Politika

Dinoša Abazoviću: Sa tvojim potencijalnim partnerima iz DF-a Crna Gora bi nestajala

Ambasador Crne Gore na Kosovu Ferhat Dinoša obratio se lideru koalicije Crno na bijelo Dritanu Abazoviću pismom u kome mu poručuje da mu Crnogorci, Albanci, mnogi Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Hrvati, Romi, region, NATO i EU ne bi oprostili kada bi ušao u koaliciju sa snagama kojima je Ravna gora milija od Crne Gore.

“Sa tvojim potencijalnim partnerima iz Demokratskog fronta Crna Gora bi nestajala. Polako ali sigurno”, naveo je u pismu.

Pismo Dinoše prenosimo integralno.

“Kucnula ti je ura da spašavaš Crnu Goru.

Dragi Dritane,

Obraćam ti se, bez persiranja, u svoje lično ime. Kao prijatelj tvog pokojnog oca i kao Albanac koji je prije tebe bitisao na crnogorskoj političkoj sceni. Obraćam ti se zato što ti je kucnula ura da spašavaš Crnu Goru. Nakon nedjeljnih parlamentarnih izbora, tvoja URA determiniše budući sastav Vlade Crne Gore, ali i determiniše odbranu ili potiranje nezavisne Crne Gore.

Možda više nego što je moja DUA (Demokratska unija Albanaca) determinisala manjinsku logistiku da Crna Gora povrati nezavisnost i postane suverena, međunarodno pritznata država. Obraćam ti se zato što čujem da si namjerio da novu Vladu stvaraš sa onim akoji su nesrećni da je stvorena nezavisna Crna Gora, koji je ne priznaju, koji je vide samo kao srpsku Spartu.

A znam da voliš Crnu Goru. Možda i više od mene jer ja volim Albaniju više od tebe.

Znam da smo obojica bili srećni na dan objavljivanja referendumskog rezultata 21. maja 2006. Ja sam dana ponosan što sam kao jedan od albanskih lidera uticaio na taj rezultat.

Ti bi sjutra mogao biti ponosan što si kao “građanski političar” presudno uticao da taj rezultat nastavi da živi.

Ali, dragi Dritane, to možeš da učiniš jedino ako odustaneš od svoje namjere. I dil napraviš sa svojim najvećim političkim protivnikom.

Zašto ti ovo kažem?

Zato što sam se u svoje vrijeme i ja tako ponašao. I nijesam se pokajao.

Gospodin Milo Đukanović je 90-ih godina prošlog vijeka bio moj najveći politički protivnik, jer je najviše napadao moje biračko tijelo. Ali je bio i moj najveći politički partner, jer se bez njega nije moglo putevima obnove nezavisnosti Crne Gore. A bez nje ne bi svanulo ni Crnogorcima ni Albancima.

Zato sam ga zdušno podržao na prvim predsjedničkim izborima, krajem 90-ih, nakon njegovog raskida sa politikama Slobodana Miloševića, zato sam ga zdušno podržao početkom 2000-ih na stvaranju logistike za referendumsku većinu, zato sam na završnom mitingu iz sveg glasa vikao da će Albanci listom podržati nezavisnost Crne Gore jer je ona i njihova država.

Tako je i bilo. Znam zasigurno da si bio među njima. Nije crnogorska vlast tada bila niti je danas bez mana, ali je valjalo, a valja i danas dobro razmisliti s kim da se te mane umanje jer ih je teško ukloniti.

Govorio sam Milu Đukanoviću o tim manama i propustima njegove vlasti u odnosu na demokratska prava Albanaca javno, u Skupštini Crne Gore. Ali sam dodao da će imati našu podršku. Jer, govorio sam mu: “Bez Vas bi Crna Gora bila Ravna Gora!”

Zato sam ga podržao.

Tako bi bilo i danas. Zato ti nećeš u savez sa snagama kojima je Ravna Gora milija od Crne Gore. Nećeš tamo jer ti ne bi oprostili Crnogorci, Albanci, mnogi Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Hrvati, Romi, region, NATO, EU…

Bilo je i tada onih koji su mi aplaudirali da ga nijesam podržao. Bila mi je, uoči referenduma, upućena i ponuda koja bi me privremeno odvela u ćiftelijske žice samo da sam prihvatio da Albanci uoči referenduma pooštre kurs prema Đukanoviću.

