Politika

Đonović: Ako je Krivokapić nešto dužan Srbiji i srpstvu, neka trguje svojom kožom

Ranko Đonović

Nakon što je premijer Zdravko Krivokapić prekjuče, nakon sastanka sa episkopom Srpske pravoslavne crkve Joanikijem objelodanio da će raditi na izmjenama crnogorskog zakona o državljanstvu, kako bi omogućio dvojno, uslijedile su brojne reakcije i upozorenja. Politički analitičar i publicista Ranko Đonović za Dnevne novine poručuje Krivokapiću da se mane ćorava posla, i da se neće dozvoliti da grobari Crne Gore pišu ovakav zakon.

“Ne vjerujem da će se mijenjati Zakon o državljanstvu, kao što nije ni Zakon o tužilaštvu. Ako bi se takvo nešto dozvolilo, da grobari države Crne Gore pišu i usvoje takav zakon većinom od jednog glasa, izazvali bi, siguran sam, do sada najveće nemire u državi. Ako su premijer Krivokapić i ostali njemu slični koje je okupio oko sebe nešto dužni Srbiji i srpstvu, neka trguju svojom kožom, a našu neka ostave na miru”, kaže Đonović za DN.

Đonović ističe da je potpuno jasan naum nove vlasti, da izmjenama ovog zakona obezbijede pobjede na svim narednim izborima, poplavu Srba na popisu stanovništva, a nakon toga i referendum o državno-pravnom statusu Crne Gore.

“Premijer Krivokapić koji je postao premijer, a da ni sam ne zna zašto, u ime čega, ne zna ni u ime koga, ni što mu jeste, a što nije posao, ne zna ko mu je nadređeni, a ko podređeni ni u Vladi ni u parlamentu, ne zna ko ga podržava, ili ga ne podržava…Zapravo ne zna ima li vlast ili nema, da li mu je posao još nešto osim prodaja polovnih vozila Vlade Crne Gore. Zato njegove izjave za buduća politička dešavanja ne treba uzimati ozbiljno. On čak nije ni lutka na koncu, jer bismo tada mi znali ko vuče koji od tih konaca. Vjerujem da se osjeća u skladu sa starom narodnom izrekom po kojoj bi “baba dala groš da uđe u kolo, a tri da izađe”. Ali, ne može. On nije ništa drugo do mali i premali šarafčić u velikosrpskoj dotrajaloj skalameriji, a hoće li tu ostati ili će u međuvremenu ispasti, potpuno je nebitno kako za jednu partiotsku, tako i za drugu, da kažem otvoreno izdajničku stranu”, poručuje Đonović.

Dvojno državljanstvo, kako ističe, stara je priča po kojoj bi oni koji bi sjutra sahranili Crnu Goru (kao što su i oni prije 100 godina u Nikšiću), trebalo danas da dobiju pravo glasa.

“Treba otvoreno reći da to radi instrumentalizovani dio građana Srbije po velikosrpskom hegemonističkom nalogu, kao i srpske izbjeglice koje je Crna Gora prije dvije tri decenije primila kao svoje građane. Danas oni pokušavaju da zabodu nož u leđa državi Crnoj Gori”, navodi Đonović.

Podsjeća da je pokušaja prekrajanja Crne Gore po volji velikosrpskih ideologa bilo mnogo, te da se u posljednjih 30 godina vrlo jasno i bezočno ispoljava očigledna agresija na državu Crnu Goru.

“Koliko će vremena i dokaza trebati međunarodnoj zajednici i našim partnerima iz EU da državi Srbiji kažu dosta više miješanja – ostaje da vidimo. Činjenica je da se danas iznad naše države nadvilo mnogo crnih oblaka. Međutim, kroz svoju hiljadugodišnju istoriju Crna Gora je imala još gorih i još težih perioda, pa se održala. Siguran sam da će se održati i sad. Provedriće iznad Crne Gore, kao što je i mnogo puta do sada”, ističe Đonović, a premijera Krivokapića koji hoće da trguje Crnom Gorom podsjeća na još jednu staru izreku: “Snila baba što joj milo bilo”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mijon
Gost
Mijon

“Dvojno državljanstvo, kako ističe, stara je priča po kojoj bi oni koji bi sjutra sahranili Crnu Goru (kao što su i oni prije 100 godina u Nikšiću), trebalo danas da dobiju pravo glasa.”. E ovo treba debelim slovima podvuć. Dvojno državljanstvo traže oni koji ne priznaju Crnu Goru kao samostalnu državu. Šta onda tražiš državljanstvo koji moj, da ako ova… Više »

JAVLJA MI SE
Gost
JAVLJA MI SE

Režim Zdravka Krivokapića neće dugo opstati. Pašće ili milom ili silom.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kako evropa ćuti da je na čelu vlade ljubitelj terorista i fašističkih sluga nije mi jasno,ovo se sigurno bez velikog đavola neće završit!?

Sasa
Gost
Sasa

Zadnjih 30 godina sam govorio da sve izbjeglice iz bivsih YU zemalja kad se ratovi zavrse treba vracati svojim kucama. Bivsa vlast to nije uradila nego su dobijali poslove stanove dok crnogorcima to nije moglo biti . Sad je kasno.

🇮🇹 figli miei
Gost
🇮🇹 figli miei

Duzan je narodu koji ga je glasao Djoni

marko
Gost
marko

Tako je Djonovicu , cetnicka banda kidisala da raskuba Crnu Goru …

Send this to a friend