Politika

DPS Andrijevica: Za aktuelnu vlast ovo je zaboravljeni grad

Opština Andrijevica

Da premijer i Vlada ne rade u interesu svih građana naše države, pokazuje primjer Andrijevice, koja je u pogledu epidemiološke situacije u Crnoj Gori, postala zaboravljeni grad, saopštili su danas iz Opštinskog odbora DPS Andrijevica.

Kako ističu, mjere koje su donesene 31. marta i odnose se na otvaranje bašti za ugostiteljske objekte u Crnoj Gori obuhvatile su i Andrijevicu.

“Međutim, ključno pitanje je zašto su mjerama otvorene bašte koje nijesu bile ni zatvorene? Epidemiološke mjere koje su u tom trenutku bile na snazi u Andrijevici nijesu obuhvatale zatvaranje ugostiteljskih objekata, već je grad bio jedan od rijetkih u Crnoj Gori koji je bio bez posebnih mjera”, naglašavaju u lokalnom odboru DPS-a.

Prema njihovim riječima, da je Andrijevica za aktuelnu vlast zaboravljeni grad, pokazali su i zatvaranjem vaspitno-obrazovnih ustanova u tom gradu, donoseći tu odluku tek 2. aprila.

“U gradu u kojem broj zaraženih raste više nego u bilo kom drugom periodu epidemiološke situacije, škole se zatvaraju, a grad i ugostiteljski objekti ostaju otvoreni”, napominju u toj partiji.

Veoma je, kažu, zabrinjavajuće i to što je realna situacija mnogo lošija od one koja se prikazuje svakodnevnim brojkama kada se radi o broju zaraženih u Andrijevici.

“Možda bi stvarnost bila drugačija da nova vlast u Andrijevici ima barem Opštinski krizni štab kao što ga imaju ostale opštine u Crnoj Gori koji bi mogao da uputi Vladu i premijera na alarmantnu situaciju u našem gradu. Ali izgleda da će zdravlje građana naše opštine ostati sporedna stvar u ovako teškoj situaciji koja je pogodila ne samo nas, već i cijelu državu pa i svijet”, poručuju iz Opštinskog odbora DPS Andrijevica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
prcko lektor
Gost
prcko lektor

“Ali izgleda da će zdravlje građana naše opštine ostati sporedna stvar u ovako teškoj situaciji koja je pogodila ne samo nas, već i cijelu državu pa i svijet.”

Nemaju kad, mijenjaju tastature.

Mrgud
Gost
Mrgud

Bas kao H.Novi za vas

Гнк
Gost
Гнк

А ви сте???

Send this to a friend