Politika

Divanović: Opoziciji i 1. maj kao 1. april

Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Divanović poručio je opoziciji da je danas 1.maj, Praznik rada, a ne 1. april.

“Prvi maj je simbolično ozvaničio još jedno sindikalno udruživanje i činjenicu da u Crnoj Gori, nažalost, politička opozicija više ne postoji. Poslednji u nizu sporazuma – “da svako ima (klub?)”, najviše podsjeća na kolektivni ugovor čiji su bitni elementi: učešće u vlasti bez političke snage i nedemokratski pritisak na institucije sistema. Dakle, reklo bi se da je ovaj 1. maj oživio plemenitu ideju o “udruženom radu” kod političkih i parapolitičkih marginalaca, okupljenih na temelju lažne solidarnosti koju duguju apsolutnoj političkoj nemoći. Procijenili su da je možda pravi trenutak da iznesu krunski argument protiv vladajuće koalicije – da ona predugo traje?!, kažeDivanović.

Dodaje da, paralelno sa tim, na međunarodnom planu ne propuštaju nijednu jedinu priliku da opanjkavaju sopstvenu državu, njene institucije, a nerijetko i sugrađane.

“U tome prednjače neostvareni politički lideri, samozvani medijski magovi, i pojedine “urbane legende” civilnog sektora. Tako se gromoglasno prije mjesec dana najavljena međunarodna aktivnost ovih “političara u pokušaju”, zapravo svela na pisanje patetičnih i bizarnih pisama međunarodnim zvaničnicima?! Medojević je onomad, u svojoj diplomatskoj, vašingtonskoj “ofanzivi”  stigao čak do službenice Ilone, a ovi ni dotle”, jasan je on.

Za to vrijeme, kako tvrdi Divanović, Bečićevi puleni, nakon nezaustavljive serije gubitničkih poteza, uključujući nekoliko saveza koje su rasturili, još više izbora koje su izgubili, dogovora koje su prekršili i partnera koje su prevarili,  riješili su da se ne obaziru na komentare da im politički rejting vrtoglavo pada, već su se latili laži i besmislica, kao njihovog glavnog oružja u borbi protiv pada popularnosti.

“Juče Koprivica a danas Šaranović, koji se na praznik rada sjetio da je poslanik?!  Činjenica koju on i njenovi drugovi bojkotaši priznaju, samo kada o tome treba svjedočiti ispred skupštinske blagajne, u redu za plate.  I dok se jedni “odupiru” o one druge, kao u Kotoru,  a  treći se bore “da svako ima” (klub u Skupštini Crne Gore),  ima i onih koji nastupaju iz virtuelne stvarnosti pretendujući da oblikuju stvarni život građana, valjda na bazi depozita tih istih građana. Ipak, važno je da ideja udruženog rada zaživi u autentičnom duhu međunarodnog praznika, makar takav aranžman bio i na štetu sopstvene države i njenih građana.  E pa neka im je “srećna” takva rabota”, rekao je Divanović.

M.D. 

 

47

avatar
1000
37
10
0
 
39
BalsaKontraMitingAnti DPSKaktusKOCOBO
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Balsa
Gost
Balsa

Smijesna pojava

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Ukinut plate ovima sto bojkotuju skupstinu

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Skupstina je nekad bila najgledanija stvar na televiziji dje su se sve diskusije vodile ,a danas svega 5 opozicionih poslanika dolazi

Kaktus
Gost
Kaktus

Hahahahaha e tacno im se dobro posprdao ,ziva istina sve sto je rekao

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Ja kao srbin nemam blage veze za koga bih glasao pa cu mozda glasati za ove da svako ima,front je previse najamnicki za moj ukus a milacica ne shvatam ozbiljno

Komita
Gost
Komita

Jad nas snadje od ovih opozicionara,svi umislili da su neke velicine vrijedne slusanja

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Da svako ima fotelju im je prikladniji naziv

Liberal
Gost
Liberal

Opozicija nam je nesposobna i rostilj da organizuje a ne sto drugo

Nefi
Gost
Nefi

Pravi covjek ogledalo Dps -a

Tikva
Gost
Tikva

Kako se opozicija urusi u jedan Dan. A sto se zapravo desilo? Ko se umijesao? Nece niko sa nikim. Becis sa SDPom. Ha Ha. I sve kao slucajno.

Fileopg
Gost
Fileopg

Eo se poćeli sprdati sa opozicijom i kući i po svijetu….

MC
Gost
MC

Da li se u DPS bira svakog mjeseca bira NAJ POLTRON MJESECA,ovaj sigurno ima vise titula osvojenih

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zato je tebi svaki dan kao Nova godina

plavi
Gost
plavi

Koliko komentara ovih čiji se nick završava s brojem! Komentari su toliko slični po sadržini i vokabularu a vjerovatno ih piše ista osoba!!!

plavi
Gost
plavi

Ako su takvi kao što glasi tvoje saopštenje, koje ti je neko sastavio, čemu onda služi ova talabuka? Da razagnate strah ili da skrenete pažnju sa ”odličnih” rezultata vaše dugogodišnje vladavine uz pomoć korupcije i kupovine glasova!?

Send this to a friend