Politika

DF: Usvojiti Deklaraciju o ukidanju sankcija Rusiji

Odbornici Demokratskog fronta (DF)u lokalnim parlamentima će inicirati usvajanje Deklaracije o ukidanju sankcija Rusiji, koju je predložilo Udruženje rusko-srpsko-crnogorskog prijateljstva „Slovenski most“, odlučilo je Predsjedništvo DF-a.

„Odluka Vlade Crne Gore da uvede sankcije Ruskoj federaciji, donesena je protivno interesima i većinskoj volji naših građana, a već je nanijela ogromnu štetu Crnoj Gori“, smatraju u DF-u.

Kako su ocijenili, režim je, „slijedeći naredbe svojih nalogodavaca, i zbog ličnih interesa pojedinaca iz vrha režima“, povukao potez koji duboko pogađa najveći broj opština u Crnoj Gori, a naročito na početku turističke sezone.

Iz DF-a su rekli da su Rusija, ruske investicije i ruski turisti su godinama najveći oslonac turističke privrede Crne Gore. „Ali umjesto saradnje crnogorski režim je odabrao da dodatno zaoštrava odnosa sa tom velikom državom i tako u težak i komplikovan položaj dovede naše opštine i ogroman broj građana koji su svoju egzistenciju vezali za turizam, ali i za druge oblasti“.

„Zato DF predlaže da se usvoji ova deklaracija i da se tako na najmanju moguću mjeru svede šteta koju je Vlada Crne Gore izazvala nerazumnim uvođenjem sankcija Rusiji“, kaže se u saopštenju tog saveza.

DF, kako navode, tim činom nastavlja da sprovodi onu politiku koju je predočio građanima, politiku otvorenosti prema svima, a naročito, kako su rekli, prema istorijskim saveznicima i prijateljima koji mogu da pomognu Crnoj Gori i narodu.

Iz DF-a poručuju da je usvajanje Deklaracije ispit za sve političke opcije, „i pokazatelj građanima koliko je ko spreman da brani njihove interese i egzistenciju koju su svojim katastrofalnim potezima ugrozili ljudi iz vrha režima“.

„Takođe, onaj koji bi eventualno izbjegao ili odbio da prihvati Deklaraciju, dužan je da građanima objasni na koji način će im nadoknaditi štetu koja se zbog uvođenja sankcija Rusiji svakim danom uvećava i poprima dramatičan oblik“, kaže se u saopštenju DF-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emenman
Gost
Emenman

I da se uspostave sankcije svim Nato državama uključujući i Crnu Goru. Mada, DF je Crnoj Gori davno uspostavio sankcije.

Z. D.
Gost
Z. D.

Vi koji nanosite štetu Crnoj Gori ate dužni da podnesete račun građanima zašto radite protiv države i koji su vaši interesi da zastupate Rusiju. Nije u pitanju ljubav prema Rusiji nego prema ruskim dolarima.

Jokan
Gost
Jokan

Gomila ludaka ili plaćenika. Skoro da je svejedno čijih.

Rade
Gost
Rade

Svakako mi u HN trebamo prvi da ukinemo sankcije Rusiji. Sezona je vec pocela ali je turista mnogo manje nego prosle godine. Ovi ‘visokoplatezni turisti’ ne potrose ni 1 euro jer imaju ‘all inclusive’. Zato da bi spoasili sto se spasiti moze,i da bi ovaj narod prezivio treba smjesta ukinuti sankcije Rusije na nivou nase opstine. Inace ko ce nam… Više »

Jasarko
Gost
Jasarko

Pa naravno da treba ciljati goste koji imaju all inc. A ne ove ostale koji borave kod piljara koji na crno izdaju spaize i ne acaju porez drzavi

