Politika

DPS: Amfilohijev put od Svetog Petra do Gospoda

Amfilohije

Najnoviji neuspjeli pokušaj zamjene teza od strane mitropolita Amfilohija je još jedno politikanstvo u nizu. Niko ne napada ni Crkvu ni njega zbog onog što SPC treba da bude i onoga što jeste služba sveštenog lica, saopštili su danas iz Demokratske partije socijalista.

“Uzgred, i sam Mitropolit se u javnosti hvalio prosperitetom crkve u Crnoj Gori u novoj crnogorskoj istoriji u kojoj dominantnu ulogu u vlasti ima naša partija. Koliko je novih crkvi i manastira izgrađeno u tom periodu, što se sad ne hvali”, upitali su iz DPS-a.

Ono što, kako kažu u toj partiji, DPS “napada” – to je pokušaj stvaranja teokratske države u kojoj bi Crkva bila iznad zakonodavne, sudske i izvršne vlasti.

“Pošto takve pretenzije neprestano pokazuje: i kad želi da bez izbornog legitimiteta kreira zakone, i kad bi da gradi bez dozvole, i kad saopštava političke stavove, i kad sveštenici učestvuju u pobunama protiv legitimno izabrane vlasti, i kad poteze Vlade ocjenjuju kao izdajničke, i poziva na njeno rušenje”, navode u DPS-u.

<<<Amfilohije: Vlast u Crnoj Gori objavila rat živom Bogu<<<

Povodom Amfilohijevih optužbi o tome da je DPS nekom “objavio rat” dodaju da je to njegova ‘bogougodna ‘ retorika koja ih ne iznenađuje, mada je u najmanju ruku neprimjerena jednom tako visokom božijem izaslaniku, kakvim se predstavlja.

“Ne čudi nas njegova ratna terminologija, zna se da je ona mitropolitu bliska. Ali da se neko ko stoluje na mjestu Svetog Petra Cetinjskog, kako voli da naglasi, i sa samim Gospodom Bogom poistovjećuje, i priziva ga u odbranu neodbranjivog, tj. političkog strančarenja i njega i najbližih mu saradnika, pa mnogo je i ako je od Amfilohija. Što bi on rekao – kako se Boga ne boji”, poručuju iz Demokratske partije socijalista.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Roki
Gost
Roki

Može to, Amfi, što da ne, ali u 11.vijeku, ne 21.

Hogar
Gost
Hogar

Ili,da se poslužim zloupotrijebljenim kletvama Sv.Petra Cetinjskog – Dabogda živo meso sa tebe otpadalo!Prikazanije jedno pokvareno.

Mitar
Gost
Mitar

Hitno u Stanbol po autokefaliju da ovaj nekrst skinemo sa grbače ovoga naroda.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Vi takozvani velikicrnogorci sprovodite najbrutalniju hegemoniju nad građanima i u komentarima se vidi da od vase građanske drzave nema nista ogoljena diktatura,primitivizam,prostakluk i mrznja, svi ste vi ono od ovce hihihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Pekar
Gost
Pekar

Mesija zmaju , reci ti meni kad će ovaj tvoj Poglavica od Rista prestat više da jede ” ono od ovce ” i kad ćemu dosadit da nas obasipa istoriskim lažima po vas dugi dan

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Pekar@ Drži se tijesta i pita, mani se istorije!

Montenegro
Gost
Montenegro

Katunjanin , ne brukaj nas nijesi ti ni K od katunjanina!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Karlitov put.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Zna li ko Da odgovori Sto radi ona komisija koja je osnovana Da istrazuje zlocine i ucesnike u proslim desavanjima.Ima dosta njih koji su bili u samom vrhu Mislim da njihov put za Hague je moralna duznost svih nas prema onim nevinim zrtvama.

Gibanica
Gost
Gibanica

Treba Amfilohiju dati jedan besplatni primjerak Ustava Crne Gore ! Da malo prouče pitanje i položaj crkvi , religija i građana Crne Gore u SEKULARNOJ , GRAĐANSKOJ Državi Crnoj Gori . Čak ni u Rusiji pravoslavna crkva nije uključena u IZVRŠNU vlast Države Rusije . Jedina pravoslavna država u kojoj pravoslavna crkva ima određeni položaj u IZVRŠNOJ vlasti Crne Gore… Više »

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Citaj nesoju. List ,,Crnogorka“ je 1884. godine objavio je: “Bože daj da ova prva predstava dramatskog dela crnogorskog bude početak novog jednoga doba za Crnu Goru, doba u kom će se junaštvo njenijeh sinova spojiti u složnu i divnu harmoniju sa umljem, na korist Crne Gore, na diku i ponos celoga srpstva.“Pohvala Zeti, iz dela “Balkanska carica” Što god je… Više »

marius
Gost
marius

Nije lijepo nekoga nazivat pogrdnim imenima, samo zbog toga sto drukce razmislja od tebe. Cojek ima pravo da kaze sto misli, i to mu niko ne moze osporit. Vasa istna, vazi samo za vas .

