Politika

DPS: Bizarni vašar nacionalista i šovinista u Budvi

Opskurni skup, koji je sinoć u Budvi u prvim redovima okupio srpske nacionaliste, šoviniste i njihove klerikalne promotere, podržane putem primitivnih videoporuka iz Beograda, sabrao je na samo osvjedočene negatore svega što je crnogorsko, već protivnike temeljnih vrijednosti na kojima se zasnivaju civilizovana društva, protivnike i evropske Srbije, poručili su danas iz Demokratske partije socijalista DPS.

<<<Skandalozne poruke iz Budve: Negiraju crnogorsku naciju, oslobodiće srpsko more<<<

“Na ovim vašaru primitivizma, pokušao se slaviti datum kada je ime Crne Gore nestalo, a njen narod preživio jezivu golgotu, kada je pogažen državni i nacionalni identitet, a crnogorska dinastija Petrovića prognana… Učesnicima ovog bizarnog skupa, većini na apanažama stranih država-od samoproglašenih predstavnika srpskog naroda, marioneta šovinističko-klerikalnih ideologija, bizarnih govornika kojima se u pomami i “srpsko more” priviđalo-u svom šovinističkom transu negirali su čitavu jednu naciju, prijetiti ponovnim prisajedinjenjem drugoj državi, oslobađali i osvajali… Možda ih niko nije obavijestio da je propala veliko-srpska ideologija, doživjela poraz još prije par decenija, i zato je od ikonografije do retorike, skup predstavljao manifestaciju političkog sljepila, inferiornosti i profiterskog nacionalizma u izvedbi isluženih političara, kvazi intelektualaca, klerikalno-šovinsitičkih predstavnika. Da ne spominjemo da mnogi od njih, iako negiraju postojanje države Crne Gore, sa zadovoljstvom priznaju njen budžet kada iz njega pune svoje džepove”, ističu u DPS-u.

U toj partiji ocjenjuju da je nacionalističko posijelo, sinoć održano u Budvi, ogoljelo politiku i ideologiju kojoj pripadaju konstituenti budvanske vladajuće koalicije.

“Prisustvo Dragana Krapovića, člana Predsjedništva Demokratske Crne Gore, te Mijomira Pejovića, potpredsjednika te partije i drugih funkcionera, napokon je pokazalo kojoj političkoj matrici Bečićeva družina pripada. Prisustvo predsjednika i drugih čelnika Opštine na ovom skupu, sramota je i zastiđe za sve partije koje participiraju u vlasti u Budvi. Iako fizički nijesu bili prisutni, svojim ćutanjem i ignorisanjem učešća Opštine u organizaciji skupa na kojoj se šovinistički šenlučilo u korist propale ideologije, a negirala država Crna Gora, njen identitet i državnost, Crnogorska, SDP, URA, nijesu spasli sebe od političke odgovornosti. Suprotno, dopisali su još jednu ljagu u svojoj političkoj biografiji”, navode u DPS-u.

Premannjihovim riječima jučerašnji vašar nacionalističkog primitivizma, pokazao je čitavoj Crnoj Gori, regionu i Evropi šta je alternativa politici koju predstavlja naša partija i većinska proevropska Crna Gora.

“Na sreću, Crna Gora je više puta pokazala da nije plodno tlo za pomahnitali nacionalizam i šovinizam. Sve svoje rušilačke kapacitete ova nazadna ideologija je do sada pokazala-i 1998, i 2008, 2015. i 2016. Njeni protagonisti završili su na smetlištu istorije ili optuženičkim klupama. Njihova sumanuta ideja je poražena još 1997, a obnavljanjem državnog suvereniteta, članstvom u NATO i napredovanjem u evropskim integracijama, jednom zauvijek je stavljena tačka na sve ove “ideološke zabune” i stranputice kojima se grupa šovinista i nacionalista juče kretala. I, na kraju da ih podsjetimo da su Crna Gora, Crnogorci i crnogorsko more preživjeli i njihove mnogo značajnije i neuporedivo opasnije ideološke očeve i đedove, a njih današnje će biti dovoljno da prezru do zaborava. Veći napor nijesu ni zaslužili”, zaključuju u DPS-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NBA
Gost
NBA

JA SAM MISLIO DA CIRKUS DOLZI SAMO LJETI U BUDVU!? A,DA OVO JE “ZADNJI SRPSKI VOZ”!

