Politika

DPS: Bečić da se vrati u realnost

Demokratska partija socijalista  izražava zadovoljstvo zbog povratka Alekse Bečića i Dritana Abazovića u Parlament jer smatraju da je to jedino realno polje političkog nadmetanja.

<<<Bečić: Spremni da budemo predvodnici reformske Vlade<<<

“Pored toga što se opozicioni bojkot pokazao kao besmislen, nečastan i nemoralan čin kojim su poslanici besramno trošili nezarađeni novac, smatramo da su dugim odsustvom iz institucija pojedinci postali potpuno odvojeni od realnosti”, naveli su u DPS-u.

To se, ističu oni, desilo poslaniku Aleksi Bečiću, koji je danas u izjavi koju je dao u Briselu, pokazao da razmišlja u nekim kategorijama koje se dosta razlikuju od stvarnosti.

“Poslanik Bečić je očito zaboravio da je njegov politički subjekt doživio dva izborna debakla za mjesec dana, da ih u gradovima gdje participiraju u vlasti, upravo njihovi koalicioni partneri prozivaju za nerad i korupciju… Zaboravio je Bečić i odakle je krenuo, i gdje je bio, i kuda je pošao. Vjerujemo da se Bečić zanio kada je pun entuzijazma izrazio želju da bude predvodnik Vlade, koja će, kako on reče, “uvesti Crnu Goru u EU”?! Ova izjava djeluje farsično  kada se posmatra u kontekstu gubitničke pozicije koju ovaj političar i njegova koalicija zauzimaju na političkoj sceni. Vjerujemo da entuzijazma i želje kod Bečića ne fali, ali prvo mora jedan uslov da zadovolji: da pobijedi na izborima”, ističu u DPS-u.

Jasno poručuju Bečiću da se vrati u realnost.

“DPS je pobjednik na ovim, kao i na svim prethodnim izborima. Za vrijeme vlasti  DPS  i naših koalicionih partnera Crne Gora je postala članica NATO saveza i na putu pridruživanja EU otvorila i privremeno zatvorila najveći broj poglavlja od svih zemalja u regionu. Politika koju je  trasirala DPS i njen predsjednik Milo Đukanović, zaslužna je za ovakvu spoljno političku orijentaciju naše države. Da su se, kojim slučajem, Bečić i njegovi politički saborci pitali, Crna Gora bila na nekom sasvim drugačijem putu, vjekovima daleko od Evrope i evropskih vrijednosti”, navode u DPS-u.

Dakle, ističu, otvoreni su za politički dijalog u parlamentu, i formiranje radnih tijela koja bi raspravljala na temu svih pitanja koja mogu biti u fokusu crnogorskog društva.

“I DPS, kao i evropski zvaničnici, iskazuje zadovoljstvo što su se i Bečić i Abazović uvjerili da je bojkot bio promašaj i da je njihovim poslanicima mjesto u institucijama. Ipak, nadamo se da će ovakvi nerealni ispadi učesnika dijaloga, poput ovoga koji je načinio Aleksa Bečić, biti sporadični incidenti, koji neće narušiti  jednu dobru namjeru da se demokratski razgovara o svim pitanjima važnim za našu državu i naše društvo”, zaključuju u DPS-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

Velicine

Mojsije
Gost
Mojsije

Becic pokušava da imitira Gebelsa u propagandnoj aktivnosti.Nemail kraja ni početka i uvijek ostaje KKS.

Deja vu
Gost
Deja vu

Uz svo razumijevanje za podmlađivanje,ne mogu nikako da svarim da su ova dvojica neki faktor.Šta ustvari traže?Već viđeno i prilično jalovo!

Diplomatic
Gost
Diplomatic

Je li moguće da ova dva fićfirića dobijaju pažnju u Briselu. Izvinite,o če u se radi? Je li neka krizna ili vanredna situacija da se određuje datum parlamentarnih izbora i svi lokalni da se ponove u jednom danu?Odakle sada to? Može li gospodin Han da objasni to?

Ragnar
Gost
Ragnar

Odrzavanje diplomatskih odnosa između drzava jeste zadatak ministarstva vanjskih poslova tj Vlade a na najvisem drzavnom nivou jeste kad glavni primat u tom pravcu zauzme presjednik drzave. Međutim, parlament moze putem posjeta clanova istog ici u posjete nekoj drzavi ili međunarodnoj orhanizaciji. Nista neobicno za one koji znaju sta je diplomatija, ali za one koji ne znaju onda je to… Više »

GeNiJe
Gost
GeNiJe

Tipičan primjer kompleksa više vrijednosti.za nekoga ko je plagirao diplomski rad i ko je spreman na pakt i sa djavolom samo da se dočepa malo vlasti.i ovo je mnogo.što bi naš narod rekao “daš mu prst a on hoće čitavu ruku”…!

salto mortale
Gost
salto mortale

Što se tiče Bečića pohvalno je, što je bar javno napravio zaokret u svojoj politici, jer da je ovo onaj Bečić, dok je bio član SNP, kada je na referendumu bio za NE, protiv ulaska u NATO, za čvršće veze sa Rusijom, sada bi Crna Gora bila jedna od regija Srbije, okrenuta evroazijskim savezima, protiv EU. Danas je to drugi… Više »

Send this to a friend