Politika

Budvanska vlast silom htjela do kvoruma

Naočigled mnoštva prisutnih odbornik vladajuće koalicije silom je danas pokušao da privoli drugog odbornika da prisustvuje zasijedanju skupštine prijeteći mu i upozoravajući ga da mu sljedeći put upravo on neće dozvoliti ulazak u salu ako danas ne obezbijedi kvorum, tvrde u DPS Budva.

Do verbalnog sukoba došlo je između odbornika DF Jovana Dimića i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića.

Kako ističu u DPS-u, na neznanje i bezakonje od trenutne vlasti u Budvi su navikli, ali danas su svi prisutovali i jednom krajnje bahatom i nevaspitanom činu, koji je, ocjenjuju, klasičan dokaz na koji način koalicija u Budvi funkcioniše.

“Ako možda nekom do sada nije bilo jasno, sigurni smo da više nema nikog u opštini Budva ko sumnja u nesposobnost budvanske vlasti, za koju smo pomislili po ko zna koji put da ne može niže pasti, ali nažalost opet su uspjeli sve nas građane iznenaditi. Bili oni svjesni ili ne, ovog puta su dotakli dno”, kažu u opštinskom odboru DPS Budva.

U lokalnom DPS-u napominju da su, po ko zna koji put bili u prilici da vide kako funkcioniše trenutna vlast u Budvi ili bolje rečeno kako ne funkcioniše.

“Sjednica lokalnog parlamenta, koja je zakazana po hitnom postupku, jutros nije održana, jer vladajuća koalicija nije uspjela da obezbijedi kvorum oko rješavanja ključnih problema, a to su ovaj put bili amandmani koji se odnose na plan investicija. Opet su na površinu izašli njihov nerad, neznanje, nesloga i ono što im se ne može oprostiti njihova nebriga prema gradu i prema građanima Budve, saopštili su iz lokalnog odbora DPS-a.

Kako ističu u Demokratskoj partiji socijalista, na današnjem dnevnom redu je bio poništaj amandmana i to upravo onih istih koje je ova vladajuća većina usvojila prije 22 dana – 3. februara i to na nezakonit način kako bi sproveli plan investicija, iako je, tvrde, jasno da je to nemoguće učiniti na ovaj način.

“Njihova nesposobnost i neznanje su jasno bili vidljivi i prije negoli je sjednica otpočela s obzirom na to da ni kolegijum na koji je pozivao predsjednik skupštine Krsto Radović nije sazvan u skladu sa Poslovnikom o radu skupštine, s obzirom na to da je Radović želio da kolegijum održi telefonskim putem jer se u tom trenutku nalazio u Beogradu, što je do sada nezabilježen slučaj u našoj opštini, a i šire. Ističemo da ovakav način zakazivanja kolegijuma važeći Poslovnik koji su upravo oni donijeli ne poznaje i ne predviđa”, ukazuju u budvanskom odboru DPS-a.

Dodaju da je DPS, kao ozbiljna partija, bila prisutna na početku sjednice, međutim nejasno je i neshvatljivo da lokalna vlast saziva hitnu sjednicu, a nije u stanju da za istu obezbijedi kvorum.

“To dovoljno govori o njima samima, a da stvar još bude gora na dnevnom redu se nalazi plan investicija koji je od ogromnog značaja za naš grad. Turistička sezona se nažalost i ne spominje iako nam je pred vratima, jer nadležni nisu u stanju da donesu bilo kakvu odluku, a kamoli da adekvatno pripreme sezonu”, navode u DPS-u.

M.D.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Panda
Gost
Panda

Realno vlast u Budvi i ne funkcioniše.

Nikolas
Gost
Nikolas

Budvanska vlast je nesposobna.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

A jos malo, jos malo.. pa cemo vidjeti kako posluju plaza ploce i kako se i ko onoliko prosirio koliko je uplaceno pdv-a i da vidimo ono 550 hiljada kvadrata ko je i kako uzurpirao na Krimovici

mrkela
Gost
mrkela

Crnogorske partije su prodale četnicima Budvu i dogovorili i prodaju Države . Da nije bilo Bošnjaka ovo bi bila četnička Država

Djordan
Gost
Djordan

Nemote se svadjat🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

PONOSNO CETINJE
Gost
PONOSNO CETINJE

dabogda propala ova koalicija, kao i ona na Cetinju

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

Ovakav isti cirkus je i u Novom! Stalno se svadjaju oko podjele plijena 🤣😂🤣 mala, mala, mala, grupa p.d.ra🎶

Bot sendvicar
Gost
Bot sendvicar

Radim za dps,samo na podrigusi i vodi. Otvorite se malo,pocecemo i mi strajkovat

Fandjo
Gost
Fandjo

Jel Carevic skoro poklonio kome platu

junior🔖
Gost
junior🔖

2 riječi – budvanski DPS 🎭

Pumps
Gost
Pumps

Samo ih treba pustiti, ovako su svudje slozni. Evo su i litije prebacili za subotu, narod ih je provalio, pa vide da se osipaju. Jos malo i falice setaca po profesiji…

Haris
Gost
Haris

aaaaaaaahahahahahahahahahaha kakvi kreteni u vlasti Budve, što je ovo, ka da mu je babo ostavio Budvu.

