Politika

Doskorašnja savjetnica Abazovića: Koaliranjem sa DF-om izdali smo građanske principe

Doskorašnja saradnica lidera Građanskog pokreta URA i nosioca liste Crno na bijelo Dritana Abazovića, Maja Beriša, je za portal Istraga.ba ispričala kako su iznevjerni građanski principi koaliranjem sa DF-om.

Detaljnu analizu o ciljevima čovjeka koji tvrdi da “mijenja pravila igre”, njegovim ambicijama i osvetnički potezima pročitajte u nastavku.

“Prije svega, moram reći par riječi i o sebi. Godine 1998. iz ondašnje Jugoslavije ili sto je već ostalo od nje, kao student Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu otišla sam na usavršavanje engleskog jezika u Veliku Britaniju i tamo ostala. Rođena sam Nikšićanka, Crnogorka srpskog porijekla, a udala sam se za Albanca u Britaniji gdje sam se uspješno bavila privatnim biznisom”, kaže ona.

Beriša dalje navodi da se u Crnu Goru vratila prije dvije godine, a od prošle godine je bila član GP URA, predsjednica Opštinskog odbora URA u Tivtu, član Glavnog odbora i Foruma žena URA.

“Inicijalno sam potpisnica društvenog ugovora koalicije Crno na bijelo u kojem se navodi da su “ovi izbori važni zbog zabrinjavajućih prijetnji koje dolaze od dvije dekadentne struje, od kojih niti jedna nema budućnost u evropskoj Crnoj Gori; da prva, klero- nacionalistička struja negira državu Crnu Goru, a druga , kompromitovana vlast , želi da je čuva anahronim metodama: korupcijom, klijentelizmom i nepravdom”. Ovim ugovorom smo se obavezali da ćemo izaći na izbore i predstaviti URA-inu građansku opciju biračkom tijelu Crne Gore kod kojih smo već posljednjih nekoliko mjeseci, prema istraživanjima IPSOS-a, imali oko pet odsto glasača”, istakla je Beriša.

Prema njenim riječima očekivala je da će kampanju da vode u pravcu promocije evropskih vrijednosti za koje je mislila da se zalažu, naročito za promociju evropskih Zelenih u čije su članstvo nedavno primljeni, a koji je bio jedan od razloga njenog prilaska ovom građanskom pokretu.

“Međutim ubrzo sam se uvjerila da nesto baš i ne ide u tom pravcu. URA je vodila veliku bitku, kako da sebe pokaze u očima javnosti kao velike i ljute protivnike DPS-a, a u drugu ruku da nijesu SDP, partija koja im je veoma slična po programu, ali koja je bila bliska vlastima. I u toj trci za glasačima izgubili smo kompas do te mjere da je predsjednik GP URA Dritan Abazović i nosilac liste Crno na bijelo u jednom javnom obraćanju najavio moguću koaliciju sa Demokratskim frontom tj. strujom koju je u ugovoru označio “dekadentnom sa kojom nema budućnosti””, pojašnjava ona.

Izjava je, kako Beriša naglašava, došla usred kampanje i vjerovatno na osnovu analiza sa dotadašnjeg rada na terenu, pa je shvatila kao očajnički pokušaj da se domognu potrebnih glasova koji će im zagarantovati prelazak cenzusa.

“Ovim su pogazili osnovne principe građanski orjentisane partije i potpisanog ugovora, a sve s ciljem rušenja DPS-a. Moja reakcija je uslijedila i ja sam napustila stranku. Nijesam htjela prije svega da pogazim svoje principe i stavove koje zastupam, niti da dajem lažnu nadu i podrsku opijenoj masi ostrašćenoj velikosrpskim nacionalizmom. Rukovodstvo URA-e je zaigralo na račun emocija, velike većine naroda, iako su znali da, ako se budu pitali, tom narodu neće dati sva prava koja traže. I kao što vidimo skoro ništa od onoga sto traže neće dobiti. Čak im nijesu dozvolili ni da ljudski proslave pobjedu, sve je bilo ugušeno i spriječeno navodno zbog eskalacije sukoba, a u stvari narod koji je glasao za tu struju je izmanipulisan do kraja i prevaren ! Osim toga, na drugu stranu dovedeni su u pitanje manjiski narodi u Crnoj Gori i njihova bezbjednost kao i ponavljanje scena iz devedesetih godina”, tvrdi ona.

