Politika

DPS: Abazović htio da bude ekonomski ekspert, pa izazvao haos

Dritan Abazović

Neznanje i neozbiljan, gotovo šarlatanski pristup ozbiljnim državnim poslovima, koje Dritan Abazović demonstrira otkad je stupio na funkciju, izazvali su očiglednu i veoma lošu posljedicu – najveći dnevni pad vrijednosti državnih obveznica u istoriji, saopšteno je DPS-a.

“Abazović je ne tako davno, u svojstvu poslanika, pomiješao Tajland i Tajvan i kačio crnogorsku državnu zastavu u državi koju Crna Gora i još oko 150 država svijeta ne priznaju. Sada, čvrsto vjerujući da je ne samo ekspert za bezbijednost, nego i za ekonomiju, pokušao je da pred evropskim poslanicima briljira na polju investicija”, navode iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, posljedice ovako neodgovornog ponašanja su ogromna šteta državi Crnoj Gori i njenoj ekonomiji.

“Njegov populistički pristup politici, neozbiljan nastup i neodgovorne izjave u vezi sa kineskim dugom, proizvele su dramatične posljedice”, kazali su iz DPS-a.

Iz DPS-a podsjećaju Vladu i njene ministre da su se na početku mandata zadužili skoro milijardu eura, zato što im je prethodna Vlada ostavila stabilnu finansijsku situaciju.

“Zato tražimo od Vlade hitnu reakciju, i stabilizovanje prilika na tržištu obveznica, kako bi se zaustavio sunovrat njihove vrijednosti i makar malo umanjila šteta koju je Abazović proizveo”, zaključuju iz DPS-a.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
КумараSportistaASMacha
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Кумара
Gost
Кумара

Чекај, па ви сте договорили тај кредит.

Sportista
Gost
Sportista

Država ima obavezu da isplaćuje redovno kupone i glavnicu o roku dospeća obveznica…šta je briga za trenutnu cijenu obveznica…..to je berzanska roba i njena cijena se mijenja iz dana u dan….drps traži da država stabilizuje cijenu na berzi, koji laici…

ASMacha
Gost
ASMacha

Ko je ugovorio kredit?

Send this to a friend