Politika

Divanović: Demokrate i URA bez časnog izlaza

Odluka o formiranju ovog tijela, kao i iskazana očekivanja evropskog komesara Johanesa Hana, očigledno su ostavila predstavnike Demokrata i URA bez časnog izlaza iz situacije u kojoj su se zahvaljujući svojim političkim greškama našli, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Divanović.

Demokrate i Građanski pokret URA neće učestvovati u radu privremenog skupštinskog odbora čiji osnivanje je inicirala DPS, poručili su danas lideri ova dva polictička subjekta Aleksa Bečić i Dritan Abazović.

“Zato za njih ovom prilikom imamo savjet – da ozbiljno razmisle o tome da promijene zanimanje, s obzirom da su u ovom trenutnom neuspješni, iako sumnjamo da će više ikada naći poslodavca koji će ih, umjesto za rad i konkretne doprinose, plaćati da za to da prodaju maglu”, dodaje on.

Divanović ističe, jučerašnja odluka Skupštine Crne Gore kojom je dvotrećinskom većinom (sa 56 glasova “za”, pet “uzdržana” i bez glasova “protiv”) usvojen prijedlog o osnivanju parlamentarnog odbora za unaprijeđenje izbornog i drugog zakonodavstva, ima izuzetan politički značaj.

“Toga su očigledno svjesni i oni, koji iz njima poznatih razloga, nijesu učestvovali u ovom procesu. Zato su danas, svjesni svoje neizbježne političke marginalizacije u kojoj su se našli, demonstrirali svu neozbiljnost i amaterizam, pokazujući nervozu koja ne priliči jednom političkom subjektu. Rukovodstvo DCG i URA, saopštilo je da ima namjeru da svoju politiku i dalje zasniva na marketinškim trikovima i medijskim manipulacijama”, saopštio je poslanik DPS-a.

Njega ne čudi odsustvo elementarne političke odgovornosti i demonstracija neznanja, jer je to kontinuitet djelovanja Demokrata i URA.

“Koliko politički neznaveni mogu biti oni koji odbijaju da se pojave na svom radnom mjestu, u Parlamentu, ali zato najavljuju formiranje tijela koje niti ima ikakav institucionalni značaj, niti njegove odluke bilo koga obavezuju, niti je bitno i značajno o čemu će mala grupa istomišljenika na tom tijelu odlučivati?! Uzgred, možda nijesu informisani, ali da ih obavijestimo: Vlada ne utvrđuje “nacrte zakona”, kao što oni tvrde, nego “prijedloge”, što bi kao elementarno politički pismeni trebalo da znaju”, navodi Divanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Čapur
Gost
Čapur

Opoziciji treba ovakvih ljudi, obrazovanih, elokventnih, koji zrače, bravo Nikola!

Wake
Gost
Wake

Dps najveci lopovi u istoriji Crne Gore.

Đoko Peśov
Gost
Đoko Peśov

Zaboravio si da dodaši veleizdajnici I uništitelji Crne Gore…

Miki
Gost
Miki

Vrlo brzo građani će reći šta misle o njima.

Rade
Gost
Rade

Ne znaju vise kako da pridobiju paznju pa se bave politickim marketingom i praznim pricama!

Send this to a friend