Politika

Dok DF napada Ameriku, Carević tvrdi da bez nje nema stabilnosti

Iz Demokratskog fronta, kada su Sjedinjene Američke Države u pitanju, ovih dana stižu disonantni tonovi, a naročito kada se govori o, navodnom, miješanju SAD u unutrašnje stvari Crne Gore.

Prije dva dana, naime, portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević kazao je da iako je ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke pokušala da kritikuje Rusiju i njeno navodno miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, objavljivanje transkripta razgovora između Milana Roćena i Olega Deripaske je pokazalo da upravo administraciji SAD nije bilo strano da se posredstvom ruskih oligarha miješa u unutrašnje stvari suverenih država.

“Takođe, ne treba zaboraviti činjenicu da je visoki funkcioner Stejt departmenta Brajan Hojt Ji deset dana pred parlamentarne izbore 2016. godine bio u posjeti Crnoj Gori i pokušao da unaprijed sastavi vladu od onih političkih činilaca koje je SAD favorizovao i tako se direktno umiješao u unutrašnje stvari Crne Gore”, piše u saopštenju DF-a.

U saopštenju se dodaje da Rajnke kao i svi njeni prethodnici ne vodi računa ni o demokratiji ni o ljudskim pravima u Crnoj Gori, već isključivo o interesima njene zemlje i ona afirmiše u Crnoj Gori samo one elemente koji su spremni da služe tim interesima.

“Zbog toga i nije čudo da ima riječi hvale za montirane političke procese koji se vode protiv DF-a zato što niko sa strane nema na nas uticaj i jer se rukovodimo samo interesima Crne Gore i njenog naroda. Demokratski front nikada neće voditi servilnu politiku prema bilo kome već će uvijek ostati na braniku naroda i tradicionalne Crne Gore” zaključuje se u saopštenju DF-a.

Na drugoj strani, međutim, visoki funkcioner Demokratskog fronta, lider lokalne NOVE i predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević, izgleda, misli potpuno drugačije od svoje “centrale”

Carević je prilikom susreta sa članom predstavničkog doma američkog Kongresa, Robertom B. Aderholtom govorio sve najljepše o Sjedinjenim Američkim Državama.

“Amerika je uslov za stabilnost, uslov za demokratiju, uslov za ekonomsku stabilnost, humanost… Amerika je uslov svih uslova. Neka je vječna Amerika. Amin!”, kazao je Carević, a prenijela je TV Budva.

Carević i kongresmen Aderholt su razgovarali o prilikama u Crnoj Gori, mogućnostima saradnje lokalne samouprave i razvojnim šansama za budvansku opštinu.

Predsjednik Opštine Marko Carević iskoristio je ovu priliku da kongresmena i njegove saradnike pozove u posjetu Crnoj Gori i Budvi.

On je nedavno razgovarao i sa počasnim konzulom Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, Danilom Ivančevićem.

Kako je saopšteno iz Opštine Budva, Ivančević, koji je porijeklom iz naših krajeva, jedan je od najuspješnijih privrednika u Vest Palm Biču i državi Florida.

Carević je sa počasnim konzulom razgovarao o mogućnostima predstavljanja Budve i Crne Gore na sajmovima turizma i biznisa u Sjedinjenim Državama.

Predsjednik Opštine Budva je i ranije “iskakao” iz poznate matrice svoje partije. Odmah po stupanju na dužnost on je zatražio
prijem kod predsjednika države i vlade, Mila Đukanovića i Duška Markovića, kako bi se unaprijedili odnosi opozicione budvanske vlasti sa državnim vrhom.

Tada je iz njegovog kabineta saopšteno da bi teme razgovora bile, prije svega, uspostavljanje saradnje Budve i Vlade.

Takvim potezom Carević je rizikovao da izazove burnu političku reakciju, kako svojih koalicionih partnera, tako i samog političkog saveza kojem pripada Demokratskog fronta.

Marko Bato Carević je ove godine prisustvovao i Molitvenom doručku u Vašingtonu. Pored njega, u Vašington je putovao i predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, kao i nekoliko najviših državnih funkcionera Crne Gore.

41

avatar
1000
38
3
0
 
40
Pravi građaninEdi89Vojnik777RafaelloPeka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Edi89
Gost
Edi89

Jasan pokazatelj da DF nije uskladjen savez politickih partija

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Ovo samo pokazuje koliko je DF neprincipijelan

Rafaello
Gost
Rafaello

Nije Carevic lud da slijepo slijedi Df koji je zaslijepljen nacionalizmom.

Peka
Gost
Peka

Do sada smo ovakve “uniformisane” komentare mogli da gledamo samo po srbijanskim medijima od strane vučićevih botova, sada su medjutim milovi botovi išli na kurs izgleda tamo pa komentare identičnog tipa gledamo kod nas. Tuga.

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Ne bi me cudilo ni da Carevic napusti DF, jer vidi covjek da sa njima nema perspektive.

Cipsy
Gost
Cipsy

Nije Carevic nesto privrzen DF da bi slijepo pratio sve sto kaze DF pa i da on ima takav stav!

zacanka
Gost
zacanka

Nije se puno Carevic nasjekirao oko toga sto su mu rekli iz partije, on gradi svoju karijeru onako kako misli da treba!

ines23
Gost
ines23

Ja znam jedno, a to je da DF ima ovaj stav zbog njihove umijesanosti u drzavni udar i onda oni tako redom svakog zivog napadaju!

Vitinka
Gost
Vitinka

Ovo je poznata prica DF za Ameriku to svako zivi zna, a da mogu sad kako bi potrcali da se dodvore Americi.

oliver14
Gost
oliver14

Nista Carevic nije pogrijesio sto je rekao za Ameriku, svaka mu je na mjesto!

Kosta
Gost
Kosta

Carevic ima svoje misljenje koje je susta suprotnost DF pametan on, oce dobre odnose sa Amerikom.

goran1978
Gost
goran1978

Ocito nijesu dobre relacije izmedju DF i Carevica cim se ovako mimoilaze u stavovima.

Djurdjica
Gost
Djurdjica

Ovaj Carevic kao da nije iz Df-a, eto njega brzo u Dps

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Ne znam đe će ali svi koji ga poznaju kažu da je pošten i od riječi, tj normalan. Ovi iz dfa koje gledamo u skupštini niti su pošteni niti normalni. Naprotiv. Zastiđe.

Mona99
Gost
Mona99

Ovaj Df je ludnica prava,sta rade ovo je za sprdnju

Planinka
Gost
Planinka

Za dva dana eto Carevica u Dps

Send this to a friend