Nijesam htio slavu koja bi ugrozila nezavisnost Crne Gore. Time i nezavisnost Kosova.

Kada bi ti danas otišao u savez sa protivnicima nezavisne Crne Gore, preselio bi se u strune gusala.

Slavili bi te, jednokratno, tvoji potencijalni šefovi, u novoj vladi Crne Gore.

Oni koji su bili protiv nezavisnosti Crne Gore i koji su štrajkovali glađu kada je Crna Gora priznala nezavisno Kosovo.

Blagosiljao bi te njihov politički lider u popovskoj odori koji je anatemisao Đukanovića kada je priznao Kosovo.

Ali bi te Dante bacio u 9. krug.

Zato, nemoj tamo, ljudski te molim.

Dragi Dritane, imao bi moje razumijevanje u rušenju ove dugotrajuće vlasti, jedino kada bi je mogao zamijeniti drugom kojoj bi Crna Gora bila prva.

Ali znaj da se ni danas Crna Gora ne može sačuvati bez Mila Đukanovića.

Sa tvojim potencijalnim partnerima, iz Demokratskog fronta u novoj vlasti Crna Gora bi nestajala. Polako. ali sigurno.

Kao što bi i ti nestao na prvoj krivini njihovog nacionalističkog pro srpsko-ruskog pohoda na suverenu Crnu Goru.
Stvaraj proevropsku vladu sa onima koji su stvorili Crnu Goru i kojima ćeš s najviše izvršne funkcije ukazivati na učinjenim greškama za koje se mora odgovarati.

Da sam ja predsjednik DPS-a koja je i ovaj put bila najjača izborna lista i bez koje ne bi bilo nezavisne Crne Gore bio bi mi premijer.

Prije toga, hoću da me pozoveš na ručak, u svojoj kući, kao što je učinio tvoj otac u vrijeme kad se ” kalio čelik” za suverenu, međunarodno priznatu Crnu Goru, koju ovaj put, jedino ti s tvojim kompartijcima možete spasiti.

Prijateljski,

Ferhat Dinoša.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
neko_ko_zna
Gost
neko_ko_zna

Dinoša Crna Gora neće nestati ali ti više nećeš biti ambasador. Ćao

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Ferhate, ja znam da je teško napustiti fotelju i privilegije koje nosi ta fotelja. Ali zar obraz, bar za Vas, nije nešto više od par mjeseci funkcije koju obavljate. To kažem iz 2 razloga. 1. Vi ste se već dovoljno ostvarili kao političar pred penziju 2. Zar nije došlo vrijeme da prepustite politiku mlađim ljudima, koji nisu zatrovani prošlošću i… Više »

Андрија
Gost
Андрија

“Амбасадор Косова” из Црне Горе воли Албанију?! А Србин или Црногорац не могу да воле Србију? Не смију? Дакле ако Црногорац воли Србију он је за Велику Србију, то директно значи онда да си ти за Велику Албанију? Лицемјерно господине Диноша.. др Дритан Абазовић је господин за све вас и ако се у неким погледима не слажемо.. али ваљда је… Više »

petar
Gost
petar

Dritane pamet uglavu ne slušaj svakakove budalaštine od bivših papučara.

P Pan
Gost
P Pan

Tebe ce sigurno poslusat. Imas nevidjen autoritet kod njega, a svakako i kredibilitet. Takvog vizionara, strucnjaka I doslovno svjetskog covjeka, ne bi odbili ni veci od Dritana. Hvala ti po ko zna koji put, patrioto! S postovanjem, radnik ulcinjske Solane

Munze konza
Gost
Munze konza

Ideš za Kanadu…

Roro
Gost
Roro

Pamtimo te Dinoša kao privezak Dpesa.Ništa više od toga.

Sanja
Gost
Sanja

Svaka vam čast gospodine. Mudri savjeti. Hvala vam što postojite

Crnigorac
Gost
Crnigorac

Dritane, ne zaboravi da je Milo otvorio vrata Crne Gore za. tvoj narod kad im je bilo najteže…

broj 1
Gost
broj 1

svaka cas

Prc CG
Gost
Prc CG

Dinosa jesi li svjestan da si bivši ambasador?

