Politika

Do izbora novog predsjednika Avdović na čelu Opštine Pljevlja

Mervan Avdović (Foto: Portal rtcg)

Potpredsjednik Opštine Pljevlja Mervan Avdović obavljaće poslove predsjednika te lokalne samouprave do izbora novog gradonačelnika Pljevalja.

Predsjednik pljevaljskog parlamenta Dragiša Sokić podsjetio je da je Mirko Đačić podnio ostavku na funkciju predsjednika Opštine Pljevlja 17. maja ove godine.

Na današnjoj sjednici SO Pljavlja konstatovana je ostavka Đačića.

Sokić podsjeća da u slučaju prestanka mandata predsjednika Opštine funkciju predsjednika do izbora novog vrši potpredsjednik Opštine kojeg ovlasti SO.

Odbornik DPS-a u lokalnom parlamentu Danijel Živković rekao je da je ta partija s koalicionim partnerima predložila Avdovića za predsjednika Opštine do izbora novog gradonačelnika.

Protiv predloga vlasti bili su odbornici opozicije u lokalnom parlamentu.

“Danas iz Podgorice odlučuju ko će biti predsjednik Opštine Pljevlja, ko će predsjednik suda, ko će biti direktor Opšte bolnice, Doma zdravlja, Rudnika, Termoelektrane… Odlučuju ko će raspolagati pljevaljskom imovinom”, rekao je odbonik Nove Milan Lekić.

Reagovao je Živković u ime DPS-a, navodeći da ne bi trebalo dozvoljavati da se kroz takav vokabular neko diskvalifikuje samo jer je pripadnik vlasti.

“Svi mi treba da snosimo teret odgovornosti. Ostavka je demokratski čin.Zašto je neko podnio ostavku, u te razloge ne treba ulaziti”, istakao je Živković.

Odbornik Demokrata Nikola Rovčanin zamjerio je što se ne znaju planovi potpredsjednika Opštine u periodu do izbora novog predsjednika Opštine Pljevlja.

“Zamjeram što se Avdović nije danas pojavio. On je potpisao prihvatanje pozicije, da vrši funkciju predsjednika Opštine do 17. juna”, rekao je Rovčanin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Suljo Crnogorac
Gost
Suljo Crnogorac

Insallah

radojka
Gost
radojka

Nije bitno ko je na funkciji u Pljevljima bitno je da se konacno, posle dugo dugo godina ucini nesto za taj sjeverni dio, i okolna sela koja su mnogo udaljena od Pljevalja cak i do 94km, sama granica sa BiH, putevi su prioritet, a u uzasnom su stanju to bih mnogo znacilo, da ima neki normalan put da se pridje… Više »

selma
Gost
selma

Javnost dobro zna ko je kad i šta radio,istina je vječna, brisanje istine nije u duhu civilizacijskih tekovina.

avdo bihorac
Gost
avdo bihorac

Gdje je istina o slikama velikog pjesnika i jezikotvorca,da li neko zna.

Send this to a friend