Naravno, kaže Beriša, sve to je bilo vrijedno truda jer će ime dr Dritana Abzovića ući u istoriju, iako sam iz privatnog razgovora sa njim već ranije čula te riječi satisfakcije iz njegovih usta da je dovoljno doprinio sto je URA ušla u evropske Zelene, a on time, kao nijedan Albanac do tada, već ispisao jedan dio istorije Crne Gore, što bi bilo za pohvalu da nije bila lična ambicija.

“Ako ćemo da pričamo o razlozima ovakvog poteza Dritana Abazovića, a da ne spekulišemo o ostalim mogućim motivima ili naređenjima nalogodavaca, onda sigurno moram da spomenem i njegovu ličnu želju da bude baš on taj faktor koji će doprinijeti rusenju DPS-a i njihovog lidera Mila Đukanovića, prema kome je uvijek gajio osvetoljubivu želju za uklanjanjem sa političkog trona Crne Gore. Dritana Abazovića ne smijete potcijeniti, on je mali čovjek ali sa veoma velikom energijom i velikom željom za pobjedom. On je definitivno lider, ali lideri su opasni ako nijesu izgrađeni u kompletnu ličnost, ako sa sobom nose izvjesne komplekse koji ce da se prelivaju na političku scenu”, ispričala je Beriša.

Prije svega, naglašava ona, intelektualac njegovog ranga bi trebao da bira rječnik i da se služi čistim činjenicama što to i nije baš slučaj kod Abazovića, često i u javnim nastupima je prozivao neosnovanim i polupotvrđenim informacijama, baziranim na rekla- kazala saopštenjima.

“Davao je epitete i etiketirao ljude iz političkog kruga svojih saradnika, jer oni ustvari i treba da su saradnici sa različitim stavovima, da gaje jedinstven politički korektan odnos, da iznose činjenice, da se služe pristojnim rječnikom i kolegijalnim uvažavanjem, te da rade na principu odgovornosti, kako kolektivne, tako i pojedinačne. Sada, u novonastaloj situaciji gdje Abazović sebe voli da nazove “game changerom”, iako znamo da još uvijek ništa nije postignuto, a ni dostignuto, sav teret ovih promjena će nositi URA na svojim leđima. Na jednu stranu kroz koalicionu grupu partija na vlasti imat će sputanu vrelu klerofašističku krv koja će koristiti svaku priliku da pokaže svoje pravo lice, a na drugoj,dobro umreženi i povezani DPS koji ostaje u istom brojčanom i nepromijenjenom stanju kao i do sada”, kaže Maja Beriša.

Prema njenoj ocjeni biće interesantno posmatrati prevaspitavanje nacionalšovinista kroz ideološku razmjenu mišljenja sa Demokratskom partijom socijalista, gdje će “građanisti” URA-e ovjeravati ili sertifikovati prelaze na sljedeće nivoe političkih pitanja i odluka iz bogatog programa EU.

“Bilo kako bilo, situacija je sada u njihovim rukama, odnosno u rukama ambasada Velike Britanije i Amerike što se tiče strateških pitanja i djelovanja, a što se tiče Zelene politike koja obuhvata održivi razvoj i razvojne projekte to je u rukama Holandije i Njemačke. Nadajmo se da će se znati snaći u svemu tome. Ja nastavljam sa svojim velikim zelenim projektima u partnershipu sa Evropskom unijom, a političke odluke ostavljam u Dritanovim rukama, do nekih sljedećih izbora”, zaključila je Beriša.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marjan
Gost
Marjan

Koja crna gradjanska drzava kada vidimo da stranci postavljaju ministre – kolonija najobicnija, kao i sve drzavice na balkanu. Hteli smo svi u svoj tor a ne zajedno, i eto nam ga sad. Tako da manite taj spin o tamo nekoj gradjanskoj drzavi…

Bigovo
Gost
Bigovo

Dobio je Dritan dobar budjelar i ko zna sto jos! Uzo bi on i od mila, nego mu ne moze oprostiti ono bitango. Hahahaha

Mongro
Gost
Mongro

Ostala je gospođa Jelušić da skakuće moravac u kolo sa Markom Milačićem. Dritan je na čelo da vitla uvis sa maramicom.

Sanja
Gost
Sanja

Pazi ko kaze. Bjezi jadna. Ko si ti? Sta si ti?

Nikad vise
Gost
Nikad vise

Doskorasnja saradnica Abazovica. Cime je ta zasluzila da se nadje na stranicama portala. Pustite bivse. Da su sto valjali ne bi bili bivsi. Treba gledati naprijed u buducnost a ne nazad u proslost. Talog pada na dno istorijske pozornice.

