Politika

DNP: Lokalni izbori nepovoljni za cijelu opoziciju

Predsjedništvo Demokratske narodne partije je na juče održanoj sjednici donijela niz mjera čija će primjena u narednom periodu  imati za cilj širenje partijske infrastrukture i kadrovsko jačanje u svim odborima.

Kako je saopšteno iz ove partije, ocijenjeno je da su rezultati nedavno održanih lokalnih izbora nepovoljni ne samo za Demokratski front već za ukupnu opoziciju, zbog čega je, kako dodaju,  neophodno da se u narednom periodu pronađe model koordiniranog djelovanja  za uspostavljanje minimum uslova za održavanje prvih fer i slobodnih izbora.

“Konstatovano je da mala izlaznost na lokalnim i predsjedničkim izborima pokazuje da veliki broj građana nema povjerenja u izborni proces što je za posledicu imalo da DPS sa procentom manjim od 30 odsto podrške u ukupnom biračkom tijelu dođe do apsolutne vlasti. Uzimajući u obzir tu činjenicu, očigledno je da u Crnoj Gori postoji većina građana koja ne podržava aktuelni režim, zbog čega u narednom periodu kao opozicija, moramo uraditi sve što je u našoj moći da animiramo birače da svoje nezadovoljstvo iskažu na izborima”, saopštili su iz DNP-a.

Preduslov svega toga, kako istiću,  je da zajedno rade na uspostavljanju uslova koji će omogućiti elementarni stepen slobode izražavanja mišljenja.

“DNP će učiniti sve da u narednom periodu dođe do revitalizacije opozicione energije i stvaranju uslova za konačne promjene i demokratizaciju Crne Gore. Na sjednici Predsjedništva je za portparola partije izabran Nikola Jovanović”, navode iz ove partije.

3 Komentara na "DNP: Lokalni izbori nepovoljni za cijelu opoziciju"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend