Politika

Dostojno će predstavljati Crnu Goru

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se danas sa novoimenovanim izaslanicima odbrane Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, brigadnim generalom Ilijom Dakovićem, u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, kapetanom bojnog broda Darkom Vukovićem i u Njemačkoj, potpukovnikom Esmerom Gašaninom, koji su poručili da će dostojno predstavljati našu zemlju.

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, poželio novoimenovanim izaslanicima uspjeh u obavljanju novih dužnosti, i zahvalio im se na predanom radu tokom vršenja dosadašnjih funkcija.

“Apostrofirajući značaj uloge izaslanika odbrane, kao reprezenata Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore u inostranstvu, Bošković je izrazio nadu da će novoimenovani izaslanici dodatno unaprijediti postojeće bilateralne odnose, i razvijati nove projekte u oblasti odbrane. Razgovarajući o prioritetnim zadacima koji ih očekuju na novim dužnostima, naglašena je i puna podrška Ministarstva odbrane u cilju jačanja bilateralne odbrambene saradnje sa stranim partnerima i saveznicima”, saopšteno je iz ovog vladinog resora.

Izaslanici odbrane su istakli da će dostojno predstavljati Crnu Goru i predano raditi na intenziviranju saradnje sa zemljama članicama, kao i sa partnerskim zemljama.

“Oni su se saglasili da Crna Gora, kao nova NATO članica mora težiti uspostavljanju tijesnih veza i dobre saradnje sa saveznicima, u cilju dostizanja standarda NATO-a, te pune integracije Vojske Crne Gore u strukture Alijanse”, navode u resoru Boškovića.

Bošković je zaključio da se ciljevi Alijanse mogu postići jedino udruženim snagama i intenzivnom saradnjom zemalja članica, te istakao da će Ministarstvo odbrane nastaviti da baštini dobru saradnju sa stranim partnerima.

Send this to a friend