Leto
Gost
Leto

Zašto se ne oglašava Cetinjska URA? Da li je moguće da još ne mogu da skupe hrabrosti za to? Nije im lako ali bi trebali radi svojih glasača, makar da nam je jasno što se desilo.

Marjan Camaj
Gost
Marjan Camaj

Pročita sam ova’ članak đe nam ova Crnogorka, srpskog porijekla kako sama sebe naziva iznosti svoje mišljenje o stvarima na koje ne može da utiče. Njeno mišljenje je nebitno i čudime me da moj omiljeni portal prenosi to. Ako vas je Dritan namagarčio treba sami sebe da krivite a ne njega draga gospodjo Berisha. Kao Albanac podržavam Abazoviqa i ove… Više »

Marjan
Gost
Marjan

Ako ga samo podrzavas zato sto si Albanac, verovatno si zalutao sa svojom podrskom.

Armadiljos
Gost
Armadiljos

Nazalost nije bilo moguce oformiti koaliciju sa nikim drugim osim sa DF-om. Jedan od nacina kako se mogla formirati vlast a da u njoj ne bude DF, koji je, malo je reci – dekadentna partija, jeste da DPS sve svoje mandate da onima koji su spremni da oforme vlast bez DF-a. Sve politicke partije, bez DF, su na taj nacin… Više »

Marjan
Gost
Marjan

O tome odlucuju samo gradjani Crne Gore kao sto su to odlucili i na (sumnjivom) referendumu 2006. Skoti ce nekoliko puta glasati o svom statusu, a vi bi da ukinete to pravo za svagda samo zato sto vam se ovo trenutno vama licno dopada. Pa nije to demokratija, a pogotovo nije zabranjivanje razgovora. Razgovori su uvijek dobrodosli ako ce razrijesiti… Više »

Kamis
Gost
Kamis

Ajde ti curo u Dps ili kod onog liberala Popovica pa tandarajte do ujutro vase dukljanske mastarije

Delta sity
Gost
Delta sity

Dogovorite se vise, neka vam prepucavanja, i sta je ko rekao

Dmajka 143
Gost
Dmajka 143

Je li bolje 50 000 bacit na jedan krug kocke ili kupit porše bravo.

Kaktus
Gost
Kaktus

Kad se kace zvona na opstinu budva ?

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Kako se ovi ljudi prosuse,gradjanska partija ciji koalicioni partneri dovode popove y opstinu

Leart
Gost
Leart

Koalicija sa dfom je bukvalno koalicija sa vucicem….

Olijko
Gost
Olijko

Sa đavlom

Liberal
Gost
Liberal

Niste more nikako,okadice to amfilohije

mustafa
Gost
mustafa

Pa nema sa kim drugo da se ide u koaliciju.
Postoje dvije mogućnosti a to su ili sa Milom i DPS om ili u koaliciju sa prosrpskim strankama i rušenje režima.
Trećeg nema.

Cccse
Gost
Cccse

Ne mora se biti u koaliciji.Djeluješ i glasaš po sopstvenim principima.

Kico
Gost
Kico

Ne procitah tekst, ali postavicu jedno pitanje.
A ti bi sa DPSom? Pozicioniras se prije izbora i cijelu svoju kampanju organizujes kao opoziciona stranka i onda bi kasnije sa DPSom? Pa ne moze, nije vise ovaj narod spreman na nove Pozitivne, Dzakovice i Djurovice…

Mila
Gost
Mila

Pročitaj pa reaguj

Nakica
Gost
Nakica

E sad ste se sjetili kad ste vidjeli sto se napravili… Predali ste drzavu u rukama četničkim vojvodama

Crna_Dama
Gost
Crna_Dama

I pocinili najvecu zivotnu gresku, gresku koja ce nas kostati i drzave, i mira, i stabilnosti itd..

Raki
Gost
Raki

Svaka ti cast..vidjet ce to i dritan aki ce biti kasno…srusio je mila ali ce napraviti srpsku drzavu…a to je mnogo gore

Baba vanga
Gost
Baba vanga

Svi oce fotelju a nikoga ne zanima da narod bolje zivi.
Jos će Risto bit kandidat za predsjednika na sledece izbore hahahaha

Markoza
Gost
Markoza

Svojom mrznjom i frustracijama ucinio je pogresan korak. Izdao sboje glasace a oni za koje se zna da su URU glasali zatvorio u kuce. Nemaju obraza medju narod izaci. Ja sam svjedok za pojedine sto znam. Stide se.

