Politika

Dinošin rođak zamjenik ambasadora

Vlada Crne Gore imenovala je funkcionera Demokratske unije Albanaca (DUA) Hamdija Hasanija na mjesto ministra savjetnika u ambasadi u Njemačkoj, piše Dan.

Ovo imenovanje je otvorilo pitanje nepotizma u crnogorskoj diplomatiji, imajući u vidu da je Hamdi Hasani blizak rođak aktuelnog ambasadora Crne Gore na Kosovu (pod Rezolucijom UN 1244) Ferhata Dinoše.

Hasani zamjenjuje ambasadora Ranka Vujačića, o čemu se potvrda može naći na zvaničnom sajtu crnogorske diplomatske službe. Prije stupanja na diplomatsku dužnost u Njemačkoj, a shodno predlogu koji je Vlada poslala parlamentu, Hamdi Hasani je imenovan za crnogorskog ambasadora u Saudijskoj Arabiji, doduše, na nerezidentnoj osnovi. Ipak, nije na toj funkciji ostao dugo.

Interesantno je da je sredinom 2012. godine Hasani zamijenio Dinošu na mjestu ministra za ljudska i manjinska prava, a na tu funkciju ga je predložio tadašnji premijer i funkcioner DPS-a Igor Lukšić. Hasani je jedno vrijeme bio direktor Direkcije za sjevernu, centralnu i južnu Ameriku u nekadašnjem Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI). Kada je Ferhat Dinoša napustio funkciju ministra za prava manjina, prema tadašnjem koalicionom sporazumu sa DPS-om, novi ministar je morao da bude izabran iz redova Demokratske unije Albanaca. Dinoša je sa ministarske funkcije otišao u Tiranu, gdje je bio ambasador Crne Gore, a nakon toga je imenovan za ambasadora na Kosovu.

Nakon izbora za crnogorskog ambasadora u Albaniji, Dinoša je napustio lidersku poziciju u Demokratskoj uniji Albanaca, a umjesto njega je izabran Mehmet Zenka, sadašnji ministar za ljudska i manjinska prava.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Gospodin Dinosa je uvijek za CG…Njemu svaka cast …Da smo svi ka on bili bi California…

Ave
Gost
Ave

Banana država

lipovo
Gost
lipovo

Što ću JA, kome je Crna Gora MAJKA?

brko mali
Gost
brko mali

replica – Slobo Milosevic 🙂

z d
Gost
z d

Ako ćemo gledati ko je kome rod u Crnoj Gori, ko je kome kum a ko prijatelj, nikad se niko nebi zaposlio niti ostvario svoja prava. Nas je malo i svako će naći neku vezu ili krvnu ili prijateljsku. Što bi rekli Kinezi, vi ste svi međusobno rodbina.

Send this to a friend