Krsto
Gost
Krsto

Bliži se dan kad će ponosni srpski narod Boke na traktorima da pođe na Kosovo. A onda, zatvoriti granicu i neka slave po Kosovu. Ne vrtali se!

Kjok
Gost
Kjok

Što su bili Bokelji, koji su bili dobrovoljci u srpskoj vojsci u Prvom svjetskom ratu? Oslobodioci ili izdajnici?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Što su bili Crnogorci, koji su sa srpskim žandarmima palilili crnogorske domove poslije 1918-e?

Kjok
Gost
Kjok

To pitaj Crnogorce, ja se držim Boke jer sam Bokelj. Mene interesuje prvo moja kuća, a ti gledaj za svoju sam, bez mene. Pošto Crnogoraca nije bilo u Boki do 1945. godine u nekom iole značajnijem broju, ja ti ne mogu pomoći. A vidim da nisi ni ti meni nešto pomogao da odredim da li mi je pradjed bio oslobodilac… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kjok, baš nemaš pojma. Pročitaj ko je organizovao referendum u Boki 1813-e, za pripajanje Crnoj Gori. Crnogorci iz Boke. Tad Srba nije bilo ka ni u Crnoj Gori, bez kako je pisa Petar I: “jedini Srbin u Crnoj Gori, Sima Milutinović Sarajlija”…

Mirko
Gost
Mirko

Sramno,da sramnije ne moze biti,kad aktuelna vlast na celu sa DPS-om dozvoljava proslavu Podgoricke skupstine 1918.g.koja je izbrisala Crnu Goru da vise ne postoji,a hiljade njenih gradjana je moralo da napusta vjekovna ognjista i bjezi da spasavaju glavu od okupatorske vojske Srbije i domacih izdanika.Zato interesna druzino iz DPS-a,ovo se sasijeca u korijenu i tako se cuva drzava i njen… Više »

Marko K.
Gost
Marko K.

@Rolex

Izgleda da te niko nije obavijestio da su ovaj velicanstveni skup organizovali gradjani Crne Gore, tacnije Srpski narod Boke.

SASA
Gost
SASA

Mislis uvezeni srbijanci Crnogorsku Boku-srbijanac

Peki
Gost
Peki

Ajde dobro suviše si glup cak i za taj bijedni posao koji radiš, a ni glabanje ti nije jaca strana, pa cu te za nocas postedjeti, good night i lepo glabaj.

Misko
Gost
Misko

E sto bi volio da su sjutra izbori pa da vidimo oce li ijedan CRNOGORAC glasati za DPS.Ovo ostaje u sjecanju,ovakav izdajnicki potez vlade se ne zaboravlja,na zalost ovo je danas stvarnost Crne Gore!

Balsa
Gost
Balsa

Devet članova moje porodice zbog izdaje Crne Gore i dozvole cetnickoj bratiji da ponižava našu jedinu otadzbinu ,nikad vise nece glasati partiju na vlasti !

CiNick
Gost
CiNick

Ne bi čudilo da je DPS tajno podpomogao skup, jer ovakvi nastupi učvršćuju njihovu vlast.

mecka
Gost
mecka

Je li ovo onaj isti dps sto je unistio nasu lijepu Crnu Goru? Zar ovi izdajnici i neprijatelji Crne Gore imaju pravo da komentarisu?

Angela KO
Gost
Angela KO

Srbski junaci se javljaju
Bla bla blablabla bla

Peki
Gost
Peki

Kaze se srPski, jednacenje suglasnika, ali to se uci u osmom, tako da te je to gradivo zaobišlo.

mecka
Gost
mecka

Na njegovu zalost uci se u petom, sto je previse za dps glasaca.