Bdcg
Gost
Bdcg

Aha,znači manji je problem biti u koaliciji sa mafijom,nego sa srbima?!To što propagiraš je fašizam i dobro je što sad možete da ga sijete samo po određenim portalima!

Ljubav ljudi
Gost
Ljubav ljudi

Nijesu problem oni srbi koji priznaju i uvazavaju drzavu Crnu Goru. Problem su oni koji je ne postuju ,ne postuju himnu zastavu ,oce da je spale a narod Crnogorski utre a manjine proceraju.takvi ce vazda biti problem

rekbu
Gost
rekbu

To je laz da se glasaci ure stide .Stidim se ja sto im nisam dao glas , ali dobro , demokrate su druga najbolja opcija (meni licno , naravno ) bile .

Sanja
Gost
Sanja

To sto pisete nije istina. Covjek je odrzao rijec. Cilj je bilo srusiti mafiju i to se desilo. Kome krivo nek crkne od muke. Bye

mrkela
Gost
mrkela

Ura se ne bi mogla desiti u Srpskom narodu niti u narodu koji ima svoju crkvu !

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Određenim političarima je bolesna opsesija da vide Mila poniženog sa rukama u lisicama,pa makar śutra nemali za kruva.Ali moraju da shvate da se to nikad neće desiti.

Support
Gost
Support

Mrčio se. Ti i da ga vidiš da krade, rekao bi – nije on, ja sam.

Mirko
Gost
Mirko

Ništa neuobičajeno… karijeristi poput Beriše i Radeta Bojivića se jednostavno u određenom trenutku ne snađu i “ispadnu iz voza”…

Majkl1
Gost
Majkl1

Da gospodina Bojovića nazoves karijeristom, ili ne pratiš dogadjanja ili si ostrašćeni glasač neke od pomenutih partija. Što se tiče ove gospodje Berise, da je karijerista ne bi dala ostavku i iz principijelnih razloga napustila partiju, to karijeristi ne rade.

Sanja
Gost
Sanja

Ne nego je preletac pa je htjela da naskodi URI. A o razlozima ili ko je pogurao necemo.

Cetinje
Gost
Cetinje

Fino si uradio abazovicu,svaka ti cast,samo neznam razmisljas li ko ce te glasat na iduce izbore,lako ces glasove prebrojit.izdao si narod crnogorski.

Rzrv
Gost
Rzrv

To će mu biti najmanja briga pri svemu što će ga snaći od koalicionih partnera a i od svojih sunarodnika, ako ima srama a mislim da ima.

Cccse
Gost
Cccse

Abazović se ponaša kao dijete koje hoće igračku, nema veze što će je razbiti.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Samo jedna opaska za one koji vele mrzimo dritana jer je posten i drzi rijec: Kako Dritan Abazovic odrzava svoju datu rijec da ce izaci iz kolacije ako DF bilo kojim postupcima pocne da ugrozava CG identitet, suverenost i evroatlantski put: 1. Kao amater izrazavajuci se krajnje prostacki patriote koje vide kuda ovo ide naziva lelekacima otvarajuci vrata za jos… Više »

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

6. Nakon sto je pop okadio budvansku skupstinu posle javnog odobravanja takvog ponasanja na podgorickoj skupstini, ura licemjerno osudjuje taj cin.

Toliko o Dritanovoj rijeci koju ne gazi, gazi je on od prvog dana zato batalite demagogiju. Ovo nije opaska no se elaborat moze napisat o tome kako dritan gazi i pljuje na ono sto navodno obecava.

POJK
Gost
POJK

Pa da takvi kao ti ne reaguju odmah burno i emotivno trčeći pred rudu vjerovatno bi nam druge ptice pjevale. Da se nismo tako palili ne bi ni 90-tih godina došlo zlo u bivšoj Jugi nego bi bili danas razvijenija zemlja od većine zemalja EU ili bolje rečeno u prvih pet. Ovako ko brzo i emotivno reaguje imaće kad da… Više »

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Da se svi lako “pale” ovih dana to je istina, ali s razlogom je tako. Ne prihvatam to da covjek kad vidi svojim ocima kuda nesto vodi, treba da śedi i ceka da tamo i dodje, dje mu se ne dolazi. Mislim da nije nikakvo “paljenje” to sto ljudi ukazuju na cinjenice koje se sa pricom ne poklapaju. I treba… Više »

