Politika

Djelovanje prosrpske opozicije podsjeća na događaje iz 90-ih

Pojedina sihronizovana djelovanja naše tvrde prosrpske opozicije zlokobno podsjećaju na događanja naroda u Hrvatskoj, BiH, Kosovu iz 90-ih, ocijenio je za Pobjedu Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije, dok analitičar Ranko Đonović za Pobjedu kaže da je crnogorska opozicija unutrašnji neprijatelj države jer stalno traži saveznike van Crne Gore kako bi se udružili da rade protiv nje.

Demokratski front planira da u narednom periodu fokus svog djelovanja stavi na političko objedinjavanje Srba u regionu, dok će druge aktivnosti, poput priprema za eventualno organizovanje protesta, ostati u drugom planu. U tu svrhu je organizovan i niz sastanaka sa Srbima u regionu sa kojima je, kako tvrde iz DF-a, razgovarano o okupljanju na jednoj nacionalnoj ideji.

“Iako su potpuno drugačiji geopolitički odnosi u regionu nego 90-ih godina prošlog vijeka, kada smo bili i dio zajedničke države, pojedina sinhronizovana djelovanja naše tvrde prosrpske opozicije zlokobno podsjećaju na tadašnja događanja naroda, u Hrvatskoj, BiH, Kosovu”, kaže Popović za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, pretpostavka je da aktuelni pokušaj homogenizacije služi svrsi pomoći rukovodstvu Srbije u teškim pregovorima o razgraničenju sa Kosovom.

“Crna Gora mora biti sposobna za rješavanje eventualne opasnosti, ne smije potcijeniti, ni zanemariti aktuelna dešavanja u susjedstvu. Prioritet je zaustavljanje još jedne instrumentalizovane podjele u našem društvu u duhu povećane tolerancije, razumijevanja i ukazivanja na sve moguće posljedice po crnogorsku građansku državu i ponovnih pokušaja oživljavanja davno završenih procesa”, poručio je Popović.

Ranko Đonović ističe da predstavnici opozicije trenutno traže istomišljenike i podršku Rusije, Srbije, Republike Srpske, SPC, a kolike su, kako je kazao, “političke pameti pokazuje da ne uočavaju da ih i oni tamo samo zloupotrebljavaju, jer ih ni za šta ne mogu upotrijebiti a ne žele da Srbima u svojim sredinama pokažu da ne vode brigu o njima.

Đonović kaže da je crnogorska opozicija po svemu što radi velikosrpska.

“Po svom djelovanju, ranije ali i danas, oni su srpski nacionalsocijalisti i nacionalšovinisti. Oni su svoj cilj davno definisali i isti je kao što je bio, a prepoznat je u posljednjoj deceniji 20. vijeka, samo je malo promijenjeno njihovo djelovanje i ponašanje njihovog centra moći koji ih je svojevremeno mobilisao ili su mu se oni dobrovoljno javili. Oni su, slikovito rečeno, samo neznatno promijenili dlaku, dok im je ćud ostala ista”, kazao je Đonović.

On je istakao da bi “svi oni protiv Crne Gore ponovo uzeli oružje, ali i protiv svih komšija, izuzev Srba”.

“Sva njihova planska djelovanja mogu se razumjeti mnogo bolje ako se krene od osnove njihovih političkih načela, a to su mržnja prema državi Crnoj Gori i svemu što nosi predznak crnogorsko nacija, kultura, jezik. Oni to ne kriju. Krajnji cilj im je nestanak svega crnogorskog i dok do njega dođu, bilo pričom ili terorističkim napadima, svakodnevno će nanositi štetu Crnoj Gori”, istakao je Đonović.

Prema njegovim riječima, gotovo da nema dana da svojim političkim djelovanjem ne podsjete na to. On, međutim, smatra da je velikosrpska opozicija sve slabija u Crnoj Gori.

“Ima sve manje onih koji ih podržavaju i sve manje mogu da varaju na tim velikosrpskim emocijama. Na političkoj sceni Crne Gore oni će nestati, samo je pitanje da li ih pustiti da sami sebi dođu političke glave ili im pomoći da što laganije i bezbolnije završe”, kazao je Đonović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miras Kolomboc
Gost
Miras Kolomboc

Zalosno i tuzno na koji nivo je spala ova Ojadjela Gora…Moras se Srbstva odrec dabi bijo vjeran i odan patriota…Da je Rade Tomov ziv pa da svojom rukom sudi nebi znao sta da radi od ovolko nista ljudi…

Veteran od1990
Gost
Veteran od1990

Jeli ova dvoica niesu Srbi..? Pa znajuli ovi jadovi da stime vrijedjaju najvece sinove koji stvorise Goru Crnu…K Nikolu,Njegosa,M Miljanova…i da ne broim..