Tuzi
Gost
Tuzi

Dinoša će vazda biti naš Anbasador Albanaca u Crnoj Gori kao sto je Ibrahim Drešević bio u onoj bivšoj Jugoslaviji,treba imati ovakvog čovjeka u svojoj Naciji,pozdrav od Tuzana Nek je Vječna Crna Gora

Broj 1
Gost
Broj 1

Šta ga briga postaviće drugog jer dritan je rekao da povlačenje priznanja kosova ne dolazi u obzir

Broj 1
Gost
Broj 1

Jesi ti svjestan da abazović može da obori vladu

broj 1
Gost
broj 1

ti nisi svjestan da dritan moze oboriti vladu

Crnigorac
Gost
Crnigorac

Objavite mi komentar

Crnigorac
Gost
Crnigorac

Dritane, ne zaboravi da je Milo otvorio vrata od Crne Gore za Albance kad im je bilo najteže..

Paka
Gost
Paka

Xaxaxxxaa, ode ambasadorska votelja…

Saska
Gost
Saska

…pa idi u Albaniju ako je vise volis od CG…

Jelena
Gost
Jelena

Ambasadore uzalud. Vlast je vlast, a cast je cast! Nije svjestan da ce ga sazvakati i ispljunuti cim sav sok iz njega izvuku.

ShameOnU
Gost
ShameOnU

U ovom slučaju Dritan ima i vlast i čast! Dao je riječ, obećao je većini – ako pogazi riječ ko će mu ikad više vjerovati. Nije prirodna koalicija ali je zamjenjiva. Treba im dati šansu. Ako ne bude dobro promijeniće se.

Sekula Drljević
Gost
Sekula Drljević

DINOŠA, JE ALBANAC I CRNOGORSKI PATROTA

Ema
Gost
Ema

Dritan je onaj časni Albanac kakvog je naslikao Marko Miljanov u “Primjerima čojstva i junaštva”. Besprekoran u svakom pogledu, čovjek od riječi, pošten, obrazovan… Svaka čast.

Tuzi
Gost
Tuzi

Jes za vas Srbe a za nas Albance bice izdajnik svoje nacije i svoje zemlje

Rozaj
Gost
Rozaj

Mnogo ste mu lijepo i razumno napisali, gos. Dinosa

lludak
Gost
lludak

CITIRACU VASE RIJECI U SKUPSTINI C G KOSE NEOSVETI TAJ SE NEPOSVETI aKADA VOLIS VISE ALBANIJU PUTI SRECAN BIO I TEBI I SVIM KOJI VISE VOLE DRUGE DRZAVE NEGO C G

Mi smo
Gost
Mi smo

I Pajovic se javio iz Pekinga?

Tggss
Gost
Tggss

Ovo što sad radi ,Dritan je pokušao sa Pozitivnom.Tada su mu se suprostavili Darko i Azra.Sada takvih URA nema.Kolje vola radi kilo mesa.Brzo će vidjeti.

Nada
Gost
Nada

OVAJ TEKST GOSPODINA DINOŠE ZA VELIKO POŠTOVANJE.OVO JE PRAVI ALBANAC OD RIJEČI

Anonimus
Gost
Anonimus

Dvojno drzavljanstvo kad uvedu ostvarice im se njihovo cetnicko geslo srpska sparta

Milos
Gost
Milos

Gospodine Dinosa, vama svaka cast na vasoj velikoj podrsci Crnoj Gori kao i na svemu sto ste do sada uradili za suverenu Crnu Goru. Ali mislim da Dritan nece saslusati vase preporuke. Sve manje lici na sarajevskog studenta a sve vise na Amfilohijevog.

Zoran
Gost
Zoran

Bravo gospodine dinosa

Nikac
Gost
Nikac

Gospodine Dinosa sa velikim postovanjem na vase pismo I pomoci ne samo Crnoj Gori nego I manjinskim narodima svih vjera I nacionalnosti,zato vam VELIKO HVALA,a na njemu je sto ce da uradi da zrtvuje CG zbog Mila Djukanovica.

dijaspora
Gost
dijaspora

dritan je pravi albanac zato i ide da unisti crnu goru

Elf
Gost
Elf

Ambasadore a sad adioooo i ko zna kad i ko zna gde

Pencilin
Gost
Pencilin

Sad si pokazao kakav odnos imate vi iz DF-a prema Albancima. A ovamo zovete Dritana u pomoć? A Dritan nije ni svjestan kakva ste roba.