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

*civilizovani=nezapaljivi, odmjereni i strpljivi, jer mislim da uopste nije momenat za cutanje, jer je cutanje u ovom momentu odobravanje ovoga svega.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Evo ne pustise mi komentar, uglavnom: Da je narod lako zapaljiv ovih dana (a i inace) to je cinjenica. Al ovih dana nije cudo. Slazem se da mora malo mudrije kroz sve, ali ne slazem se da treba da se cuti i ceka da se vidi sto ce bit. Civilizovano svim sredstvima treba ici protiv novog rezima tj.onoga sto pokusava… Više »

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

P.S.
Kad je dio intelekutalaca “trcao pred rudu” u januar ukazujuci sto DF i SPC spemaju, isto su ih ucutkavali.

Gibanica
Gost
Gibanica

CGuSrcu – I meni je sve to jako bilo čudno , nisu ovo više 80-te ilo 90-te , pa da je tv cenzura i da su informacije teško nalažene , nego se to vidjelo na bukvalno milion mjesta , a interner je bio ogroman poligon za to … Crna Gora je uložila OGROMNA sredstva da bi se zdravstveni i socijalni… Više »

POJK
Gost
POJK

CGuSrcu nisi ti loš čovjek, već naprotiv samo nemoj da budeš od onih koji svojoj ženi kažu da postavi lonac sa vodom na šporetu prilikom odlaska u lov. Jeste da pametni ljudi vide prije ostalih, ali previše je buke od “pametnih” da bi pametni pomislili da je prave pametni.

MAKANJA
Gost
MAKANJA

…partnership(English),partnerstvo (CRNOGORSKI)!

Nmđ
Gost
Nmđ

Polako ali sigurno srbijanski mediji prenose izjave čelnika DF đe Dritana predstavljaju kao anti Srbina.Dritan će biti dobar dok im bude trebao glas .

Milan
Gost
Milan

Zbog toga je bivša

Sasa
Gost
Sasa

Niti ce ikada biti postignuto ,i bez ovog clanka ,jer mali je jedan smijesni covjeculjak,dzaba ambicija kad gospodin nijesi u sebi.

procjena
Gost
procjena

iduce izbore 2% u vrh glave

Milos
Gost
Milos

Berisa za tebe je najbolje da se uclanis u DPS

MPT
Gost
MPT

Ne, DF je taj koji je izdao svoje principe koalirajući s vama, jer ste vi neuporedivo gori i prljaviji i podmukliji od Fronta! Frontu svaka čast.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Sa frontom se makar znalo na čemu smo! URA je nešto najprljavije i najpodmuklije na političkoj sceni CG. Prevarili ste svoje glasače!

POJK
Gost
POJK

Nisu oni prevarili svoje glasače, to su radili Pozitivna i mnogi pojedinci koji su trebali od početka da kažu za šta su. Znači postoje birači koji žele dobro ovoj Crnoj Gori i njenim građanima, a ako ti želiš podji pa komentariši članke sa klanovima možda osjetiš da su i oni Crna Gora.

Seka
Gost
Seka

Kakav gazda takva partija

Mrki
Gost
Mrki

Na vrijeme su te procitali…bila si spremna da preletiš

Fendi
Gost
Fendi

Neki anonimus, pa da bi to čitali stave Dritanovu sliku.
Eto joj Milo pa neka ga savetuje i Hrapovića i Simovića

Patriota
Gost
Patriota

Kakav tekst!Nadam se da gospodin Dritan cita ovo…Progutace ovoga gamechangera i koalicija i opozicija.Dabogda ja progutao ove rijeci,eto toliko mu zelim zlo ali bojim se da coek ne zna u sta je usao.

POJK
Gost
POJK

Dritane svima smetas jer si jedini koji drzis rijec. Da si htio ovo ato gospodja prica a sama se demantuje pa bio bi i savezu sa SDP. Zato je SDP i izgubio svoje glasove jer nekad treba pregnuti jace. DF ce platiti ovo svoje uobrazavanje i sa ovakvom politikom jos bise dovesti one koje toboze predstavlja u jos goru poziciju.… Više »

Djuka
Gost
Djuka

Maja pođe u četnike 45′

Vava
Gost
Vava

Ne nego su trebali sa dps-om i da se uniste, svi znamo da je formiranje ovakve vecine zbog smene 30 godisnje diktature , a ne zbog ubedjenja ili iste politike, i nek potraju 2 godine, pa novi izbori sa oslabljenim i svorc dps-om, to je cilj zajednicki i nista vise

Ima li koga?
Gost
Ima li koga?

