Politika

Dodik: Amfilohije obezbijedio mjesto među velikanima pravoslavlja

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je iskreno saučešće svim pravoslavnim hrišćanima u Crnoj Gori, patrijarhu srpskom Irineju i Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom upokojenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

“Vijest da je otišao istinski pastir svog naroda primio sam s osjećajem velike tuge jer sam lično poznavao mitropolita Amfilohija i znao kakav značaj je imao njegov pastirski rad u Crnoj Gori, ali i šire. Danas ne tuguje samo Crna Gora ili naša Crkva, siguran sam da danas tuguje cijela vaseljena jer je mitropolit Amfilohije svojim i naučnim i pastirskim radom obezbijedio mjesto među velikanima pravoslavlja”, istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da posebne izraze saučešća šalje srpskom narodu u Crnoj Gori koji je okrepljenje, utočište i zaštitu godinama pronalazio upravo u crkvi koju je simbolizovao mitropolit Amfilohije, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Mitropolit Amfilohije preminuo je jutros u Podgorici, u Kliničkom centru Crne Gore, od posljedica virusa korona.

Mitropolitu Amfilohiju je 6. oktobra dijagnostikovan virus korona, kada je i primljen u bolnicu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

Pravoslavlje? Svetosavska sekta samo poznaje svetosavlje.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Dodik se razumije i u Pravoslavlje?

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Nema SPC veze sa pravoslavljem.

expert123
Gost
expert123

Ovaj je dosadio i Bogu i narodu . Kada ce se neko sjetiti u medjunarodnoj zajednici da ukloni ovog Putinovog piona i teskog rusofila sa [politicke scene. Pocinula bi i Bosna i citav region od njegovih nepocinstava.

Send this to a friend