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Samo zloba srbina spasava.

Ovako ti je
Gost
Ovako ti je

Meso, viđi, nesoj te pravio, pa ni ti ne možeš bolji ispast.

Milica
Gost
Milica

Najgora stvar u životu je biti izdajnik svoje zemlje i svog naroda i boriti se za interese tudje zemlje.

Mestar
Gost
Mestar

E moj Mesija, ti si prototip covjeka zamracenog zaostalog uma, pravog srpskog fasiste. Nije ni cudo sto cijeli svijet bijezi od vas. Prekrati sebi muke i preseli se u Srbiju gdje ce te objerucke docekati.

ma, hajde!
Gost
ma, hajde!

koje crno srbstvo, mesijo, to je ynačilo pravoslavlje a ne narodnost. vi, Srbi ste čudan narod,nedokazan i pohlepan

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

…i Službeni list CG br. 74/2019.

idi moli se
Gost
idi moli se

Ne može dan proći a da se ne čita o mitropolitičaru Amfilohiju i njegovim izjavama.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Dako nešto naučite…

Kachavendica
Gost
Kachavendica

Kod tebe je primjetan Stokholmski sindrom.

13 jul 1941
Gost
13 jul 1941

Haj RIsta, što rekao naš narod, bije Risto ,a biju j naši

kruela
Gost
kruela

e, da je ustati Petru Cetinjskom da vidi ko se sa njim poredi, vratio bi se tamo iste sekunde.

poaro
Gost
poaro

Odakle mu pravo da u ime nas bilo šta govori. odakle mu pravo da ovako unižava pravoslavni narod. Mi smo ono što jesmo, bio on tu ili ne i neka nam ne pokusava omrznuti crkvu jer cemo u nju ici i niko nece to moci da zabrani niti to pokusava. A između ostalog šta traži on u izbornom programu?

Uskok
Gost
Uskok

Kako ga više nije sramota, bar od godina kad vež obraza nema.

fossil
Gost
fossil

Dosta nam je podjela dosta nam je srpskog nacionalizma, dosta nam je popova i njihove uloge u svemu jer dobro znamo da đe su nogom kročili tu su vodu zamutili.

Imela
Gost
Imela

Mislim da je suvisno komentarisati i pricati bilo sta vezano za njega koji je na mjestu odakle treba da dolaze blage, pitome poruke, a ne pozivi na rat, sukobe itd.

Agata
Gost
Agata

Svasta mozemo pricati, ali jedno je jasno. Da smo htjeli njega i njemu slicne, davno bi ih izabrali. Ovako je Crna Gora danas građanska država koja ima samo jedan put, a to je put evropske i demokratske države. Stop nacionalizmu.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Što te više “pljuju” Vladiko naš, sve više pokazuju da smo na pravom putu! Ne bi valjalo da te hvale… NE DAMO SVETINJE!!!

Delboj
Gost
Delboj

Vraticete pokradeno.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Delboj@ Još nijesi nik promijenio? Brukaš onakvu legendu!!! Tebe da ih vratimo, sladoled da prodaješ… Nećeš toga filma gledati. Dobrodošao si kao i svi ostali….

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Delboj dobicete vi kao 1918 hihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Kakve su ovce ovi sto im je pastir s’edok bozje ljubavi

Trešnjevo Cuce
Gost
Trešnjevo Cuce

Prvo lažove ti nijesi Katunjanin. Ubačen si da u se potpisuješ kao Katunkanin nesoju. Sram te bilo poručujemo ti iz ravnog Trešnjeva.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Trešnjevo Cuce nisi ti Crnogorac niti si iz Trešnjeva.
Ubačen si da se potpisuješ kao Cuca nesoju od nesoja ahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ahahahaha!!!
Gost
Ahahahaha!!!

Kati, nisi rekao ,,sveti”, ne broji ti se 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Ahahahaha!!!
,,sveti stavim”, sada se broji hihihihihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Omegle
Gost
Omegle

Ne zelim da budem dio drustva u kojem neke odluke donosi i biva dio Risto Ćirov Radović .

rejna
Gost
rejna

Znamo mi dobro retoriku Amiflohija zvanog Risto, mi koji smo prosli devedesete odlicno znamo sta je za koga govorio i koga je odlikovao i ko mu je bio ”crkveni” saborac.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

“Putuj igumane…”

Lav
Gost
Lav

Svaka cast. Odavno nijesam ovakvu verbalnu samarcinu procitao. Svaku rijec potpisujem.

Send this to a friend