SASA
Gost
SASA

mesto profesore aport

Rolex
Gost
Rolex

Pitamo DPS sta ste uradili da sprijecite taj vasar,nista.Gradjani Crne Gore su uvrijedjeni i revoltirani ne cinjenjem ove vlade kada su napadi i uvrede na racun drzave,ako niste sposobni da vodite drzavu pustite druge koji znaju,Prije izbora su vam puna usta odbrane drzave od ovakvih nasrtaja,a sta bi juce????

Peki
Gost
Peki

Gradjani Crne Gore, to jest Crnogorci su odusevljeni skupom, milogorci nek idu na zvezde granda, kao inace.

SASA
Gost
SASA

peki srbijanac aport

vasojevic
Gost
vasojevic

Nista nisu uradili a mogli su,lijepo ih sve juce snimit a danas sve do jednog na informativni razgovor u MUP jer svi koji su sinoc bili na taj serbski vasar su protiv drzave Crne Gore. Dosta smo se ove stoke ulicarske nagledali i naslusali.

Stefan
Gost
Stefan

Kako volim da citam ova DPS saopstenja, ovih lopova i kriminalaca sto 30 godina pljackaju po CG sve sto se moze opljackati..

vasojevic
Gost
vasojevic

DPS nije drzava

Piksi
Gost
Piksi

A kako se bjese PIPUN rasirio ka da je u ZIKS

Katarina
Gost
Katarina

Nesrecna Budva sto je dozivjela.Puna izbjeglica koje smo primili,pa nam sada rade o glavi,domacih izdajnika od kojih pola je jedva zavrsilo osnovnu skolu ,neznavenih tipova od kojij polovina ne zna koliko planeta ima kontinenata a neki ni dje je SrbijaJad i bijeda od nekadasnje lijepe Budve.

Peki
Gost
Peki

Jeste milogorko, bitno je da si nam ti edukovana u vezi kupovine licnih karata, mora da si izucila na udg.

SASA
Gost
SASA

aport peki inace ljeskovac ce radit

Seka
Gost
Seka

Prije izbora svi da prvo potpisu izjavu da ce postovati drzavu i njen suverenitet, simbole i institucije u zemlji i inostranstvu. Ko ne potpise ne moze biti ni odbornik ni poslanik ni bilo koji funkcioner. E necete od nasih para rusiti nasu drzavu budite sigurni.
Ocrkujem poteze tuzilastva na sinocno divljanje.

vasojevic
Gost
vasojevic

Ova ista ekipa prima hiljade eura mjesecno od nase drzave a radi protiv iste. Primaju plate kao poslanici u skupstini CG a istu ne priznaju, sjede na himnu,pljuju na zastavu…dokle vise!?

Peki
Gost
Peki

Vasojevici su najvece srpsko pleme, najcuveniji Cetnici su bili Vasojevici.

SASA
Gost
SASA

Mesto peki -aport

Peki
Gost
Peki

Glab, glab, glab, glab, glab…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A koja su Peki plemena u Srbiji? Nijedno. Oni to u Srbiji nemaju, tako da je to još jedna od razlika između dva naroda.

Dubrovnik 1991.
Gost
Dubrovnik 1991.

MILO SRBINE!!!

Velimir
Gost
Velimir

ZALOSNA DRUZINA,TUZNI SKUP,
STO GODINA ROPSTVA UMA!

Savo
Gost
Savo

Lepo sto ste krijucki gledali i slusali ovaj velicanstveni skup. Sve se kao gnusate, ali ipak krijucki gledate. Bjezite od srpstva kao lijeceni alkoholicar od boce, a ocima je guta i sanja.
Cim vas interesuje znaci da cete se brzo vratiti srpskim korenima.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha, Savo. Pod Turcima ste bilo 500 godina, u prvom ratu zamutili pa pobjegli, u drugom ubijali svoje, pobjegli iz Krajine, pobjegli sa Kosova… Pa ko bi normalan poželio da bude Srbin?