….ha, pa ste sad posli u Ristovu diktaturu.

Damir Bakić
Gost
Damir Bakić

Ne lupetaj, cilj je da se formira vlast. Da udju u institucije i da nestane Crna Gora. Posrbljavanje je cilj. Tako da možeš da pričaš šta hoćeš. Nismo glupi, vidimo šta se dešava.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Meni najsladje kako oni misle da smo mi coravi. Bukvalno od prve litije znamo sro je cilj. No smo mislili da nam je narod manje primitivan i da nece glasat je su ga zakleli

Damir Bakić
Gost
Damir Bakić

Znači cilj je maći DPS zarad nestanka države. Interesantno. Pa ura im na sledećim izborima neće ni trebati. Mnogo sebično.

POJK
Gost
POJK

Pa Damire Bakiću, ako im neće trebati nego budu mogli samostalno da vrše vlast pored ovoliko nazovi Crnogoraca, onda ne treba ni da bude Crne Gore. Nadam se da ova doskorašnja većina neće promijeniti mišljenje da i dalje treba čuvati Crnu Goru, a ne partije.

Tajfun
Gost
Tajfun

Tesko tebi sa tobom!

Ema
Gost
Ema

Ova’ Dritan se šepuri ka curan pred parenje. Metar I žilet a pun zavisti I zla ka’ tempirana bomba. Samo kad pukne.

Sanja
Gost
Sanja

Ljudi cijene druge kroz sebe.

stevokokot
Gost
stevokokot

ovo kad kazu rodjen u CG i crnogorac srpskog porijekla dobijem nagon za povracanje

Lisboa
Gost
Lisboa

Ima ko ne dobija,, no je čitao Petroviće i vidio pa se u odnosu na Njih postavljao a ne u odnosu na Sdžića i Nikolsidis… pa slušao Gusle…. A ti možeš slobodno gajde…

nick
Gost
nick

Tako je i Adolf!

Jacg
Gost
Jacg

Dritan moze da masta da ce biti upamcen istorijski kako kaze on i po dobru..bice zapamven kao najveci izdajnik os strane crnogoraca KRAJ..gori je od DPS a a mislilo se gorih nema ni ljigavijih..E PA IMA I TO ABAZOVIC DRITAN

BabaIzSomine
Gost
BabaIzSomine

Nije mi jasno čemu prozivanje Dritana, koji je i prije izbora pokušao da napravi koaliciju sa DF-om i demokratama. Sve radi kao što je prije izbora najavljeno. Kakva izdaja birača, moj strah je bio da se udruži sa DPS-om, to bi bila izdaja.

Lisboa
Gost
Lisboa

Misli su da će slsgat

460
Gost
460

Prava si Somina

Podgoričanka
Gost
Podgoričanka

Nije rekao da ce mu Risto naredjivati i po manastritima vladu sastavljati.

Filipini
Gost
Filipini

Mora dijelom i slušati, jer je većina u parlamentu 41 a on ima 4.
To je politika, u svimlorajumoravitinudtupke kako oni sa 27 poslanika tako i on sa 4

BabaIzSomine
Gost
BabaIzSomine

Risto je bio da obuzda Ristove, a Dritan je čovjek na mjestu

Sole
Gost
Sole

E greote… kad bi znala đe će…

Lenjin
Gost
Lenjin

To je jasno miss Beriša nego ”Situacija je sada u njihovim rukama odnosno u rukama stranih ambasada”. Pitam se ima li što da je u našim rukama a Crnogorci ? Pade mi na pamet Brus Lijeva anegdota: Neprijatelj ima samo slike i iluzije iza kojih skriva svoje istinske motive. Uništi sliku i slomićeš neprijatelja.”

Anonimni
Gost
Anonimni

I Hitler je bio mali čovjek sa velikom energijom i ušao je u istoriju.

Tiho
Gost
Tiho

Da ti nije uzor možda?

Naravno
Gost
Naravno

.pa jes…Usao odostrag i ofostrag se vratio u nista

Cccse
Gost
Cccse

I Hitler je bio Austrijana, a ubijedio je sebe i Njemce da je i on Njemac.To je bio put u kstastrofu.

Mi smo
Gost
Mi smo

Prazna prica. I prije izbora isto je pricala.
Ja shvatam princip ali papagajstvo ulazi u neke sumnjive dimenzije.

