Politika

DNP: Sošić je dokaz nemoći dukljanske politike

DNP tvrdi da je, nakon što je DF otpočeo aktivnost na prikupljanju potpisa za organizovanje referenduma na kom bi se građani Crne Gore izjasnili da li su za to da se povuče odluka o priznanju, kako je nazivaju,  tzv. države Kosovo, najednom izmilela čitava jedna poltronska menažerija “nezavisnih analitičara” , “režisera”, “ intelektualaca” koji su smisao svog života zasnovali na parazitizmu služenja svakom režimu.

<<<Zapanjujuća drskost branitelja Podgoričke skupštine<<<

“Tako je danas izvjesni Sošić koji se predstavlja kao režiser dao sebi za pravo da DF nazove terorističkom organizacijom. Ovakav multifašizam državnih sinekuraca je najbolji pokazatelj nemoći dukljanske politike koja angažuje ovakvu opskurnu radnu snagu čiji bi najveći dometi u noramlnim evropskim zemljama bili posao animatora za prodaju karata prilikom gostovanja cirkusa. Njihovo pripejd crnogorstvo i briga za državu najbolje se ogledaju u tome što je Sošić pljujući po DF – u zatražio pomoć države za nastavak nekakve serije “ Božićna pobuna” koja vrvi od falsifikata i histerične patetike. Ali Sošić, iskusni režimski lakej i grantoprež, ali i amaterski umjetnik provincijalne svijesti,  je zaključio da se jedino može izboriti za nastavak snimanja njegovog pomijastog životnog djela ako DF i 80 000 građana koji su ga glasali nazove terorističkom organizacijom”, naovde u DNP-u.

Oni dodaju da bivši Srbi, a Sošić ne može biti ništa drugo nego to, imaju potrebu svakodnevnog dokazivanja i uklizavanja svojim novim gospodarima i spremni su za šaku srebrnjaka izdati sve čega su se dotakli, samo da poljube gazdine skute.

“A pošto nam je dobro poznata ta izdajnička svijest pozivamo Duška Markovića da se smiluje na njegovo lamentiranje nad vječnošću Crne Gore i odobri mu sredstva za nastavak snimanja, ali sve do 12. jula 1941. kad su “patriote” poput njega za konzervu makarona skandirali “Viva duče” i pjevali “ Govinezzu”. Kao skroman doprinos prikupljanju istorijske građe za ovaj “najsvjetliji period crnogorstva” ovom prilikom Sošić – Stanislavskom šaljemo kratki dokumentarac iz Italijanskog istorijskog instituta o posjeti reimperatora Italije Cetinju 27.maja, 1941. Nadamo se da će mlađani Blagota Eraković naći prostor da i ove istorijske segmente “čojstva i junaštva” smjesti u svoju filmsku zadužbinu borbe protiv terorista iz DF – a”, poručuju oni.

Tagovi

16 Komentara na "DNP: Sošić je dokaz nemoći dukljanske politike"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend