Politika

Divanović: Jedinstvo opozicije u nekoliko kolona

Istureni prvaci političkog pokreta “Odupri se“ bili su spremni da otputuju na sastanak u Brisel prošle sedmice, odabrali su delegaciju, spakovali se, ali famoznog sastanka još uvijek nema. Da li ih niko ne zove, ili niko neće da ih primi, vidjećemo. Zbog entuzijazma za putovanjem bili su odustali i od organizovanja daljih protesta, kazao je poslanik DPS-a Nikola Divanović.

“U međuvremenu, održali su nekoliko sastanaka i poručili da okupljanja odbjeglog tajkuna zbunjuju građane. Međutim, Džemal i organizaciono društvo shvataju da ako ne budu održavali proteste, slavu okupljanja će im preuzeti neko drugi. A ko drugi do njihovi potpisnici sporazuma! Već dvojica potpisanih održavaju svoje proteste. Do sada je to radio Aleksa Bečić, i to im nije smetalo, ili nisu mogli da mu se odupru jer im je dovodio aktiviste da popunjavaju trgove i ulice. Sada kada još jedne proteste organizuje potpisnik Neđeljko Rudović, onda im to ne odgovara jer navodno nekog zbunjuje?”, pitao je Divanović.

On pita da li Rudović organizuje paralelni protest iz uvjerenja da pokret “Odupri se“ nema nikakvu snagu i da njime u sjenci rukovodi Demokratski front, ili je samo od svog poslodavca dobio veću apanažu nego odupirači od svojih.

“Ili Rudović ne može da im okupi elementarnu masu, pa je bolje da se drže i DF-a i Bečića koji se u DF utapa, kao što su svi upali u DF-ovu stupicu”, istakao je Divanović.

Kako je naglasio, nejedinstvo opozicije je jedina konstanta njihovog političkog djelovanja.

“Sada im se u tome priključuju i organizatori protesta. I njima je toliko stalo do jedinstva da ni potpisnike svog neautorskog djela „Sporazuma o budućnosti“ ne obavještavaju o aktivnostima. Tako im se već javila poslanica Anka Vukićević od koje su potpis takođe uzeli, a onda je potpuno izignorisali, zaboravljajući da njen mandat podržava više birača nego što se njima odazove na organizovanim skupovima. Organizatori protesta su za sad pokazali da se najupješnije odupiru sami među sobom. A DF ih iz prikrajka gura da se održe makar do 9. maja, kada su odlučili da preuzimu inicijativu”, kazao je Divanović.

PPrema njegovim riječima, paralelni protesti održani minulih dana po sjeveru Crne Gore, kao i sinoćni Rudovićev, doživjeli su pravi fijasko.

“Kako i ne bi, kad se bjelodano vidi da je ono što neki zovu političkim, a drugi građanskim protestima, u najvećoj mjeri najobičniji ‘politički turizam’, kako ih već u žargonu zovu. Sjutrašnji koji najavljuje Džemal biće novi doprinos korišćenju tih turističkih potencijala. I još jedan uzaludni pokušaj zavaravanja javnosti, a i samozavaravanja o jedinstvu na opozicionom krilu kojeg nema, i ne može biti”, zaključio je Divanović.

47

avatar
1000
43
4
0
 
42
emenmanVukomanGarfildKarloVujaklija
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
emenman
Gost
emenman

Kao partijski komitet u Šavniku 1968 povodom upada Rusa u Čehoslovačku. Zaključak: da se Rusi odmah povuku. Ako se ne povuku, sjutra novi sastanak. Bi li ovo đeca poslovala?

Vukoman
Gost
Vukoman

Je li ovo onaj koji ne zna ko je bio Sveti Petar ?

Vujaklija
Gost
Vujaklija

Mladi izdanci DPSa uspjeli da prevazidju gadluk starijih kolega iako se to cinilo nemogucim

Karlo
Gost
Karlo

Trttt….

Jež
Gost
Jež

Bolje je da ne idu u Brisel, jer bi se vratili mokri.

Strijelac
Gost
Strijelac

Sve te kolone opozicije mogu se nazvati samo jednim imenom: Peta kolona, a oni koji ih predvode i dio koji ih slijedi- petokolonaši, i kraj priče!

Micko
Gost
Micko

Kako bi rekli stari-trut,beskorisna masa…

zacanka
Gost
zacanka

Oni sve i da odluce da odu u Brisel, prije bi se vratili nego sto bi posli, a to i oni sami znaju zato i ne idu nego odje izmisljaju stvari.

Micko
Gost
Micko

Kako su ti vracani-zovu li u rod?

ines23
Gost
ines23

Ne moze niko da nazove proteste gradjanskim jer to nijesu, kad je opozicija i DiKek javno rekli da finansiraju iste!

Vitinka
Gost
Vitinka

Opozicija je izgubila sebe u svakom pogledu, ovo sad je samo pokusaj da sebe malo vrate na politicku scenu ali im je sve uzalud.

oliver14
Gost
oliver14

Meni je sve jasno kolika je sloga unutar opozicije kad oni se nijesi udostojili Ani Vukicevic da makar odgovore na pitanja zato ne zovu sve sa onog sporazuma, jer njih je briga i za nju i za taj sporazum i sve.

Garfild
Gost
Garfild

A dje tebe nadjose!?.

Roki
Gost
Roki

Uiiiip

Garfild
Gost
Garfild

E moj Roki…

Kosta
Gost
Kosta

A ko ce njih da zove da dodju na sastanak u Brisel, s njima ni sekretarica ne bi pricala a ne neko drugi ozboljniji.

goran1978
Gost
goran1978

Doslo je vrijeme da vise ima tih kolona nego opozicionih partija.

TRkac
Gost
TRkac

Svi su vise odustali od protesta sinoc je Knezevic stavio tacku na sve svojim lazima i manipulacijom. Dokazao je da je sve izmislio i da ne posjeduje apsolutno nijedan dokaz ni za sta.

ProfesorK
Gost
ProfesorK

Ne mogu oni da imaju podrsku Brisela kad nemaju podrsku ni svojih gradjana

Send this to a friend