Politika

DPS Bijelo Polje: Numanovićeva smjena revanšizam aktuelne vlasti i oglušavanje o kritikama iz izvještaja EK

Iz  Demokratske partije socijalista Bijelo Polje kazali su da smjena direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Suada Numanovića, nastavak je bahatog političkog revanšizma, koji je osnovni princip rada ministarke Jelene Borovinić Bojović.

“Doktor Suad Numanović, među građanima je prepoznat po tome da ljude ne dijeli po političkoj, etničkoj ili vjerskoj pripadnosti. Iza njegovog dugogodišnjeg rada su brojna humana djela, koja su za primjer svim doktorima kako se poštuje Hipokratova zakletva i časno vrši ljekarski poziv”, navode u saopštenju.

Iz DPS Bijelo Polje tvrde da je prioritet ove vlasti ipak otpuštanje politički “nepodobnih” ljekara i uhljebljenje “podobnih” koji se imenuju na način suprotan demokratskim principima.

“Smijenjeni direktor je izabran na konkursu i pripada redu uglednih i cijenjenih doktora, dok je na njegovo mjesto postavljen najbliži rođak sadašnjeg direktora Uprave policije. Još jedan ovakav klasičan primjer nepotizma, nastavak je prakse zapošljavanja, karakteristične za vladajuću većinu, koja se vrši po jednom od dva osnova – partijska knjižica ili blisko-rođačka veza sa pred-stavnicima vlasti”, dodaju u saopštenju.

Kako su naveli, ni posljednji izvještaj Evropske komisije u kojem se kritikuju partijska zapošljavanja ne mogu aktuelnu vlast smetnuti sa tog puta.

“Grubo zanemarivanje ocjena naših evropskih partnera će na kraju koštati Crnu Goru stagnacije na njenom evropskom putu i daljem napredovanju”, zaključuju u saopštenju.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
PG...
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG...
Gost
PG...

Samo jedno pitanje, iako sam apotilican…. Umije li doticni nesto drugo da radi osim politike i da ide sa funkcije na funkciju? Postoji li neka granica/norma kod njega i ostalih funkcionera poslednjih 30 godina? Ni jedan ne rece, dosta mi je – neka neko drugi radi ili preuzme… koliki su to apetiti i zelja za vlascu i ostalim povlasticama..ccc Samo… Više »

Send this to a friend