Politika

DPS Budva podnio prijavu protiv Carevića

Marko Carević

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva podnijeo je prijavu Agenciji za sprječavanje korupcije protiv predsjednika opštine Budva Marka Carevića.

Kako ističu u toj stranci, uvidom u dokumentaciju CRPS-a i ASK-a utvrdili su da je Carević od 9. januara 2019. godine do 27. juna 2020. i od 24. septembra 2020. do 17. marta 2021. godinev istovremeno obavljao javnu funkciju predsjednika opštine Budva i dužnost ovlašćenog zastupnika u privrednom društu Carinvest Budva, čiji je ujedno i osnivač.

“Carević je postupao u suprotnosti sa Zakonom o sprječavanju korupcije, jer u roku od 30 dana nije podnio ostavku na dužnost ovlašćenog zastupnika u privrednom društvu Carinvest. Naime, članom 13 Zakona o sprječavanju korupcije je predviđeno da je javni funkcioner, koji u toku vršenja javne funkcije prihvati da obavlja drugu dužnost, odnosno funkciju iz člana 11 stav 1 ili člana 12 stav 1 i 3 ovog zakona, dužan da u roku od 30 dana od početka vršenja druge funkcije, odnosno dužnosti, podnese ostavku na javnu funkciju”, ističu u DPS Budva.

U toj partiji ukazuju i da je članom 11 istog zakona predviđeno da javni funkcioner ne može biti predsjednik, ovlašćeni zastupnik ili član organa upravljanja ili nadzornog organa, niti izvršni direktor ili član menadžmenta u privrednom društvu.

“Marko Carević je u redovnom godišnjem izvještaju koji se podnosi u roku od 30 dana od dana stupanja na funkciju, od 22. oktobra 2020. godine, svjesno obmanuo ASK navodeći da je izvršen prenos prava u privrednom društvu Carinvest Budva, čiji je ujedno osnivač i u tom trenutku ovlašćeni zastupnik. Opštinski odbor DPS Budva očekuje da ASK podnese prijavu protiv predsjednika opštine Budva, u najkraćem mogućem roku”, poručuju iz budvanskog odbora DPS.

Send this to a friend