Politika

Đonović: Ogoljena borba za vlast u Budvi po svaku cijenu

Đonović

Svakodnevne, sve učestalije svađe između Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta ne prestaju, a prije nekoliko dana Demokratska narodna partija Milana Kneževića najavila je krivičnu prijavu protiv šefa pres centra Demokrata Duška Stjepovića.

Politički analitičar Ranko Đonović, komentarišući sve teže riječi između ove dvije političke grupacije koje su na vlasti u nekoliko crnogorskih opština, kaže da je to postala ogoljena borba za vlast, bez političke kulture.

“Nedostaje političke kulture, to je postala jedna ogoljena borba za vlast, po svaku cijenu i svim sredstvima. U opštinama gdje su na vlasti se to loše odražava, a kada bi došli na vlast na državnom nivou, samo možemo zamisliti gdje bi nas to dovelo i na šta bi Crna Gora ličila kada bi je Demokrate i DF vodili u svijet. Bila bi sigurno na začelju evropske porodice država i nacija”, kaže za Dnevne novine Đonović.

Komentarišući najavljenu tužbu DNP, Đonović kaže da bi takvih tužbi, kada su ove dvije grupacije u pitanju, moglo biti na desetine.

“Radi se o neozbiljnoj političkoj družini i ličnim interesima pojedinaca, koji pokušavaju da, navodnom brigom za demokratiju, prosperitet… prevare građane Crne Gore ne bi li im udijelili mrvice vlasti, kad već ne mogu da je osvoje na državnom nivou” pojašnjava Đonović.

Prema njegovim riječima, građani Crne Gore su se takvih dešavanja dovoljno nagledali u posljednjih 30 godina.

“Oni međusobno ne poštuju ni koalicione sporazume, gdje imamo primjer Budve. Međusobno ili ćute o bitnim problemima u društvu ili ih uvećavaju, a ne rješavaju. Time samo jesu izvor problema, a nikako rješenje”, kaže Đonović.

Građani će, kako dodaje, ovakvim ponašanjem Demokrata i DF samo bolje vidjeti “s kim imaju posla”.

“U Budvi su se dogovorili da će Demokrate dvije godine biti glavni na vlasti, a ona će prepustiti DF, iskreno ko god da bude, mislim da je gubitak izvjestan. Međutim, kako međusobno ne poštuju dogovore, tako ne poštuju ni interese Budvana, ništa nisu od projekata odradili, osim bilborda i dovođenja Matije Bećkovića, da nas “bolje reprezentuje u svijetu” a pored toga i svaki investicioni program ili napredak države oni samo odbiju, a nemaju kontra predlog ili sugestije da poprave, da ne bi državi priznali uspjeh”, kazao je Đonović, dodajući da Crna Gora nema zdravu opoziciju, koja bi kontrolisala vlast, već opoziciju koja koči razvoj države.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Liberalzauvijek
Gost
Liberalzauvijek

Mislim da bi vam čitaoci bili zahvalniji, umjesto da mu dajete 10€ za trućanje, date 20€ da ne truća!

Lukas
Gost
Lukas

doušnik

1986.
Gost
1986.

Vojni.

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Propalo se dabogda tri nedelje ga bilo nije pita sam se jeli ziv,bez njegovog misljenja tesko Gori Ojadjeloj no me cudi kako nema Boksera Milorada iz Lipa nidje da uvelica ovu Anal itiku…s svoim misljenjima

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Sve je potrefio

Miras
Gost
Miras

Ojadjela je i ne samo Crna no i bijedna ova Gora kad si ti anal iticar

Zoro
Gost
Zoro

Ovo ga je Slavko davno okarakterisa

bakardin
Gost
bakardin

dobar je . . . . . . . . . . .

Razocarani
Gost
Razocarani

Djonovicu,Stotine puta dam te savjetovao ,da se odmaras doma,i da batalis tvole neumjesne pisanije. Toliko si se izuo,da covjek,videvsi tvoj potpis,vec zna ,da Djonovic ,oplakuje sudbinu DPSa.I to onog DPSa koji je ,preko izdajica,kao sto je Djonovic,Srusio ,JEDIBU ORAVU STRANKU uvC.Goru,LS.I TI si bio jedan of AKTERA,izdajevLegendarnog Slavka Perivica. I ,sra safa hoves u Budvi ? Posti si opijen ljubavlju… Više »

Zoran 2006
Gost
Zoran 2006

Slavko nije izda, izludjela ga je spoznaja u sto se pretvorila Crna Gora I narod za koju se on I 50 ljudi pocev od 1990 ,borio,prvi diga barjak, postavljane mu barikade,na stotinu mjesta, prebijani hapseni clanovi. A sad su svi novopeceni Liberali I dizu 2 prsta. Gresku je napravio sto je klonuo I preda se. Da nije Slavkove ideje ne… Više »

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

@ Zorane 2006 i nije te ni malo sram sto ovo pises ? Taj Slavko je i Liberali prvi poceli sa negiranjem naseg Srbstva i falsifikatom.Kamo crne srece da smo imali vise Zecana da ih docekaju onako junacki ko na Golubovce danas bi nas bilo 8 miliona a ne 250 000 stanovnika zaduzenih do guse

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A bas sam se zabrinuo sto nema ovog analiticara na cdm-u.

Flojdin
Gost
Flojdin

O ovome je dovoljno kazao Slavko Perović.

Canse
Gost
Canse

Ako je ovo analitičar, onda smo baš nisko pali u političkoj, ali i opštoj kulturi.

Komsho
Gost
Komsho

Kada on nesto ima da kaze, obyvezno predlacem citanje !
O njemucitam komentare !

Jopetja
Gost
Jopetja

Druze imas nesto lijepo u tvom prezimenu samo treba odvojiti prva tri slova.Al ti nisi kriv krivismo mi sto smo dopustili da nam vi analiticki kritikujete knjigu koju ste sami pisali mnogo ranije.Volio bih da znam kako se postaje politicka tracara(analiticar) treba posebna skola ili skadalozno pokiticko iskustvo.
Nista licno

100%
Gost
100%

Ti si se našao da komentarišeš, bruko jedna

Grm
Gost
Grm

Djonovicu…osnuj partiju pa pricaj sta bi bilo kad bi bilo…Ni famelija te ne bi glasala…

Vukasin K.
Gost
Vukasin K.

Reči ti nama što je zamrznut LSCG i okle ti postade bizmismenu i analitičar. A DF i Carević zna se skim su biznis praktikovali i koja je težina opozicije.

Send this to a friend