Politika

DPS Budva: Nezakonitim imenovanjima Carević urušava privredna društva i priprema teren za nova zapošljavanja pred predstojeće izbore

Marko Carević

Odlazeći predsjednik Opštine Budva Marko Carević, koji više ne uživa povjerenje ni članova svoje partije, prije nekoliko mjeseci uzeo je zakon u svoje ruke i doslovce ga prilagođavao svojim potrebama pa je tako u Odbore direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija, Mediteran reklame imenovao sebi podobne ljude, ističu u DPS Budva.

Međutim, uzimajući u obzir da njihova imenovanja nijesu potvrđena od strane Odbora povjerenika Opštine Budva, time Odbori direktora u ovim javnim preduzećima više nemaju nikakvu nadležnost.

“Stoga, da bi Budva počela da izlazi iz provalije u kojoj se nalazi još od 2016. godine, za početak je potrebno da Centralni registar privrednih subjekata Uprave prihoda i carina po službenoj dužnosti bez odlaganja izbriše sva rješenja o imenovanju Odbora direktora javnih preduzeća u Budvi. Takođe, neophodno je da Ministarstvo javne uprave izvrši kontrolu svih nezakonitih radnji, a Agencija za sprječavanje korupcije da otkloni sve nepravilnosti koje su nastale pri zapošljavanju i angažovanju radnika na određeno u javnim preduzećima Opštine Budva”, ističu u DPS Budva.

Ovo posljednje u nizu nepočinstvo gospodina Carevića,prema njihovom mišljenju je nastavak svega do sad viđenog što je iskazao svojim potpuno nedomaćinskim odnosom prema javnim preduzećima.

“Podsjetimo da je u njima po Carevićevom nalogu zapošljavan svako ko je obećao da će glasati DF na narednim izborima, te da je ta cifra sada već premašila 400! Metropola crnogorskog turizma u prethodnih šest godina zbog ovakvih nezakonitih radnji doživjela je sunovrat koji po Budvu i njene građane ima nesagledive posljedice.
Svakako da ključna šansa i prilika za spas Budve jesu predstojeći izbori na kojima će naši sugrađani pogubnu koaliciju poslati u političku istoriju”, navode iz DPS Budva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RORA
Gost
RORA

Dosta je tvoje samovolje carevicu, pazi kamenolom i nijesi za nista bolje, tutu papa 🤗🤗

Mokica perisic
Gost
Mokica perisic

Sta reci a ne zaplakati nasilnik

Send this to a friend