Goca
Gost
Goca

Sramota ko njega postavi za ambasadora.Bruka i sramota pored toliko crnogorskih intelektualaca ovsj nebitni bio ambasador.Strasno!!!@

Sportista
Gost
Sportista

Što bi narod rekao, poslednjih dana “digla se i kuka i motika”…

Goca
Gost
Goca

Bas tako.

Nikola
Gost
Nikola

Gospodine DINOSA moj veliki naklon
Gospodin ostaje gospodin

Goca
Gost
Goca

Ni prosao pored gospodina.

Generacija50ih
Gost
Generacija50ih

Proslo je tvoje vrijeme pustimo mladje da odluçe

jacobrotsild1
Gost
jacobrotsild1

Volimo te Dritane,libersli Crne Gore,ponosan sam na tebe,zivjela Crna Gora!!!!

Goca
Gost
Goca

Cime se ponosis da li si normalan???

Tggss
Gost
Tggss

Nažalost, liberalima nikad nije bila na prvom mjestu ljubav prema Crnoj Gori.Prva ljubav im je bio i ostao Slavko , a neprolazna mržnja prema Milu, bez obzira na posljedice po Crnu Goru.

Ce gevara
Gost
Ce gevara

Veliki Albanac i jos veci covjek!! Dritan se nalazi u raljama koncerna vijesti i nekih jos jacih krugova to se vidi lako,, zato vas gosp, Dinosa sve i da hoce ne moze poslusati , ne pita se! Hvala na prijateljstvu gosp.Dinosa

neko
Gost
neko

Ambasadore… gotovo je.. pozzz

Lida
Gost
Lida

Dritane ja sam Crnogorac sad me saslusaj oni ce odobriti dvojno drzavljanstvom sa Srbijom i to ce biti kraj Crnoj gori.

pg cg
Gost
pg cg

Pa većina zemalja svijeta odobrava dvojno državljanstvo. Mislite li da silom i ucjenom može da se sačuva nacija?

Tggss
Gost
Tggss

Male države itekako paze kako daju državljanstvo.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ljudino i casni covjece,uvijek si bio castan I prav i dobri Albanac I veliki Crnogorski patriota.

Goca
Gost
Goca

Sacuvaj Boze kome se ti divis!!!

Marjan Camaj
Gost
Marjan Camaj

Ha Ha. Jes kako da ne nidje časnijeg u cijelu CG.

Kot do
Gost
Kot do

Tako je

Anonimni
Gost
Anonimni

Svaka čast!!!

Gigi
Gost
Gigi

Gospodine Dinosa Dritan je prestavnik URE .Njihov program je jasan.To foliranje zaboravi

Fenix
Gost
Fenix

URU su glasali suverenisti a ne srpski nacionalisti!

Zabrinutii
Gost
Zabrinutii

URA ima i aktivne članove koji nose trobojku preko lica. Brane svetinje od Crnogoraca. Nijesu baš svi suverenisti.
Nije sve crno ili bijelo.

rekbu
Gost
rekbu

Iliti naski ” Zavrsi mi ovo ,dobices poziciju” . Odakle li mi je ovo poznato oO

Vitamin C
Gost
Vitamin C

Dritane, jesi li danas ptocitao sto je izjavio Medojevic, to misli i DF i Becic. Ako odes s njima onaj si koji prvu lopatu zemlje stavlja na grob Crne Gore. Hoces li tako u istoriju? Ili ces uz blagoslov svih nas koji zelimo samostalnu Crnu Goru, multietnicku i pravednu? Izaberi, Dritane, nece biti da ti stvari nijesu jasne. Jasne su… Više »

Enes
Gost
Enes

Svaka čast na ovaj komentar 🇲🇪

Goca
Gost
Goca

Medojevic CAR!!!!

Generacija50ih
Gost
Generacija50ih

On I’ma dobar program zato smo mi dali glas

Lucky Strike
Gost
Lucky Strike

auuu ovaj je duboko usao u komentar

HR8
Gost
HR8

Ovo pismo Dritane, procitaj jednom izjutra kad se probudis i jednom uvece prije spavanja, kao po ljekarskom receptu, svaki dan.

Malesija
Gost
Malesija

A svojevremeno Dinoša izjavi:”ko je pravoslavni zet, ne može biti pravi Albanac”.
Pa procijenite sami o kome se radi !

