Politika NIK ĐELJOŠAJ, PREDSJEDNIK OPŠTINE TUZI NAJAVLJUJE BRZO RAZGRANIČENJE SA PODGORICOM I OČEKUJE DA GLAVNI GRAD BUDE AŽURNIJI U PODJELI IMOVINE

Dio gradskih firmi uknjižiti na tuško preduzeće

Nik Đeljošaj

Do podjele imovine između Glavnog grada i Tuzi većinu poslova će i dalje obavljati službe grada, a mi se nadamo što skorijem preuzimanju poslova od Tržnica i pijaca, Vodovoda, Čistoće, Komunalih usluga, ali prvi korak je da imovina ovih preduzeća na našoj teritoriji bude uknjižena na naše komunalno preduzeće, kazao je Nik Đeljošaj, predsjednik Opštine Tuzi za Dan.

On očekuje da u ovom djelu Glavni grad bude ažuran.

“Radimo na formiranju svih neophodnih segmenata u službi svakodnevnih potreba građana. Za kratko vrijeme uspjeli smo formirati ono što su očekivanja građana i da na vrijeme intervenišemo gdje god je potrebno u poboljšanju puteva, ali i da nam naselja budu čistija”, kaže Đeljošaj.

On vjeruje da će Odbor za razgraničenje sa Glavnim gradom završiti posao u korist obje strane.

“Saradnja sa Glavnim gradom je i ostaće dobra. Važno nam je da sve bude u korist stanovnika naše opštine. Razgraničenje će se uraditi po principu poznatom od ranije u sličnim prilikama. Zakon o teritorijalnoj organizaciju je predvidio sve, a komisija rješava tehnička pitanja. Ovaj odbor će završiti svoj posao veoma brzo”, tvrdi Đeljošaj.

Kao najveći izazov u narednoj godini Đeljošaj vidi izradu PUP-a i DUP-ova. On kaže da je to u njihovoj nadležnosti sve bi bilo završeno, jer bez planskih dokumenat je teško ostvariti razvoj. Đeljošaj ističe da su do sada imali mnogobrojne sastanke sa privrednicima iz Crne Gore i van nje, te da je interesovanje za ulaganje u ovu opštinu veliko.

On vjeruje da u skorijoj budućnosti neće nedostajati ulaganja. Đeljošaj ističe da njihovi prethodnici nijesu ništa radili kako bi oni sada mogli nešto da nastave ili presijecaju vrpce na nekom njihovom projektu.

“Neću najavljivati, nego budžetom planirati i predstaviti projekte. To je jedino ozbiljan pristup. Formiraću tim koji će pripremiti plan razvoja za naredne četiri godine i zacrtati prioritete. Ne napamat i bez projekta. Možda su se u ovome zbunili jer oni nijesu znali šta znači plan i odgovornost”, kaže Đeljošaj.

Đeljošaj tvrdi da Alabanci poštuju državne simbole, ali da se njihova zastava ne poštuje.

“U tom pogledu ima se još puno raditi, ali manjine, posebno Albanci u Crnoj Gori, pokazali su puno poštovanje i podršku kada se radi o pitanjima od značaja za Crnu Goru. Albanci poštuju državne simbole i oni se institucionalno poštuju u Opštini Tuzi i svim institucijama u našoj opštini bez izuzetaka. Pravo pitanje je zašto se ne poštuje naša zastava? Zašto se ona kažnjava? Jer Albanci poštuju i poštavaće državne simbole Crne Gore i svih drugih naroda koji žive u Crnoj Gori”, ističe on.

Đeljošaj je spreman da izbornu volju građana provjeri sjutra, ali je siguran da bi dobili još veću podršku.

“Vjerujem da smo već opravdali povjerenje i da smo stekli veće povjerenje. Siguran sam da bismo sjutra dobili još veću podršku i kada ne bi usporilo procese razvoja Tuzi, rekao bih možemo sjutra na provjeru kod građana”, naveo je Đeljošaj.

Gegaj: DPS neće prisustvovati proslavi jer pokušavaju umanjiti značaj NOR-a

Odbornici DPS-a Skupštine opštine Tuzi danas neće prisustvovati proslavi Dana opštine. Razlog tome je, kako je kazao Nikola Gegaj, potpredsjednik OO DPS Tuzi jer se pokušava umanjiti značaj NOR-a.

“Razlog nije to što imamo nešto protiv 1. septembra, jer da nije bio DPS za, ne bi bilo ni Opštine Tuzi. Razlog je jer se pokušava umanjiti značaj NOR-a, a koji cijeli svijet slavi. Mislim da je 15. decembar bio trenutak da se prisjetimo napora naših šredaka, koji su u jednom istorijskom trenutku za čitav svijet ustali protiv fašizma. Dakle, uspješno su se oduprijeli zlu fašizmu i mi to ne smijemo zaboraviti i moramo znati da cijenimo. Zbog toga, po našem mišljenju, trebalo je da i dalje 15. decembar bude Dan opštine Tuzi. Uostalom, bilo je prostora da se slavi i 1. septembar”, rekao je Gegaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KADA
Gost
KADA

Nego sto , sve uknjizi na ospstinu ili sebe , Ovo nidje nema, sto ako je na drzavu ili opstinu,
da se oivici da mu niko ne moze nista. nesrecna crna goro dje si zaglibila !!!