Krsto Zrmov
Gost
Krsto Zrmov

Promienit ime CG i da se zovemo Kakaricka Gora ili Murtovina…Jedino resenje za nacionalnost

Alahami
Gost
Alahami

Krsto najbolje bi bilo da se nazovemo Sar Planina i da nam nacionalnost bude Sarplaninci…..

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Kako ja mogu bit Gora Crna kad niesam iz Gore nego iz ravnice ?

vitko
Gost
vitko

Pih zastide vi bi bili najsrecniji kad bi bili svi Bosnjaci ili Albanci i da nas Srba nema

staropodgoricki
Gost
staropodgoricki

sto se tice drzavnosti tu je tacka stavljena na referendumu tako da ni DF niti bilo ko moze tu ista promjeniti, najveci problem Crne Gore su alavi vlastodrzci vise su oni stete ucinjeli Crnoj Gori nego zemljotres 1979 poslije njega je nesto ostalo a poslije ovih tesko da ce ista ostati cak ni narod jer ko je god u bilo… Više »

Brko
Gost
Brko

Sve im diraj al ne pominji Mila 90ih…Glavnog zlotvora svih nedaca u CG tih godina

CG moj dom
Gost
CG moj dom

Ovo srpsko orgijanje po CG je postalo ogavno a Crnogorci su prilicno izgubili ponos. Mrtva Akademija nauka cuti i ceka da politicari NAUCNO pristupe spasavanju crnogorske nacije i Crkve od agresivnih uljeza.

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Ja sam glasa 2006 za moju drzavu Crnu Goru koju volim iznad svega….ALI…Zasto nam nije zastava trobojka ? Zasto nam himna nije Onamo Namo..Zasto se minimalizuje Cirilica,Zasto se Srbstvo nase ponizava brise…eliminise…

Gost
Gost
Gost

Tekst sam sebi kontradiktoran i zlonameran. Pocinje sa pricom o opasnosti da krene srpska agresija, a zavrsava se da je “takvih” skoro nimalo. Prokleti bili svi vi Sekulini sledbenici.

Medovina
Gost
Medovina

Ženetine opet kunu, što bi rekao moj pokojni đed Jovan.

90 -te...
Gost
90 -te...

DF ce u svom poslednjem, ocajnickom pokusaju da Crnu Goru vrati u krvavi velikosrpski prijekat, sto je i jedina svrha njihovog formiranja i postojanja, pokusati da je zapali sukobima i gradjanskim ratom igrajuci jace i zesce na kartu podjela. Vratite se na njihove izjave mrznje, potpirivanje sukoba, izazivanja i produbljivanje podjela, okrivljavanje manjina, pozivanje na navodnu “ugrozenost i izdaju” uz… Više »

ĐURO
Gost
ĐURO

kakvi ste kukala vam majka.Na balkanu može postati stotinu država,uvijek će neko biti za i protiv.Vi koji danas zagovarate ovo rasulo,krivci ste bili onda i danas.Onaj ko se odreče svoje vjere i nacije,na ovome svijetu nema mjesta,ne samo na balkanu već nigdje.Ko je danas lud u svijetu da napravi što su separatisti-luđaci napravili na Balkanu.

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Tako je Djuro , cetnici i ustase sto srusise onakvu SFRJ je Bogu za plakati , i sad nam jos domaci cetnici kazu da nijesmo crnogorci , nego sto smo Djuro , nijesmo posrbice !

rodoljub
Gost
rodoljub

hvala Bogu da nismo zajedno

crnogorac
Gost
crnogorac

Kakve ljudine! A lijepo li ih je viđet bože mili. I Slavko se naježio od ovijeh patriota.

Marko
Gost
Marko

Hahaha od rane zore ide propaganda, nije ih bilo par dana ali od danas opet udarnicki od 6 ujutro hahahhaa

Boli ....ac
Gost
Boli ....ac

Tačno u Sredinu Popoviću,ni manje ni više.Crna Gora se mora probudit i prestati da koristi strah od gradjana da su primorani birat zbog ovog samo DPS

Portal
Gost
Portal

Ni više prostora, ni manje glasova.

Pravedni
Gost
Pravedni

Popović i Đonović ekstremisti Crne Gore
🇲🇪☝️🙄

C480
Gost
C480

Nego što.Boli vas istina.

Medovina
Gost
Medovina

Sinovi sinova, Crne Gore!

Risto Sotona
Gost
Risto Sotona

Ko nije srbin taj je antisrbin , to je njihova logika , nevjerojatno je da se dio crnogoraca 90-tih posrbio , promjenio naciju i postao srbin , i da je sada spreman da u ime srpstva srusi i zapali svu Crnu Goru !
A isti su naši bliski rođaci , brača , kumovi ..to je naša tragedija !

