Politika

Divanovićev kabinet: Krapović pokušava da sakrije da je zadužio Opštinu

Bivši predsjednik opštine Budva Dragan Krapović neistinama i manipulacijama pokušava da sakrije da je 2018. godine zadužio Opštinu, saopštili su danas iz kabineta predsjednika budvanske uprave Nikole Divanovića.

Kako ističu, nije nikakva novost kreditno zaduženje prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u, koje postoji u svim evidencijama Opštine Budva i prikazuje se svake godine kroz Završni račun Opštine koji predlaže predsjednik Opštine, a usvaja Skupština.

“Isplata po ovom kreditnom zaduženju se svake godine nalazi u Budžetu Opštine Budva, uključujući i godine dok su Krapović i ekipa bili na čelu opštine, predlagali i usvajali budžete i završne račune. Zato je parcijalna amnezija bivšeg predsjednika opštine isključivo političkog, a ne zdravstvenog karaktera”, navode u kabinetu predsjednika opštine Budva.

Dodaju da je za dio tog kreditnog zaduženja država garantovala 29,5 miliona eura, a iznos je naplaćen u decembru 2019.

“O neznanju, zloj namjeri i svemu negativnom što karakteriše bivšu lokalnu vlast govori činjenica da sada zapravo osporava postojanje naplaćene garancije, umjesto da su sproveli umanjenje duga prema prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u, i za isti iznos priznali obavezu prema državi koja je nesporna. Dakle, promjena u stanju duga je nula eura, samo je potrebno sprovesti procedure i precizirati da za isti iznos koji je platila država, Opština ne duguje WTE WASSERTEHNIK-u, kao što piše na današnji dan, već državi, što je istina”, naglasili su u Divanovićevom kabinetu.

Logično je, ukazuju, da ako je vaš žirant platio kredit – nećete plaćati banci, nego žirantu.

“To je svima jasno, osim nažalost bivšoj vlasti koja pokušava zamjenom teza da obmane javnost. Izgleda da bivši predsjednik opštine predlaže da se WTE dva puta plati, eto dokle idu njihovi pokušaji manipulacije i obmane”, kažu u kabinetu predsjednika opštine Budva.

Kako navode, neistinite su i njegove tvrdnje da nije zaduživao opštinu.

“Upravo je Krapović donio Odluku o zaduživanju Opštine Budva u cilju sprečavanja aktiviranja Državne garancije izdate WTE WASSERTEHNIK-u od 30. maja 2018. godine, od 3.500.000 eura. Odluka je potvrđena na Skupštini 17. jula 2018. Za tri i po godine vladavine, predhodna administracija je potrošila”, dodaju u Divanovićevom kabinetu.

Sve to, prema njihovim riječima, Krapović odlično zna, samo što su mu manipulacije, neistine i huliganske prijetnje postale manir još 2016.

“Činjenica da je nedavno i zvanično označen kao organizator kriminalne grupe koji izdaje naređenja vatrogascima i komunalcima da blokiraju Budvu, te da napadaju policiju, sugeriše da je riječ o nastavku već viđenog i da imamo posla sa izgrednikom koji je sklon vršenju više krivičnih djela iz djelokruga organizovanog kriminala”, poručuju iz kaabineta predsjednika Opštine Budva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maki
Gost
Maki

Vi nekome nesto da kazete ,pokrali ste i Budvu i cijelu CG…..nije vas sramota

Igra mečka
Gost
Igra mečka

Viđi ti Krapa, ka da neće!

Boca Senior
Gost
Boca Senior

A je li Carević doša na rabotu danas?

Jes, jes
Gost
Jes, jes

Doša, doša, ma je ima nekija problema sa portirom.

Send this to a friend