Politika

DNP za proteste

Na sjednici Predsjedništva DNP-a jednoglasno je usvojena odluka da treba pristupiti širokoj organizaciji predstojećih protesta koji bi, kako su kazali, rezultirali formiranjem Tehničke Vlade, zaustavljanjem političkog terora nad liderima opozicije uz stvaranje fer i demokratskih uslova za održavanje parlamentarnih izbora 2020. godine.

Takođe je istaknuto da DNP i DF smatraju da ti protesti treba da predstavljaju demokratski iskorak ne samo DF-a i ostalih progresivnih političkih partija u Crnoj Gori, nego i nevladinih organizacija, naprednih političkih pokreta i slobodnih intelektualaca zainteresovanih za demokratizaciju crnogorskog društva.

Na Predsjedništvu je ocijenjeno da afere, koje svakodnevno potresaju naše društvo, a čiji su glavni akteri nosioci najviših državnih funkcija, predstavljaju najbolji dokaz o zarobljenoj i korumpiranoj privatnoj državi, u kojoj se progone svi koji se suprotstave čelnicima režima i Milu Đukanoviću lično.

“Zato Predsjedništvo smatra da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg građani Crne Gore, oni poniženi, uvrijeđeni i obespravljeni, ne bi izašli na proteste i snagom svoje volje i želje za promjenama doprinijeli da zajedno dođemo do cilja”, saopšteno je iz ove partije.

Posebno je istaknuto da odgovornost za uspjeh protesta snosi cjelokupna opozicija i da nijedan politički subjekt svojom sebičnošću i uskopartijskim interesima, baziranim na mogućim ponudama DPS-a, nema pravo da se distancira ili opstruira organizaciju protesta koji su neminovnost.

“Zbog toga je DF povukao istorijski potez ponudivši svima na opozicionom bloku da budu dio organizacije protesta i da svojom iskrenošću i prisustvom doprinesu njihovom uspjehu. Sve drugo bilo bi označeno kao podrška aktuelnom režimu i opoziciona izdaja, koju im građani neće oprostiti”, navode u ovoj partiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baba Vanga
Gost
Baba Vanga

Df oce da predvodi proteste, kao da su zaboravili sta su oni uradili ovoj drzavi za koju se kao bore. E pa

Andja
Gost
Andja

Df povukao istorijski potez. O zemljo otvori se

Kasi
Gost
Kasi

Koga jos zanimaju gluposti koje Df izjavljuje

Preko Morace
Gost
Preko Morace

E cus kad pipun ima partiju i jos on poziva na proteste..E propalo se..😂

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

E da je pipunu nekako da ne robija. Ako treba i državu zapaliti, nije problem. Samo ne u zatvor, sad kad su mu i malu našli. Čujješ, protesti su NEMINOVNOST. A kako nijesu, za spas klempa i vojevode mutne. Zastiđe.

Veeeeruj mi
Gost
Veeeeruj mi

Ako se izborite da nedeljom ne rade kladionice eto protesta!!!

HULKE
Gost
HULKE

A vidji im loga prekopiran kao DPS-ov od prije par godina. hahaha misle da ce se neko prevariti na glasanju pa da imaju punih 45 glasa vise od proslih 720 glasova.

Libero7
Gost
Libero7

Zajedno za rusiju pipune

Ili da je otiša
Gost
Ili da je otiša

U zatvor Pipune,ima opoziciju ko da vodo bez vas dva robijaša.

ND
Gost
ND

Ko su ovi?

Tandara mandara
Gost
Tandara mandara

Trtara vrtara.

Send this to a friend