Maki
Gost
Maki

Babo baboooooo oladi malo….

Maki
Gost
Maki

Sto ne objavljujete vijest da se dijeli Miraseva crkva na dva dijala?

Maki
Gost
Maki

sto minusi kad je to istina,vi istinu ne volite?

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

to tebi javise iz prve ruke.. i nije to Miraseva nego Crnogorska a on je tamo od danas do sjutra..

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Zar ih ima toliko da se mogu podjelit?😂😂

Ratko
Gost
Ratko

A kako da vode drzavu, a Budvu ne mogu niti umiju

Maki
Gost
Maki

Jeli vlast u PG bolja,korupcija,pljacka,afere,protesti…..sendvici….benzin itd.

Carevicka
Gost
Carevicka

JE LI SE PISE ODVOJENO !!!

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Nemoj, to je Maki. Kako on to da zna?

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Maki se uzrujao

Dzmz
Gost
Dzmz

Bolja ili gora?

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Zakon ostaje i Britva

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

AOOOOOO.. a dje to zabiljezi nesrecnice.. vi ste najgadniji narod na’svijet.. da vas covjek naseli u monako vi bi nasli nesto da protestujete i da vam ne valja!! zato nikad od vas naroda i nikad u vas vjere serbi!!

LK1
Gost
LK1

CDM mora svaki dan po 40 minimum vijesti o Budvi jer DPS tamo nije na vlasti a znamo ko upravlja ovim portalom, na CDM-ovu veliku zalost nece vise ni biti nikada.

PetarPan
Gost
PetarPan

Vidite pa glasajte opet…

Marocco
Gost
Marocco

Odje je nesposobnost ovih na vlasti na visokom nivou, pa se posle pitamo sto su prokopane ulice?!? A kakva nam je vlast dobro je da i ulice imamo.

dragan bd
Gost
dragan bd

Brukaaaa!!!!!

StevanPG
Gost
StevanPG

Hahaahaha ovo je hit da je covjek htio sjednicu preko telefona da odrzi, mogao je preko skypa jeftinije je jer svakako bi taj telfonski poziv platili gradjani Budve.

Cika miki
Gost
Cika miki

Moj predlog kao gradjanina je, oko opstine podignite cirkusku satru pa neka se narod zabavlja

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

“демократски” фронт.

crnogorka
Gost
crnogorka

mislis “deformisani” deficitni, dekadentni

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Kad je onakva vlast u Budvi nije ni cudo sto je Budva propala.

Cipsy
Gost
Cipsy

Nemaju potrban broj ljudi za kvorum a oce da vode opstinu?? Pa dokle ovo ide majko mila?

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

A ovo je skandal sta se po Budvi desava, ovo je sramotno!

Ilija
Gost
Ilija

Da obraza imaju sami bi podnijeli ostavu vise i pustili da se raspisu novi izbori

NBA-NK
Gost
NBA-NK

OD KADA SU “ONI” NA VLAST U BUDVI,OD BUDVE NEMA NI BU…..! ZAMISLITE SAMO KAKO JE ONAJ VLSTODRZAC CESTITAO RODJENDAN POK.K.BRAYANTU,A MISLIO NA DZORDAMA! SVE IM JE TAKO,MICITE IH BUDVANI SA VLASTI,DOK STE NA’VAKAT!!!

Rada
Gost
Rada

Sezona na pragu, a njih bas briga

BU2
Gost
BU2

Glavno da novinarka radio Budve sa sjednice,zakljucuje kako sjednica nije odrzana zato sto su odbornici Dps-a napustili sjednicu.
A to sto se vladajuci za kvorum nisu mogli ili nisu htjeli skupiti manje bitno.

dragan bd
Gost
dragan bd

Ovo je prava RIALITY KOALICIJA NA VLASTI U BUDVI!!! Velika nervoza u njihovim redovima a izvjestaji RTVBudva sa sjednica su zastidje.Dobro je sto je direktan prenos pa im se vidi pravo lice jer su dosad sve pakovali i sminkali da gradjani ne vide.Vrijeme je da idete sa vlasti ,sezona počinje za 10 dana na sto nam grad lici???!!! Mogli bi… Više »

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Treba Gojko da poprica sa njima

dragan bd
Gost
dragan bd

brukaaaa

Send this to a friend