Njegoš
Gost
Njegoš

Dobro, što je tu sporno i pogrešno??

Ranko
Gost
Ranko

“ali znaj da se CRNA GORA danas ne moze sačuvati bez Mila Đukanovića”…

Niksic 1985
Gost
Niksic 1985

Dritane poslusaj prijatelja svoje kuce i kuce Crne Gore! Uradi nesto na sta ces sjutra biti ponosan. Ne danas ali sjutra hoces sigurno! Ne dozvoli Crnoj Gori da padne pod ravnogorcima (cetnicima) Ne dozvoli da te proklinje krv prolivena za Crnu Goru u nazad vjekovima. Ne dozvoli da te kokarda i anateme Rista Radovica uzmu po svoju subaru i odoru.… Više »

Cedomir
Gost
Cedomir

E kukala nam majka,kad zavisimo od Dritana ,koji iz mrznje prema Milu,staje na stenu rusitelja Crne Gore!!!

Niksic 1985
Gost
Niksic 1985

I da nam je malo..
Cedomire iza njihove takozvane expertske vlade i experata stoji po jedan cetnicki vojvoda!

Radosav72
Gost
Radosav72

Uvijek veliki gospodin Dinosa. Milo mi je sto citam nesto od njega. Lijepo i dirljivo pismo. Ferhat se uvijek borio za svoj narod, ali nikad nije uradio nista protiv svoje kuce CG.

Gagi
Gost
Gagi

E tako se voli i čuva svoja Država, bratsko ti fala Ferhate Dinoša,a neka Dritan odluči dali ćemo ga cijeni ti i nazvati bratom i neka zna da Crna Gora nije Milo Djukanović,ali ga moramo podržati u ovom presudnom momentu,svi oko tebe iz prosrpske opozije tu “spremaju”veoma lošu budućnost,sve bi dali da dodaju na vlast ti prevaranti Vojvoda,Pupin i ostala… Više »

De niro
Gost
De niro

Bravo !!!!

Mila K
Gost
Mila K

Hahahaha

Warior
Gost
Warior

Svaka čast za Dinošu.Tako je

Djoko
Gost
Djoko

Ovo je najbolje pismo Dritanu. Prelomi Dritane, to od tebe očekuje CG

Fantasy
Gost
Fantasy

Ljudski, pošteno i jedino normalno!

vjecna da je
Gost
vjecna da je

je li reaalno da ce nekad neko u istoriji pricati da je jedan albanac prodao crnu goru srbiji da su stari borci za njenu nezavisnost perovici medojevic radulovic rakcevic itd itd zbog licnih interesa i kompleksa prodali crnu goru

Banjani
Gost
Banjani

Ovo je iskustvo vodjenja politike na Balkanu. Lako je uci pun entuzijazma sa lavovima u ring,kad ne znas sta te ceka. Ovo je trusno podrucje vjekovima,CG najvise uspijeva da odrzi multikulturalnost i postovanje svih vjera i nacija. Neki sto se zale bi ljeba preko pogace.

Djole
Gost
Djole

Najbolji politicar koi je bio na ovim prostorima to je Ferhat Dinosa. Veliki pozdrav za ovog Gospodina.

Ce gevara
Gost
Ce gevara

Jedan od rijetkih velikih ljudi kojima je Cg duzna,,,. Nece te poslusat dobri covjece Dritan jer je ralja koncerna Vijesti i drugih vecih igraca , to se jasno vidi

Da ja.
Gost
Da ja.

Po čemu? Šta je to učinio?

Micko CG
Gost
Micko CG

Pa sam rece da voli mnogo vise Albaniju nego Crnu Goru,cemu tolika śekirancija onda…

Pedja*
Gost
Pedja*

Prirodno je da vise volis svoju kucu , jedino izdajice vise vole tudju.

Serdar_mne🇲🇪
Gost
Serdar_mne🇲🇪

Bravo !

Nina
Gost
Nina

Svaka ti cast Dinosa! Veci si ti crnogorac od mnogih …

tesaloniki
Gost
tesaloniki

Nece on s Milom, nego ce s Amfilohijem, DF-om i Medom koji juce otvoreno kaze da je naivan Albanac koji misli da ih DF “sad nesto specijalno voli i da zeli multikonfesionalnu I multinacionalnu drzavu”.

Send this to a friend