Peko
Gost
Peko

Nece Nenade ne boj se ima u Tuzima dosta procrnogorseke opcije koji vole ovu Drzavu,bice tako doklen je ovaj na Vlast a brzo ce ako bog da biti postavljen dje mu je mjesto u dubokoj opoziciji

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Svako mora Slobodno da živi u CG..To je buducnost..dosta je bilo četniks..

🤣🤣🤣🤣🤣😘😘
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣😘😘

“””I VI mislite da se drzava moze nositi pod dzonovima vlastitih cipela “”

🤣🤣🤣🤣🤣😘😘
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣😘😘

” COVJEK POCINJE TAMO GDJE DRZAVA ZAVRSAVA “”””
Nice

Nenad
Gost
Nenad

Zasto se kaze ne postuje nasa zastava..pa vasa zastava je valjda crnogorska..to sto je meni npr ljepsa bila trobojka ne znaci da je moja zastava neka druga isim crnogorske..eto sto nam dps napravi za svoje licne interese

Nenad
Gost
Nenad

Pa dali ste im opstinu a da se niste dogovorili dokle se prostire..naravno da moraju imati i svoje opsrinske firme a ne podgoricke..sad im fino obezbijedite sve i vidjecete za 10-20 god sve zatvorenija granica ce biti prema pg a otvorenija prema albaniji..tako da ce nam.granica biti u sred podgorice

Dkdk
Gost
Dkdk

SIGURNIM KORAKOM DPS’OVE ČIZME UZIMA KO ŠTA HOĆE JER NARODA VIŠE NEMA… ISPREPADAN KAO I OPOZICIJA KOJA ĆUTI DO PRED IZBORE KADA SVI POČNU DA OBEĆAVAJU ŠARENE LAŽE

Dzordz
Gost
Dzordz

Stara izreka kaze Vi date prst ,a Oni ice cijelu ruku.Tako nam I treba kad nam manjine odlucuju ko ce vladati.Da li cemo se ikad opameti I staviti sve gdje I pripada.

Mato
Gost
Mato

Polako ali sigurno idemo na tome da se za sve pita manjina, a sadasnja vecina ce biti manjina vremenom..

Tramp
Gost
Tramp

Hvala Vladi Crne Gore!

Lipovo
Gost
Lipovo

,,Stotinu puta ponovljena lazz postaje istina,,

🤣🤣🤣🤣🤣😘😘
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣😘😘

Tacno

Prc CG
Gost
Prc CG

Na potpuno legalan način pripajaju tuzi Albaniji,zahvaljujemo se dps-u na ovako divnom scenariju.

Maestral
Gost
Maestral

Ne lupaj

🤣🤣🤣🤣🤣😘😘
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣😘😘

Maestral
Obecano se ispunjava……neko je zarad izbora obecao …ja nijesam ti nijesi KO je??
Ja volim C.G.ali ne volim kada je rascupanu vidim .

Prc CG
Gost
Prc CG

Maestral@tvoj bijedni život je manje primjetan nego maestral a pamet ti se poredi sa dužinom trajanja maestrala….sto ja tebi uopste pišem kad ti i ne znaš što hoću da ti kažem????

Staro Tuzanin
Gost
Staro Tuzanin

Ko ocemu Djeljosaj o Zastavi pa razumi covece bozi da je ovo Crna Gora,veliki si manipulant Nikici,Javno te prozivam da prikazes Diplomu svoju Crnogorskoj Javnosti ,Sta je projekat Djeljosaj ako znas Oca mi J..i

Dinosa
Gost
Dinosa

Gospodine Djeljosaj ja vam odgovorno tvrdim da vi pojma nemate da vodite Opstinu i da sada izadjete na izbore,necete izgubiti samo 840 fantom glasaca i nacionalista iz SDA nego jos najmanje 800 glasaca koji su vas glasali.znam da nije lako rukovositi Opstinom sam,a vama u toj Opstini niko nista ne radi ne moze Nacelnik Komunalne Policije biti Socijolog ili Ucitelj,Ne… Više »

cetinje
Gost
cetinje

Lako rješivo pitanje : Ne dozvoliti ni jednoj Albanskoj-Kosovskoj delegaciji da prisustvuje “proslavi Djeljošaj”jer su Tuzi Crnogorska teritorija po kojoj ne mogu bez dozvole Države CG mešetariri gosti pomenutih država,a oni sa “dozvolom”Djeljošaja “mlate”po CG kao da je njihova.Milo Djukanoviću pokaži pravu smisao tvog nadimka “britva”.Dakle nema selektivno za sve isti aršin.

Cgcg
Gost
Cgcg

Djeljosaj bezobrazan po obicaju…i nerealan
Albanci su u svemu jednaki sa Crnogorcima u CG.. Da li je tako sa nasom manjinom u Albaniji?

DAAKA SU-57
Gost
DAAKA SU-57

Sada ste se sjetili Pa kad ste mu dali opstinu, realno je bilo da covjek trazi da obiljezi teritoriju i zna sto je njegovo i cime rasplaze. To rade dobri domacini. To sto se kupuje vlast davanjem opstine tuzi je nesto drugo . Ako tuzi mogu biti opstina ,ako Petnica i Gusinje ,mogu biti opstine onda Grbalj ,Zeta, Petrovac mogu… Više »

DAAKA SU-57
Gost
DAAKA SU-57

Bogami si se kasno sjetio za zemljake u albaniju

Send this to a friend