Politika

DPS Andrijevica: Dokazi da Demokrate partijski zapošljavaju

Opština Andrijevica

Kako smo i kazali u prethodnom saopštenju – nova većina nije preuzela vlast, a već je počela sa kršenjem zakona, ponovili su danas iz Demokratske partije socijalista Andrijevica, dostavljajući, kako su rekli, dokaze da su Demokrate prekršile Zakon i da partijski zapošljavaju.

<<<Demokrate Andrijevica: Da li nas je DPS optužio za partijsko zapošljavanje<<<

<<<DPS Andrijevica: Nova vlast ni konstituisana a već prekršila zakon, bolje da konsultuju Gošovića<<<

U andrijevičkom odboru DPS ističu da se u Zakonu o lokalnoj samoupravi jasno navodi: “Menadžer se postavlja, na osnovu javnog konkursa, na vrijeme od pet godina”.

“Zakonom o turističkim organizacijama propisuje se da Izvršni odbor turističke organizacije: imenuje direktora stručne službe i rukovodioce organizacionih jedinica, na osnovu javnog konkursa”, navode u DPS Andrijevica.

Iz te stranke podsjećaju da je koalicionim sporazumom nove većine jasno utvrđeno da ta mjesta pripadaju Demokratama.

“Stoga se sa pravom pitamo, budući da se popunjavaju na osnovu javnog konkursa, kako je moguće u koalicionom sporazumu precizirati ovakvu odredbu? Moguće je, dakle, samo ako je u pitanju partijsko zapošljavanje, čime se na direktan način krše pomenuti zakoni”, ocjenjuju u DPS Andrijevica.

Ipak, kako kažu, da ne bi bili jednostrani – pozvali su pravnika iz Demokrata Nevena Gošovića da se izjasni i kaže da li je sporazumom prekršen zakon ili nije.

“Vjerujemo da za njegove pravničke kapacitete ovdje i nema prevelike dileme”, poručuju iz DPS Andrijevica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Peco
Gost
Peco

Partijski su mene makli sa posla ako bude suda gospodo pobjednici vidjecemo a ja ostajem dosledan crnoj gori makar me kostalo glave rano ste poceli slavit smanjite dozivljaj nek je vjecna

Autarijat
Gost
Autarijat

Hahaha tragikomedija,pa vi nijeste nikad nikog zaposlili da nije bilo po partijskoj liniji. Svi koji se i odvaze da se prijave se izbace iz trke raznim muljazama a zma za slucajeve da za neznavene dps kadrove organizuju polaganja tipa jezika i sl.zasebno i vanredno dje im daju gotove testove… stidite se

Kot
Gost
Kot

Dvadesetpet godina radim i još nijesam video da se niti jedan zaposlio po konkursu. Moram da priznam da nijesu svi zaposleni po partiskoj liniji, neki su po rođačkoj.

wtf
Gost
wtf

kakvo licemjerje, da dps optuzuje nekoga za partijsko zaposljavanje….

Neko
Gost
Neko

Ma,kakvi! To ,,samo DPS,, radi.Pitajte Budvane…

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Kakve neznalice! Ako stvarno oforme vladu, odo’ ja odavde, pisaću vam iz inostranstva… Doduše, kažu da su dobri s Bogom, možda im imenovani podari malo pameti za promjenu.😀 Inače- mrka kapa.

Hurem
Gost
Hurem

Velika je to nauka za neuke.

Postenje
Gost
Postenje

Sjasi Kurta da uzjaše Murta.

Send this to a friend