Ivo
Gost
Ivo

Vrati ti Savo srpske ‘Korene ‘prvo na Kosovo !

Piksi
Gost
Piksi

Ako nisu ustali na himnu svima po 2000 eura pa u dobrotvorne svrhe!

Peki
Gost
Peki

Da ti onda cika Duki kupi bonu.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovi lopovi iz dps-a su prav slika i prilika dukkjanskih maloumnika

Gost
Gost
Gost

DPS je oštro napao ovim saopštenjem za javnost. Zašto su prozvali Demokratsku Crnu Goru, URA, SDP i Crnogorsku kada su ove partije za Crnu Goru od njenog osnivanja do danas? Neka paze što objavljuju.

vasojevic
Gost
vasojevic

Ne opravdavam dps ali ja necuh da se i jedan od ovih koje nabroja prije ovog vasara oglasi.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

vasar ili ringispil oni su ga odrzali javno pod veli fantomskim organizatorima… no sto ces uraditi markovicu sad kad su ti PUSTALI HIMNU I SVI SJEDJELI dok se intonirala… aj da vidimo jeli zakon za sve isti.. da vidimo smijes li im sto!!

Mirko
Gost
Mirko

Nije ono himna bila koliko sam cuo

vasojevic
Gost
vasojevic

nije, oni imaju svoje vasarske pjesme a himna im je onamo…da bi da odu onamo da odahnemo od ove stoke.

mecka
Gost
mecka

Knjaz kako mislis da su jeli zakon? Jesi s konika? Drogiras se?

Ivo
Gost
Ivo

Davno je ova srbadija prodala majčino mlijeko !

Mirko
Gost
Mirko

I to za male pare!

mecka
Gost
mecka

Za 20 e pred izbore

razocarani
Gost
razocarani

Vi treba da cutite.Za sve sto nije dobro vi snosite odgovornost.Raspolutili ste C.Goru dabi lakse zadrzali vlas,zanemarujuci da svemu dodje kraj,posebno nepravdi prema sipstvenom narodu.
Jedino rjesenje je ,da se VI povucete iz VLASTI i da se nikada ne vratite,aonda, formirat Tegnicku Vladu koja bi pokusala da ispegla vase brljotine

Neznam
Gost
Neznam

Sta je tegnicka vlada srbijanac

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Imali smo “tegničku” Vladu. Pa je vaš ministar policije Danilović, još uvijek dužan objašnjenje, zašto je 16-og oktobra kad je čuo za hapšenja, po njegovom kazivanju prvo zvao Amfilohija. A vi ste ispeglani u Krajini i na Kosovu, pa dako se i sa nama nekako dogovorite.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Dobro je sto znamo ko su. Za eventualni pokusaj destabilizacije prvo kod onih od sinoc ici pa u Spuz pa potom u milu im Srbiju. Krapovic je izdajnik a Crnogirsku neka je sramota.

mecka
Gost
mecka

Crnu goru je sramota sto ste nam ti i tvoja kancelarija sunarodnici. Nego u svakom zitu ima kukolja…

Mirko
Gost
Mirko

Imate takvih jadova i vi u dps!

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

ima istina.. i ti su najgori.. najpodmukliji!!

Randolf
Gost
Randolf

Pola ovih sto su bili tamo ima clansku DPS-a i sve sto ste radili sa njima po Grblju i Budvi ste zajedno radili. Iz SDP-a su prije ovo osudili nego vi…

Sramota
Gost
Sramota

Uh uh ali dps nije u koaliciji sa df i dcg, sdp jeste

urmileta
Gost
urmileta

Za koliko se prodaje admin koji povećava pozitivne lajkove za DPS…Sprdnja od portala!!!

