Politika

DF: Vuković da kaže o čemu je pričao sa Kneževićem

Miodrag Vuković

Demokratski front pozvao je Miodraga Miška Vukovića poslanika Demokratske partije socijalista, dugogodišnjeg dekana fakulteta Mediteran, u vlasništvu Duška Kneževića, da saopšti o čemu su njih dvojica razgovarali u decembru u Skupštini Crne Gore.

Duško Knežević je prije neki dan medijima kazao da se u Skupštini sastao sa Vukovićem te da mu je tada poručio da čelnici DPS-a treba da prestanu sa napadima na njega.

DF pita Vukovića da li je tačno da je razgovor trajao sat vremena, i to u kancelarijama Ustavnog odbora, čiji je Vuković predsjednik.

“Kako se klupko odmotava, tako se sve više suočavamo sa galerijom glavnih i sporednih likova iz DPS-a, koje je profesor Knežević zadužio raznim funkcijama i apanažama. Gotovo da zvuči nadrealno da je kancelarija Ustavnog odbora poslužila za razgovor sa zlatnim sponzorom DPS-a, koji, izgleda, u svakom džepu ima najmanje sto hiljada evra zavisno od državnog funkcionera s kojim je imao aranžman. Zato je veoma važno da Miško Vuković saopšti prvo javnosti, a onda vjerovatno i VDT-u (ko god to bude u novom mandatu) zbog čega je Duško Knežević dolazio u Skupštinu, i o čemu su njih dvojica razgovarali”, navode u DF-u.

U DF-u ističu da su uvjereni da tema razgovora nijesu bile univerzitetske reforme i novi obrazovni projekti, već se radilo o pominjanju konkretnih imena i njihovoj ulozi u obračunu sa Atlas grupom.

“Koja je uloga Miška Vukovića u tom obračunu, možemo samo da pretpostavljamo. Ali je više nego poražavajuće da ne postoji institucija u ovoj državi u kojoj Duško Knežević nije imao svoje ljude. To je dokaz da je ovaj NATO tajkun u značajnoj mjeri pomogao u kreiranju sistema zasnovanog na crnim izvorima finansiranja gotovo svih izbornih kampanja, uključujući i referendum”, naglašavaju u DF-u.

Prema njihovoj ocjeni nakon snimka sa Migom Stijepovićem državni temelji su u pucanju, a sistem se iz dana u dan ruši poput kule od karata, i to upravo od onih koji su tobož čuvali njeno poštenje i branili je od DF-a.

“Zato je mnogo važno da saznamo kojoj struji ustavobranitelja pripada Miško Vuković, i koje je to pravno-političke savjete dao profesoru Kneževiću”, zaključuju u DF-u.

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević i četvoro njegovih saradnika terete se da su sa računa Invest banke Montenegro IBM na račune povezanih kompanija u okviru Atlas grupe prenijeli 17 miliona eura. Za Duškom Kneževićem raspisana je nacionalna potjernica jer je nedostupan Specijalnom državnom tužilaštvu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Soko
Gost
Soko

Kod nas nema poštenog političara i jakog biznismena a pogotovo političari nema veze iz koje su stranke ili vjere sve ih treba pocerati motkom !!!!

školski
Gost
školski

Nije Miško špijun, hahaha

Srbo
Gost
Srbo

To je dokaz da je ovaj NATO tajkun u značajnoj mjeri pomogao u kreiranju sistema zasnovanog na crnim izvorima finansiranja gotovo svih izbornih kampanja, uključujući i referendum”, naglašavaju u DF-u.

Tako je! Hoćemo da se poništi referendum i da se vratimo Srbiji!

Dk
Gost
Dk

ATLAS BANKA ĆE U SPREZI SA “DRŽAVOM” DA IZIGRA SVOJE KLIJENTE. ZATO ŠTO IMA PUNO LJUDI MILIONE KOJE SU ULOŽILI U BANKU A DRŽAVA GARANTUJE SAMO ZA 50 HILJADA A OVAJ OSTATAK TREBA DOKAZATI ODAKLE TI TOLIKI MILIONI POŠTO NEMAJU PORIJEKLO ODUZETI ĆE IM. PRVO IM GARANTUJU DA NIKO NEĆE SAZNATI DA IMAJU MILIONE KADA SKUPE DOVOLJNO KLIJENATA ONDA SMISLE… Više »

Lola
Gost
Lola

O maloj !

Ljuta
Gost
Ljuta

Vukovic dekan? Sta predaje..prednosti SRJ nad cg i srb?

Montesprdnja
Gost
Montesprdnja

I ja sam se petom prekrstio! Pa Vuković je ne tako davno, jedva doktorirao, svi su bježali od njega, niko nije htio da mu bude mentor na temi Ustavna povelja SRJ, koja nikad nije zaživjela. Jedva je našao izvanjca…!

Send this to a friend