Gledam
Gost
Gledam

ne razumiješ suštinu onog o čemu ona priča. Nisi vidio svijeta, ovog o kojem ona govori.

Sanja
Gost
Sanja

Razumijemo svi. Trebalo je nju da poslusa i ode kao Pajovic sa Drps-om

Mi smo
Gost
Mi smo

Vazda se nadje neko da bude shvacen dok ne ode u Peking da vidi taj tvoj demokratski svijet.

Damir
Gost
Damir

Dritana ego ubi al nemoze covjek protiv svoje prirode ono sto ti je dato od boga ili kako god ko to zove tesko mozes vise od toga malo nadogradit skolovanjem a ovaj potez ce ga unazaditi zivi bili osta ce zapamcen u losem svijetlo sve zbog kompleksa pa vidji te mu drzanje ponasanje pricu osmjeh sve to moze samo kratko… Više »

Pojedinac
Gost
Pojedinac

SLabo vi razumijete, vi mislite čim čovjek ima neki svoj karakter i nije poslušnik odma je egoista.

Putijer
Gost
Putijer

Pojedinac, nemoj tako jer je vrlo očito da je NECIJI POSLUSNIK, itekako. Dijelom znamo čiji, a drugi dio cemo saznati jer se sve sazna pa i to.

Sanja
Gost
Sanja

A ciji poslusnik je Milo. Ili mislis da bi svijet cutao na ovoliki kriminal za njegove lijepe oci?

Gledam
Gost
Gledam

egzaltirani tip, višak andrealina…, maše rukama , pomjera se stalno u stolici, podiže ton ( govor tijela primitivca koji nij e živio građansko). Sve to zbog 4 mmandata. Da je osvojio više, stavio bi krila, stolicu kao tron i cipele s visokom petom,

Gledam
Gost
Gledam

nerealizirani lik s viškom ambicija, tašt do osvete. Ukupno, pogubno za političara.

Cccse
Gost
Cccse

Dritanovo ponašanje pogubno za njega, a bogsmi i za nas.

Sanja
Gost
Sanja

Aj napisi jos nesto. Tebi je stvarno zivot jadan

Zizkov
Gost
Zizkov

Druze malo pismenosti da si pokazao ,povjerovali bi ti!

Lux
Gost
Lux

Narcisoidan, iskompleksiran, politiku shvata lično, ponaša se kao da je osvojio svijet sa 5%. Juče u parlamentu mu je bio jasan signal, za Bečića su glasala 3 poslanika BS i Nik Djeljošaj, tako da u tom slučaju recimo 4 Urina mandata nisu bila potrebna uopšte

Filipini
Gost
Filipini

Kakvo lupetanje

Lux
Gost
Lux

Filipini, dokaži suprotno

Filipini
Gost
Filipini

Teret dokazivanja je na tebi

Ixy
Gost
Ixy

Ono sto njega boli- “Bitanga”, brzo ce dozivljavati kao kompliment!

Gledam
Gost
Gledam

da, to je bila bezbolnija karakteristika.

BabaIzSomine
Gost
BabaIzSomine

Sinko moj, slabo ti ta ide elektrotehnika, treba razlikovati signale i šumove.

Lux
Gost
Lux

BabaIzSomine, evo vidimo u Budvi dje je Ura danas, a bila je važan dio vlasti do 30. avgusta, tako da bih rekao da ide elektronika dobro

Gledam
Gost
Gledam

Bravo, gospođo. Vi imate ono šta Dritan kao čovjek, intelektualca i političar – nema. Nije okusio kako to ide na zapadu. Mali, iskopleksirani tip kojeg pogoni mrznja. zato će ući u anale ali kao instalator velikosrba u CG

Rukoljub četnik
Gost
Rukoljub četnik

Dritan je obični čoban.

Segio
Gost
Segio

Nije on rekao da će u šumu

Pekulica
Gost
Pekulica

U sumu idu ranjeni vukovi a coban vodi URA-ovce na livadu na ispasu.