Mirko
Gost
Mirko

Za saku rublji ili dinara

mecka
Gost
mecka

100 g mekinja, ako su izbori 200g

nazi
Gost
nazi

a vama to toboze smeta…vi koji ste isto to velicali…stavljali barikade i zvali ustasama sve koji su bili za samostalnost..samo politika u da se klepa a briga vas za ostalo…pokrijte se usima

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

Bravo! A milo mi je sto ste ih pustili da se pokazu ko su i sto su – saka jadnika koja salu za fiskulturu jedva napuni uz pomoc autobusa iz susjedne nezavisne Republike Kosovo i doticne nam serbije!

Peki
Gost
Peki

I meni je milo sto smo makar u jednom procentu pokazali ko smo.

@peki
Gost
@peki

…tjesi se peki/pekas/azrau i sl…..sinoc ste upravo pokazali to sto jeste – 100 % saka jada 😉

Sasa
Gost
Sasa

Aport peki ljeskovac te ceka

vasojevic
Gost
vasojevic

I nama je milo sto ste vidjeli da vas je jedan procenat,vrlo brzo ce vas bit nula procenata u CG.

Peki
Gost
Peki

Kad dodju vasojevicki Cetnici moze samo da nas bude vise, a i sad nas je vise od pola cg, 60 posto stanovnistva govori srpski, pa ti sad vidi sta bi oni mogli bit, sigurno ne milogorci.

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Istina je istina pa ma ko je izgovorio, zato je ovo saopštenje DPS-a dobro napisano i sročeno

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

Haha oglasi se tiranin.nadjose se uvrijedjeni.malo im je sto sve poharase i porobise.oce i duse da nam uzmu

Peki
Gost
Peki

Kad oni iz dps zaigraju uz Cecu i zvezde granda, e to je onda prava klasika!

SASA
Gost
SASA

Peki mesto-aport srbijanac

brko mali
Gost
brko mali

sramota je I vasa, iz vase partije su presjednik drzave I vlade. Taj “skup” drzava nije smjela dozvolit. Zahvaljujuci glasovima crnogoraca ste toliko na vlast a kako ste nam se oduzili? Ni svoga jezika (ovaj sa privescima se ne racuna) ni svoje crkve. Po mnogo cemu ste gori od rostiljdzija iz mediternaskog sportskog centra

Redays
Gost
Redays

Dukljani u haosu, hahahha. Mislili su da su slomili Crnu Goru, e ne može

Sasa
Gost
Sasa

Bravo srbijanac…

Peki
Gost
Peki

Sve za Ljeku.

Sasa
Gost
Sasa

Nemooj ciko necemo nista vis
e govorit protiv srbijanaca domacih….srbijanci voli.o mi vas…

Randolf
Gost
Randolf

Jes, malo vas je bilo, morali ste autobusima iz Srbije dovozit ljude…

Primorac
Gost
Primorac

Slomili?Crnu Goru?a đe ti viđe ili ču da se priča o Crnoj Gori,koliko sam čuo,vidio i pročitao, ovi su na ovom skupu oslobađali i veličaju srbsko more i srbsku zemlju,iz geografije imaju jedinicu ali i iz istorije.uh dobro je ja se prepao da nam ne diraju Crnu Goru,za njih ona ne postoji a to znači da mi možemo pored ovakvih… Više »

Peki
Gost
Peki

Vasar primitivizma je svakako bolji nego sastanak mafijaskih bosova.

Sasa
Gost
Sasa

Bravo srbijanac

Peki
Gost
Peki

Hvala Ljeka.

SASA
Gost
SASA

Srbijance iz leskovac

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Plus oni…Plus F.Vujanovic..Marovic..Kuljace..Limenke..T.com. okupatorska spc u cg..Coctel …ludnica..propast…Gradjani su na muku

Drad
Gost
Drad

Kakav skandal od saopštenja, čist fašizam

Sasa
Gost
Sasa

Bravo srbijanac u pravu su albanci sve..

Peki
Gost
Peki

Hvala Ljeka, sve ste u pravu.

SASA
Gost
SASA

mesto srbijanac

Zora
Gost
Zora

Svaka im cast, kad nema drzave.Nije Budva u Hrvatskoj

460
Gost
460

Ne zaslužuje te bolje, i ovoje premeko.

Send this to a friend