Politika

Divanović: Jedinstvo opozicije u nekoliko kolona

Istureni prvaci političkog pokreta “Odupri se“ bili su spremni da otputuju na sastanak u Brisel prošle sedmice, odabrali su delegaciju, spakovali se, ali famoznog sastanka još uvijek nema. Da li ih niko ne zove, ili niko neće da ih primi, vidjećemo. Zbog entuzijazma za putovanjem bili su odustali i od organizovanja daljih protesta, kazao je poslanik DPS-a Nikola Divanović.

“U međuvremenu, održali su nekoliko sastanaka i poručili da okupljanja odbjeglog tajkuna zbunjuju građane. Međutim, Džemal i organizaciono društvo shvataju da ako ne budu održavali proteste, slavu okupljanja će im preuzeti neko drugi. A ko drugi do njihovi potpisnici sporazuma! Već dvojica potpisanih održavaju svoje proteste. Do sada je to radio Aleksa Bečić, i to im nije smetalo, ili nisu mogli da mu se odupru jer im je dovodio aktiviste da popunjavaju trgove i ulice. Sada kada još jedne proteste organizuje potpisnik Neđeljko Rudović, onda im to ne odgovara jer navodno nekog zbunjuje?”, pitao je Divanović.

On pita da li Rudović organizuje paralelni protest iz uvjerenja da pokret “Odupri se“ nema nikakvu snagu i da njime u sjenci rukovodi Demokratski front, ili je samo od svog poslodavca dobio veću apanažu nego odupirači od svojih.

“Ili Rudović ne može da im okupi elementarnu masu, pa je bolje da se drže i DF-a i Bečića koji se u DF utapa, kao što su svi upali u DF-ovu stupicu”, istakao je Divanović.

Kako je naglasio, nejedinstvo opozicije je jedina konstanta njihovog političkog djelovanja.

“Sada im se u tome priključuju i organizatori protesta. I njima je toliko stalo do jedinstva da ni potpisnike svog neautorskog djela „Sporazuma o budućnosti“ ne obavještavaju o aktivnostima. Tako im se već javila poslanica Anka Vukićević od koje su potpis takođe uzeli, a onda je potpuno izignorisali, zaboravljajući da njen mandat podržava više birača nego što se njima odazove na organizovanim skupovima. Organizatori protesta su za sad pokazali da se najupješnije odupiru sami među sobom. A DF ih iz prikrajka gura da se održe makar do 9. maja, kada su odlučili da preuzimu inicijativu”, kazao je Divanović.

PPrema njegovim riječima, paralelni protesti održani minulih dana po sjeveru Crne Gore, kao i sinoćni Rudovićev, doživjeli su pravi fijasko.

“Kako i ne bi, kad se bjelodano vidi da je ono što neki zovu političkim, a drugi građanskim protestima, u najvećoj mjeri najobičniji ‘politički turizam’, kako ih već u žargonu zovu. Sjutrašnji koji najavljuje Džemal biće novi doprinos korišćenju tih turističkih potencijala. I još jedan uzaludni pokušaj zavaravanja javnosti, a i samozavaravanja o jedinstvu na opozicionom krilu kojeg nema, i ne može biti”, zaključio je Divanović.

47 Komentara na "Divanović: Jedinstvo opozicije u nekoliko kolona"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend