Politika Brajović se sastao sa Bingulcem i Parcosom

Dobra saradnja Crne Gore sa Srbijom i Grčkom

Bingulac i Brajović

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović sastao se danas sa ambasadorom Srbije Zoranom Bingulcem, povodom okončanja njegove diplomatske misije u Crnoj Gori, kao i novim ambasadorom Panajotisom Parcosom. Na sastancima su potvrđeni dobri odnosi Crne Gore sa dvijema zemljama.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je zahvalio Bingulcu na njegovim radnim aktivnostima tokom mandata sa ciljem boljeg razumijevanja dvije države.

“Sagovornici su istakli značajnim odličnu saradnju dva parlamenta kako bilateralno, tako i na međunarodnom planu”, ističe se u saopštenju.

Bingulac je kazao da je uvjeren da je tokom njegovog mandata pružen doprinos unaprjeđenju saradnje između dvije prijateljske države u mnogim oblastima.

Na sastanku sa Parcosom, kojem je poželio uspješan mandat, Brajović je ocijenio da Crna Gora i Grčka dijele vanjskopolitičke prioritete i uspješno sarađuju u okviru NATO struktura.

Parcos i Brajović

“On je zahvalio Grčkoj na kontinuiranoj podršci na evropskom putu Crne Gore, uz očekivanje da podrška neće izostati ni u narednom periodu”, dodaje se u saopštenju.

Parcos je pohvalio napredak koji je Crna Gora postigla u reformama i podržao naše članstvo u evropskim organizacijama.

“Sagovornici su se saglasili da sve države Zapadnog Balkana treba da postanu članice Evropske unije, poštujući princip regate. Na sastanku je bilo riječi o jačanju saradnje parlamenata, jer oni predstavljaju važan dio sistema demokratskih društava, kao i o jačanju ekonomske razmjene dvije prijateljske države”, zaključuje se u saopštenju Skupštine.

Send this to a friend