Politika

Doći će dan kada će bezbjednosna situacija na Kosovu biti normalizovana

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se danas sa komandantom NATO snaga na Kosovu- KFOR, general majorom Salvatoreom Kuoćijem, ističući da je saradnja između Ministarstva i KFOR-a odlična, te da će tako biti i u narednom periodu.

Bošković je istakao značaj koji NATO misija na čijem se čelu nalazi general Kuoći, ima za stabilnost Kosova, ali i cijelog regiona.

“Izrazio je uvjerenje da će doći dan kada će bezbjednosna situacija na Kosovu biti normalizovana, a institucije sistema imati kapaciteta da se suoče sa svim izazovima, čime bi ujedno i bio završen mandat NATO misije”, saopšteno je iz Ministarstva.

Dodao je da je garant bezbjednosti cjelokupnog Zapadnog Balkana integracija u sjevernoatlantski sistem kolektivne bezbjednosti, te da će Crna Gora nastaviti da daje svoj doprinos stabilnosti Kosova koristeći svoju poziciju za stolom sa ostalim članicama NATO saveza.

Upoznao je sagovornika sa najznačajnijim zadacima koje će Ministarstvo realizovati u narednom periodu, posebno ističući naše učešće u mirovnim misijama pod vođstvom NATO, UN i EU.

“Ministar je saopštio generalu Koućiu da će Crna Gora u toku 2018. godine uputiti dva oficira u NATO misiju na Kosovu, i to jednog oficira u KFOR štab u Prištini, a drugog u Kancelariju za vezu koja se nalazi u Skoplju”, navode u ovom vladinom resoru.

General major Kuoći kazao je da mu je posebno zadovoljstvo što je prvi komandant KFOR-a koji je posjetio Crnu Goru, kao punopravnu članicu NATO Alijanse.

“Istakao je da je za stabilnost cjelokupnog regiona veoma značajna činjenica da je Crna Gora postala 29. članica Saveza, imajući u vidu vrijednosti koje promoviše Alijansa”, ističu u Ministarstvu.

Upoznao je Boškovića sa bezbjednosnom situacijom na Kosovu, ističući da je ona generalno stabilna, ali da uvijek postoje izazovi sa kojima se misija koju predvodi suočava na terenu.

Komandant KFOR-a je potvrdio da je saradnja sa Crnom Gorom na izuzetnom nivou, posebno u dijelu realizacije tranzita i logistike koju njihovo osoblje ima tokom prelaska preko teritorije naše države i zaključio da će ista biti unaprijeđena novim aktivnostima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Garo
Gost
Garo

Ako ista u ovoj drzavi treba ukinuti, onda je to ova dzabalebaroska vojska koja ovom kadnom narodu godisnje izmuze vise desetina miliona eura. A za te pare narod ne dobija nista, bez pricu brkatih, uvjek punih hvale i podviga, oficira. Kakav treba covjek da ima mentalni sklop pa da za svoj zivotni poziv odabere da uci vjestine ubijanja ljudi. Jos… Više »

Rade Hn
Gost
Rade Hn

Znam da ce doci dan kada ce bezbjednosna situacija na Kosovu biti normalizovana samo ne znam ocemo li mi to docekati.

Rade Hn
Gost
Rade Hn

Ministar odbrane Predrag Bošković je 90-ih godina bio istaknuti clan ‘Belih Orlova’.

Djuro
Gost
Djuro

Jesi siguran u to?

Send this to a friend