Politika

DPS Bar: Masovnim partijskim zapošljavanjima Demokrate pogazile sve što su govorili iz opozicije

Foto: Arhiva

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Bar Dragan Tufegdžić, koji je imenovan za novog direktora Pošte Crne Gore, najnoviji je primjer partijskog zapošljavanja i uhljebljivanja kadrova ove partije, saopštila je Demokratska partija socijalista.

“Demokrate se sada slobodno mogu pohvaliti da su svojim megalomanskim grabljenjem za funkcionerska mjesta po dubini, u odnosu na ostale partije parlamentarne većine, uspjele zauzeti čeonu poziciju po partijskom profiterstvu. Njihovo učešće u aktuelnoj vlasti i podrška ovoj Vladi debelo su naplaćeni, onim što ih jedino zanima, a to je lični interes”, navodi DPS.

Sve ovo, dodaju, predstavlja svojevrsni paradoks i licemjerje ako se prisjetimo oštrih izjava i kritičnog stava koji su funkcioneri ove partije na temu partijskog zapošljavanja zastupali kao tadašnji opozicionari.

“Ipak opšta borba protivzakonite i van svake logike, podjele funkcija po dubini predstavnicima partija i koalicionih partnera odnijela je primat u odnosu na zvanična samo deklarativna zalaganja koja su iznosili pred građane, a koja su dolaskom na vlast pogazili. Osim toga jedna od platformi na koju je građena ova koalicija sa državnog nivoa i čuvena mantra o “ekspertima“, u ovakvoj dubinskoj partijskoj “podjeli plijena“ postala je izlizana priča koju bi svi njeni akteri kolektivno rado ostavili zaboravu. Nego, takva politika i ne čudi kada su Demokrate u pitanju jer po sličnom sistemu su razni njima “podobni” dobijali mjesta i u opštinama u kojima su formirali koalicionu vlast”, zaključuje DPS.

Send this to a friend