Filipini
Gost
Filipini

I lisice idu, daleko ste vi od bolova i ako rep imate…

Cika miki
Gost
Cika miki

Segio, ali mi 70% ce mo ako bude trebalo u sumu, no cut pametniji si

Segio
Gost
Segio

Idite odmah svih 100%, vaša stvar. Ali nećete ki 1%, evo i ja ću kada Milo pođe hahaha
Jer to reči ili reći nikad neću u šumu, je isto

Rozaj
Gost
Rozaj

Jedno cetnik, uvijek cetnik

Pekulica
Gost
Pekulica

Stvarno je smijesno sto se pored svega ne pita ni mrceni DF vec se pita Risto Radovic i on vodi drzavu. Kao da smo u 19 vijeku a ne 21.

sds
Gost
sds

Ura je navikla da trpi i da podrzava DF, i poslije proslave 1918, i trobojki, bilborda i srpske verzije himne itd itd. sve su zaboravili samo da DPS nema vlast. Danas se vise ni ne pitate u Budvi jer niste ni u vlasti posto su vas bacili kao iskorisceni prezervativ. Sad je doslo vrijeme da berete tikve sto ste sadili… Više »

Biohazard
Gost
Biohazard

Polako će URA da se “đelje” , djelić po djelić . Politika je atmosfera u kojoj ljudi traže bolji položaj , zapošljenje , itd … a snove koje Abazović ima siguran sam da ne sanja ni djelić “njegove” na koljenima URE . Polako će iz ure da prelaze u Demokrate , i Aleksa će im brzo naći posao , a… Više »

Cccse
Gost
Cccse

U Sarajevu su dobro osjetili djelovanje idola i demokrata sa kojima Dritan hoće da popravi Crnu Goru.Ništa se ne može popraviti sa gorim od postojećeg.To su Sarajlije preživjele, a mnogi i nijesu.Zato bolje shvataju pogubnost ove politike od nas u Vrnoj Gori.

Gibanica
Gost
Gibanica

Shvatamo je i mi odlično , naučili smo na par primjera iz regiona ….

Cetinje
Gost
Cetinje

Dje ste danas Adzicu, Lompar, Šoleeeee, premijer vam sjedi u celo trpeze i u sebe pjeva tamo daleko, mozda opet nije znao dje ide, činite nesto dok ste na vrijeme jer Dritko je utonuo u duboki san

nepristrasan
Gost
nepristrasan

nema tu junastva prika , nista od postenja i crnogorstva . ali vidjece to na sledecim izborima

Nera
Gost
Nera

URA je osveštana odavno.

Markoza
Gost
Markoza

Ma ovaj Abazovic je izgublhen slucaj. On siromah ne zna sto ga je snasli. Kao muva zuzara udara u zid. Puknut ce kao balon od sapunice .

Gledam
Gost
Gledam

Ubit će ga – ambicija. Bolesna

Srbo
Gost
Srbo

Dritan je prije izbora rekao jasno da će sa Df tako da je mogao samo zbog toga izgubiti glasove. Dps neće mašiti 20 mandata iduće izbore.

MPT
Gost
MPT

Nepismen si srbo 🤷‍♂️ šta znači neće mašiti?!

Marko
Gost
Marko

Na zalost on ce sve to platiti jer su njegovi izbori zasnovani na mrznji. Ali kako stvari stoje CG je ipak na dobrom putu, a zato se brinu Ambasade Britanije, US i Nemacke i predstavnici EU. DPS ce malo da se pregrupise i pusti ove da se izbore sa rezultatima krize.

Kokot
Gost
Kokot

A makseeee.A đe ovu iskopaste.Sad ludi što je napustila URU jer nije do kraja vjerovala u pobjedu.Važi super idi i ne javljaj se više.

Makk
Gost
Makk

Naravno, rekao sam da on ima lični problem sa Milom, to je ocigledno.Izdao je sve koji su glasali za njega, a koji su crnogorski orijentisani, uključujući mene. Svi koje znam se kaju sto su ga glasali. Sada ga podržavaju samo četnici. On oce biti upamćen ali kao izdajica, svega civilizovanog, evropskog a najprije crnogorskog. Jedan kompleksas, mali kao veliki diktatori… Više »

Bernini
Gost
Bernini

Pogledajte seljanu u Budvi danas,i sve je jasno.

Cica Dr.
Gost
Cica Dr.

Crnogorsnjaci a aparatima 😂

Piksi
Gost
Piksi

Dritan se mnogo zaigrao, drzi govore , danas jedno sjutra drugo, toboze ugrozen poput pipuna, slusa Rista bez pogovora a sve to zbog frustracije od Mila.Toliko je ozego u mrznji da ce sve po noge baciti, kao da je pobjednik na izborima a ne nepune 5 posto.Oladi Abazovicu

Radovic
Gost
Radovic

Svaka cast! Iskreno

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Pozdravi ko pita

Vjera
Gost
Vjera

Osfestali su ih danas sve po mozgu pa pjevajuci podjose put Prizrena!!!!!!

Send this to a friend