića, pošto im se proces pretvorio u neuropsihijatrijsku dijagnozu Saše Sinđelića. Da sprdnja bude potpuna, u danu kad Milivoje Katnić vraća 125.500 eura dobija kao vid odštete 43.000 eura zbog nesiplaćivanja dijela zarade dok je bio sudija Apelacionog suda. I gle čuda, odluku donosi isti onaj Viši sud u kojem Katnić okružen obezbjeđenjem vitla pištoljem i traži osuđujuće presude za lidere DF – a”, tvrde oni.

Predsjedništvo DF – a nakon današnjeg svjedočenja Paje Velimirovića podsjeća crnogorsku javnost da su, kako ističu, u srpskom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv Milivoja Katnića jer je “vojvodu” ( ma šta to to značilo ) podsticao na izvršenje krivičnog djela na teritoriji Republike Srbije.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

a kome je mujovic veso dao u sdt dio od 900hiljada eura Svetovih para maznutih od naroda ?

Tihi 9
Gost
Tihi 9

Df je dovoljno predstavio sebe kakvi su i na ulci i u skupštini i u sudnici.
E sada šta su posijali neka žanju.

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

FRKA ,FRKA,ZNATE STO VAS CEKA,JOS MALO

Milorad
Gost
Milorad

A da necete da vi ih vrati na racun DF.

Liberal
Gost
Liberal

To je sitnica za DF.
Oni su za planirani terorizam dobili iz Kremlja 6 miliooonnna

Montenegro
Gost
Montenegro

Koliko god da su kakvi su nasli su se.. ali ovaj mi se medojevic ne uklapa snjima nikako nego ne bi ga ni bilo na politickoj sceni kao ni nikog od njih da su samostalne partije.. kao sto nece bit ni Krivokapica do sl izbora..

Montenegro
Gost
Montenegro

A to je mnogo bitno dje su bile.. ufatite se vi za svaku sitnicu i glupost.. najveca od svih je pitanje advokata koliko prostorija ima aerodrom Šeremetjevo!!! No davljenik se i za slamku fata… oogledaj tu skupinu na sta to lici.. vidi im Brčka.. ?!!ahahaha 😂😂😂

Tihi 9
Gost
Tihi 9

Advokati kao advokati. Rastezu ,otezu nebi li se pojavila koja slamka spasa pa zato i pitaju puno stvari koje nemaju veze sa slučajem jer je svaka utrosena minuta draicjena za njih.
Što više rocista to više para.

Ljuta
Gost
Ljuta

pa normalno da su bile kod Nobila….dobio ih za operaciju Corava sova…ipak su to sad pare koje ce ici u budjet cg….bravo sindjo…sve si ih sjebao…tebe za vojvodu a ne Paja blesavoga

Send this to a friend