Politika

DPS: Blizu 150 miliona eura investicija u Pljevljima

U mandatu koalicije predvođene Demokratskom partijom socijalista u Pljevljima smo realizovali, ili je u toku realizacija projekata vrijednih blizu 150 milona eura koji su dokaz stremljenja svih progresivnih i dobronamjernih snaga da Pljevlja budu na mapi sredina u kojoj mladi vide šansu za razvoj svojih profesionalnih ali i ljudskih kompetencija, navode u DPS-u.

Na poslednjoj sjednici Skupštine opštine Pljevlja usvojena je Odluka o visini i načinu plaćanja naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine Opštine Pljevlja.

“Dobro pripremljena argumentacija, sadržajno obrazloženje lokalne uprave, razumijevanje i podrška Vlade, te nedvosmisleno pokazano raspoloženje lokalne samouprave i Vlade za razvoj naše Opštine rezultirali su donošenjem navedene Odluke. Uz oko 2,5 milona sredstava koje već prihodujemo shodno izmjenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave ovo je novih od 2,5 do 3 miliona eura godišnje za budžet opštine, što je ukupno povećanje od  preko pet milona eura na godišnjem nivou za opštinu”, navode u DPS-u.

To je, ističu, više od kompletnog budžeta opštine za 2005 godinu.

“Dakle sa ovim novim prihodima od naredne godine budžet naše Opštine će biti respektabilan i stvoriće se pretpostavke da odgovori svim potrebama jednog modernog evropskog grada kakva naša Pljevlja već i jesu”, kazali su u DPS-u.

Prema njihovim riječima, podrška ovoj odluci je izostala od strane opozicije, koja je, kako su istakli, još jednom pokazala da nije samo opozicija vlasti već i svemu što znači unapređenje kvaliteta života svih građana opštine.

“Nisu mogli da se uzdignu iznad svojih sujeta već su čak kod usvajanja dnevnog reda tražili skidanje ove tačke. A prilikom glasanja  bili su uzdržani. I ni to im ne bješe malo nego neistinama putem saopštenja pokušavaju da dezavuišu ne samo navedenu odluku već i projekte koji se izvode ili su u pripremi a koji se realizuju u dobroj saradnji Vlade i lokalne samouprave”, navode u DPS-u.

Kako su istakli, zahvaljujući iskrenom i posvećenom radu lokalne samouprave uz podršku Vlade u Pljevljima realizovan ili se realizuje veliki broj projekta koji znače veći kvalitet i standard življenja svih Pljevljaka.

“Samo ćemo izdvojiti neke: rekonstruisan Dom kulture, izgrađen Dom za stare, rekonstruisana glavna gradska ulica, skoro sve gradske ulice asvaltirane a u velikom  broju urađeni trotoari i zamijenjene podzemne instalacije, fontana na trgu, izgrađena atletska staza i reflektori na stadionu, urađeni projekti eneregetske efikasnosti u gradskim školama, asfaltiran veliki broj seoskih puteva. Trenutno se izvodi rekonstrukcija puta Pljevlja–Metaljka, gradi se poslednja dionica puta Pljevlja- Bijelo Polje, dionica Mijakovici-Vrulja, takođe je u toku i remedijacija druge kasete odlagališta na Maljevcu kao i  flotacionog jalovišta u Gradcu”, nabrajaju u DPS-u.

Posebno ističu da je donešena Odluka o izboru izvođača radova na rekonstrukciji prvog bloka TE Pljevlja sa čijom realizacijom već u prvoj fazi dolazi do izdvajanja toplotne energije za toplifikaciju grada.

“Na sjednici Vlade koja je održana u Pljevljima donešene su smjernice sa tačno utvrđenim rokovima i nosiocima svih aktivnosti na realizaciji toplifikacija našeg grada, od izvora toplotne energije , preko izgradnje toplovoda od TE Pljevlja do grada, pa sve do izgradnje sekundarne mreže”, navode u DPS-u.

31

avatar
1000
27
4
0
 
29
MajkacrnogorkaVozi miskoGlavaGen. Dukljanin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Majka
Gost
Majka

Dps uvijek ispuni obecanje, za razliku od nesposobne opozicije

crnogorka
Gost
crnogorka

Malo po malo i Pljevlja ce biti opstina u kojoj se mladi rado vracaju

Glava
Gost
Glava

Za te pare mogu se napraviti potpuno nova i ljepsa Pljevlja al na nekoj mnogo boljoj poziciji.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

5000 po stanovniku malo li je?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Sve med i mlijeko teče tamo. Prodajete ljudima maglu koje imaju dovoljno.

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Crnogorski gradjani su zahvaljujuci ovoj i ovakvoj drzavnoj politici ponosni sto zive u ovoj zemlji!!!

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Za svaku pohvalu je mozda i malo zakasnjeli ali predan rad na razvoju sjevera drzave

Zigman
Gost
Zigman

Vlada konstantno ulaze u sjever drzave

Obećanje...
Gost
Obećanje...

Ma, odma obećajte tu milijardu, što je sjeckate.

PV reality
Gost
PV reality

I vlast i opozicija nemaju namjeru da žive u Pljevljima i ne vide svoju i budućnost svojih porodica u ovom gradu. Skoro svi oni imaju stanove i kuće u Podgorici, Beogradu, Sarajevu.. Njihova djeca se nikad neće vratiti u ovaj grad. A što se tiče tih 150 miliona … od njih građani Pljevalja vide samo poplocanu glavnu ulicu, fontanu, porušen… Više »

Aladin
Gost
Aladin

Trazit ce posle nama ovi iz opozicije da ih glasamo, a ovamo nijesu uradili nista da bi nam ucinjeli zivot boljim, tako da ni glasova nece gledati.

Simba
Gost
Simba

Opoziciju da ne kazem sta briga i za Pljevlja i za gradjane, moze im biti kad DPS sve radi.

StevanPG
Gost
StevanPG

I nama u Podgorici bi bila ista pjesma kao i u Kotoru da nije DPS na vlasti, realno jedini koji rade za dobro grdjana su oni.

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Bitno je da je opoziciji tehnicka vlada u glavi a za ostalo ih briga !

Marocco
Gost
Marocco

A ko ce drugi da radi, niko ne ocekuje od opozicije da uradi ista.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Sve i da nista uradili nisu bolji su nego nas dado koji berane predstavlja kao kolevku nasilja i nacionalizma

Send this to a friend