Željko
Gost
Željko

Čitam i smijem se, šef države Srbije Vučić čeka potvrdu od službene Prištine da kroči nogom na “svoje” Kosovo, toliko o ustavu Srbije gdje piše da je Kosovo “dio” Srbije, smiju se Srbima svi u regiji !!

Sikkiii
Gost
Sikkiii

Samo vi dajte dokaze da Srbi nijesu diskriminisani samo zato sto su Srbi. Kazite koliko je Srba zaposleno u drzavnim organima, kazite koliko je Srba na rukovodecim mjestima, kazite kakav je polozaj crkve, kazite kakav je odnos prema kulturi, istoriji, pismu, jeziku… I Hitleru su Jevreji po njegovom misljenju bili previse agresivni, ali nije imao odgovore na ova gore pitanja… Više »

Vukasin Kate
Gost
Vukasin Kate

U Državnim organima rade sve sami srbi istina iz 91.e

Boli ....ac
Gost
Boli ....ac

Sikkiiiii Ti si tpičan srBin koji nije ništa u svom životu shvatio .Zapošljeno Srba?Kako zaposliti nekoga u državnim organima koji se bori protiv države i negira je.Crkva? Pa ta tvoja Crkva obrće milione ovdje ili si ti ćorav.Kultura? Čija Kultura srpska ili svih gradjan Crne Gore.Svhatite vaša kultura je vaša i ja nemam interese prema tvojoj Kulturi i negiram je… Više »

Fasy
Gost
Fasy

O ovoj dvojici je dovoljno rekao Slavko Perović, i tu ništa ne treba dodavati. On ih je ipak dobro poznavao.

Oli
Gost
Oli

A vise je i narod procitao ove iz df-a,samo se batrgaju u sopstvenom nacionalizmu ii mrznji.

Svagi
Gost
Svagi

A djelovanje ove dvojice podsjeća na sizofreniju.

GRAĐANSKI
Gost
GRAĐANSKI

Neka ta zbojna (“prosrpska” opozicija), koja izigrava “srbalje” – urade “DNK” analizu krvi i neka je uporede sa onom “tamo njihovom” proz Srbiju! Ovo bi zanago morali učinjet da biše sebe dokazali da su po krvi zisto ‘srbalji’ (a ne samo u “pamet”)! No, oni to neće učinjet – zarad toga što dobro znaju i debelo im je jasno –… Više »

Gvydio
Gost
Gvydio

Svaki narod bi se stidio da ga predstavljaju ova dvojica sa slike, ali tebi je to na ponos. Ajde sad robe po sendvič.

Garo
Gost
Garo

Vizi ne bi lose bilo da i ti obavis ovaj DNK. Mozda i on ima nesto iz Šumadije. Crnogorke su znale da se zahvale oslobodiocima srpskim 1918.

CG moj dom
Gost
CG moj dom

Garovi, Crnogorke su pojam zenske cestitosti, no vi vidite kakva je situacija u vasoj farmi, da ne brukam Orvela…

Marko
Gost
Marko

Ti da uradis DNK analizu imao bi 99 % gena kao Albanci

MNE
Gost
MNE

Otpad od časnog LSCG-a!

Komsho
Gost
Komsho

Ako Djonovic tako kaze, to je to !

Bice price
Gost
Bice price

Popovic i Djonovic, svaki iz svog ugla, sto biznisa sto umisljene politicke velicine iza opet stoji opipljiv interes glume janicare kojima niko, pa ni DPS, ne simpaise cak i kada po nefto pogode u ” svojim” nazovi analizama. Nemaju, na srecu, vise politicke radikalne partije i politike snagu da bilo koga ozbiljnije ugroze osim da svoj narod dokrajce ukoliko ba… Više »

Cirgic
Gost
Cirgic

Opet ovaj Đonovic,graditelj najgorih zgrada u Podgorici.
Javi se iz naftalina svako tri mjeseca.

Pravedni
Gost
Pravedni

@Čirgić: Ima li Đonović zgrade? Je li investitor? Ja ne znam ništa o tome. Pozdrav.

avro
Gost
avro

Nikad mi nije bilo jasno kako bivši liberali, kao jedna struktura poštenih ljudi,mogu podržavati DPS. Oni su svojevremeno bili sve ono što nije i neće nikad biti DPS!

Vukasin Kate
Gost
Vukasin Kate

Veći dio članova i simpatizera DA ali izgleda rukovodstvo NE/ pero vic Djonović;zivkovic/. Nijesu BILI iskreni i zloupotrijebili su poverenje, a uživaju nacionalne penzije kao i Kiki SOC DRECUN .

Send this to a friend