Sekula Drljevic
Gost
Sekula Drljevic

Risto primi ih na konak pozovi svoje icelitelje nema im pomoci

Ристо Ћиров
Gost
Ристо Ћиров

@Секула Цркавица коју споменух намијењена за отварање “Конаци & Спа Ресорт” – а. Нормално по “алл инцлусиве” принципу Са “Цасино Божја Воља” и гајнц новом конференцијском салом. Од овосезоскјех семинара издвајам: Тиховање Хашког мудраца. са укључењем истога путем “ск(ипсилон)пе”-а из Хада, пардон Хага. Исцелитељи које помпомињеш и масаже порославлјене у владичанском дому у Бјељини су у склопу СПА програма. Ето… Više »

da ti kažem
Gost
da ti kažem

Samo vi pr.uckajte, Država Crna Gora će ukinuti ili stavljati sankcije kad ona bude smatrala da treba, ali nikako to pravo nemaju izdajnici Crne Gore, ili nekakvi lokalni liderćići.

A dako preteču
Gost
A dako preteču

Bogomi smo ih dobro stegli, čim su ovako propištali…

Ристо Ћиров
Gost
Ристо Ћиров

@Влада Црне Горе
Укидајте санкције да ве’не окадим ‘ође. Срам ве’ било!
@Словенски Мост & руска амбасада
Ето! Река’сам им!. Сад фино, да ми се уплати она цркавица јер ми треба за овосезонски бизнис план.
Узгред да ве’позовем на БОТОВАЧКИ пасуљ, калуђери су ми се баш потрудили.
Звоним на БОТОЈАВЉАЊЕ.
ЦХЕЕРС!!

Starac Kurasim
Gost
Starac Kurasim

Oni bi da nas vrate u vrijeme kralja Vukašina i gradova – država iz srednjeg vijeka !

Sky
Gost
Sky

Ni vama nije lako. 20 godina gledati u ledja spremnijima, lukavijima. Ne podrzavam dps, ali ni Rusiju. Ne trebamo mi njima, niti ih je briga za nas. Bitno je da dobiju i kod nas polozaj. A vi politicari se prodajte za sicu, pa ce i vasa djeca i unuci zajedno sa nama posledice trpjet.

Mile
Gost
Mile

Da vas nema trebalo bi vas izmisliti. Samo vi nastavite sa vasim inicijativama, ,i idete polako ka 5%..

Jala i Buba
Gost
Jala i Buba

Ko je protiv sankcija, taj je protiv države. Crna Gora može i bez ruske šape nad njom.

Klica
Gost
Klica

Kakvo ukidanje sankcija??? ljepse je ovako na jednodnevne izletenic’!

Bliburn
Gost
Bliburn

Nikad ih necemo ukinut, jer nam nikada nisu ni bili prijatelji!!! Samo CG! Samo E VIVA!!! Samo NATO!

Biohazard
Gost
Biohazard

Da se razumijemo , ovo ” samo CG ” je tacno , ali ovo ” samo NATO ” mi je upitno . Ok , Crnoj Gori je bolje u NATO , ali ne znaci to da treba klicat NATO-u , NATO je zastitarska ( security) firma , samo na globalnom nivou , i mi cemo nju da placamo , nema… Više »

Bliburn
Gost
Bliburn

Ne razumijes se!

Brmbrm
Gost
Brmbrm

Ta na na na na tis tis sup sup

Beranac
Gost
Beranac

Da ne sprda’ te se!

bozo
Gost
bozo

KAD JE BAL – NEKA BUDE MASKEMBAL

frki
Gost
frki

Zar je ovo moguce da opstine imaju vise prava od vlade e pa svasta. A sto se tice sankcija imateli jos kakvu zelju kao da ponovo budemo srbija i jos ponesto. Samo vi pozelite sve ce vi se ispunit.

Mne
Gost
Mne

Ima li u Crnoj Gori psihijatrijske ustanove?!

Veliki Maniti
Gost
Veliki Maniti

Ima, ali je mala da primi sve ludaka.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Cijela CG je ludnica, a ni okolne zemlje nijesu zdravije. Čitav svijet je poludio i jedino se polovi drže ali je pitanje dana kad će i njih ludilo zavatit.

Send this to a friend