Politika

DPS Budva: Demokrate nas napadaju da prikriju probleme koje su stvorili

DPS tvrdi da kao najjača partija u Crnoj Gori moraju reagovati na saopštenje Demokrata “Funkcionerima DPS-a zloupotrebe svakodnevni način funkcionisanja” gdje na bestidan način tehničku grešku u arhivi Doma zdravlja Budva, kvalifikuju po svom nahođenju u lažna bolovanja.

“Budući da Demokrate žele neosnovanim napadima na Demokratsku partiju socijalista da prikriju sve probleme koje su prouzrokovali u lokalnoj vlasti, koristimo priliku da ih podsjetimo na ono što su zaboravili da kažu kad je rad TO Budva u pitanju”, poručuju iz budvanskog DPS-a.

<<<Zaposleni u budvanskom Domu zdravlja kažnjeni zbog neosnovanih bolovanja<<<

U prilog svojim tvrdnjama, DPS navodi nekoliko primjera.

*    Na neregularnoj Skupštini TO Budva prije godinu i po dana izabran je neregularan Upravni odbor nakon čega se ovaj predmet našao pred sudom.

*      Budžet u 2017-oj godini trošen bez saglasnosti SO Budva, znači protivzakonito.

*      TO Budva jedina je TO koja nije dobila saglasnost na Plan rada u 2018-oj od strane Nacionalne turističke organizacije.

*       Broj radnika u TO Budva udvostručen.

*       Neistomišljenike sa visokom stručnom spremom poslali na infopunktove, na njihova mjesta zaposlili niže kvalifikovanu radnu snagu.

*      V.d. direktora TO Budva Mladen Franović isplatio hiljade evra članu Izvršnog odbora kao predsjedniku lovačkog društva.

*      Franović rekorder u Crnoj Gori po ukupnoj sumi isplaćenih dnevnica za službene puteve u jednoj godini. Radi se o sumi od oko 40.000,00 evra.

*       Franović  rekorder u Crnoj Gori po nenamjenskoj potrošnji novca iz budžeta firme. TO Budva finansirala uređenje platoa ispred hotela “Mažestik” koji je neformalni štab Demokrata u Budvi.

*      Budžet TO Budva od 3000000 eura koriste samo tri klijenta što upućuje da postoji osnovana sumnja na visok stepen korupcije.

*       Manifestacije su unazađene do neprepoznatljivosti, propagandni materijal na nivou osamdesetih godina, posebnu pažnju zaslužuje projekat GIS u koji su uložene desetine hiljada evra, a iz kojeg su proistekle u svijetu nepoznate crno bijele turističke mape. Jedan od kurioziteta je i taj da je isti tiraž turističkih mapa štampan kod iste štamparije prošle godine za 3900 evra, a ove godine za 15000 evra.

*       Neregularnostima poslovanja TO Budva bavi se SDT. Prvi predmet je ispitivanje organizacije dočeka Nove godine u Budvi gdje postoje osnovane sumnje oko zloupotreba od strane v.d. direktora Mladena Franovića i članova  Upravnog odbora, a koja je koštala duplo više od svih prethodnih.

Kako navode iz OO DPS, građani Budve sve ovo znaju, zato će na prvim sledećim izborima dati pravu mjeru aktuelnoj vlasti i poslati je u opoziciju.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NBA
Gost
NBA

KO O CEMU,DEROKRATE O”POSTENJU”??? JADNA JE BUDVA KAD SE ONI NASTO PITAJU! MICITE TE IZRODE BUDVANI!

Mileva
Gost
Mileva

DEMOKRATE HA HA HA.

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

Kako imate obraza da bilo šta progovarate?
Vi pripadale organizovanoj politickoj partiji DPS,koja je napravljena da opljačka Crnu Goru
Niko nije štetočina kao DPS.

Reko
Gost
Reko

Jeste ali dps ne prica o postenju svome kao ovi iz demokrata, koji cim su se docepali vlasti postenje su okacili o klin i postali sve ono sto su spocitavali dps-u!

Send this to a friend