Politika

DPS Budva: Snimci dokazuju da u našem gradu vlada potpuna anarhija i bezakonje, nadležni da saslušaju Carevića i Rađenovića

Foto: M portal

Nakon što je M portal objavio set audio snimaka na  kojima se mogu čuti razgovori pripadnika “budvanske” kriminalne grupe Ognjena Kažanegre sa predsjednikom Opštine Budva Markom Batom Carevićem i predsjednikom Upravnog odbora JP Morsko dobro i funkcionerom Građanskog pokreta URA Blažom Rađenovićem, oglasili su se iz DPS Budva i saopštili da ti snimci dokazuju da u Budvi vlada potpuna anarhija i bezakonje, i pozvali su nadležne da saslušaju Carevića i Rađenovića.

“Snimci koje je objavio M portal a koji jasno pokazuju kako bezbjednosno interesantna lica, zajedno sa predsjednikom Opštine, Batom Carevićem i predsjednikom UO Morsko dobro Blažom Rađenovićem kadriraju u bezbjednosnom sektoru i definišu ulogu koju službenici UP smiju obavljati u Budvi moraju dobiti pravosudni epilog”, poručuju iz DPS-a Budva.

Kako kažu ovaj nezapamćeni skandal pokazuje i da su Bato Carević i većina koja ga je podržavala u prethodnim godinama potpuno urušili podjelu vlasti pa je tako Bato pored svjetovne i crkvene vlasti preuzeo i ulogu koordinatora u sektoru bezbjednosti za teritoriju opštine Budva.

“Ne bi nas začudilo da naredni korak bude da pokuša da preuzme ulogu sudije u parničnim postupcima”, ističu u DPS-u.

Takođe, poručuju, da svoju ulogu mora objasniti i Blažo Rađenović koji očito kao lični drug Dritana Abazovića, tadašnjeg koordinatora bezbjednosnih službi daje sebi za pravo da kao predsjednik Upravnog odbora Morsko dobro pruža zaštitu bezbjednosno interesantnim licima od organa koji su zaduženi za njihovu kontrolu.

“Sve ovo više bi ličilo na neki tragikomični igrani film da nije tužna realnost u koju je nova većina dovela Budvu. Ipak, odgovor na ovakvo bahaćenje i na potpuno urušavanje sistema mora biti jasan i građani će ga pružiti na izborima 23. oktobra kada će izbor biti jasan – ili će Budva ponovo postati moderan, urban i cilizovan grad ili će nastaviti da ponire u bezakonje i samovlašće šačice otuđenih pojedinaca”, zaključuju u DPS Budva.

M portal je objavio da je prema policijskim evidencijama, organizovana kriminalna grupa „Budvanska“ ogranak škaljarskog klana, a crnogorske i strane službe bezbjednosti pripadnike ove grupe vezuju dominantno za međunarodni šverc kokaina, ali i ostala krivična djela „protiv života i tijela“, kako stoji u policijskim spisima.

Snimci kako je M portal objavio nastali su u julu prošle godine.

Razgovor 1: 13.07.2021. godine u 18:32

Učesnici u razgovoru: Ognjen Kažanegra i Marko Bato Carević

Bato Carević: Molim?

Ognjen Kažanegra: Što činiš, brate?

Bato Carević: Evo me gore u selu. Tu su mi gosti.

Ognjen Kažanegra: Kako si?

Bato Carević: Dobro, ti brate?

Ognjen Kažanegra: 30 sekundi mi trebaš na razgovor – Možeš li? Vidi, ovaj. Opet su došli, opet su došli one fore ka’ prošle godine što su radili oni od Zorana Lazovića. Došli su sa dva džipa, jedan vrangler, drugi, drugi Audi A6. Osmoro ih ima. Vodi ih neki, Boban Brnović ih vodi. On je bio u pratnju Mila Đukanovića. Svaku noć idu po šankovima, maltretiraju tu Budvane, zaustavljaju sve živo, fantomke stavljaju, muče tu, čuda čine, ćeraju goste…

Bato Carević: Ajde mi to napiši.

Ognjen Kažanegra: Sad ću ti poslati.

Bato Carević: Na poruku da proslijedim čovjeku (Dejanu Vukšiću) jer ne mogu sad.

Ognjen Kažanegra: Sad ću ti poslati poruku. Sad ću ti poslati poruku.

Bato Carević: Da proslijedim gore.

Ognjen Kažanegra: Sad ću ti poslati poruku.

Bato Carević: Ajde.

Razgovor 2: 13.07.2021. godine u 18:41

Učesnici u razgovoru: Ognjen Kažanegra i Marko Bato Carević

Bato Carević: E, Ogi?

Ognjen Kažanegra: Poslao ti je Mladen sve na viber.

Bato Carević: Ajde, ajde. Ja ću onome Deju (Vukšiću) odma sad.

Ognjen Kažanegra: Stiglo ti je. Čuda čine brate, to ti je sve…

Bato Carević: Odlično. Mislim, nije odlično, no dobro je da zovemo odma da mu pošaljem poruku.

Ognjen Kažanegra: To moraš odma stopirat’ Bato brate, ako ih puštimo…

Bato Carević: A kako neću, ovo su zulumi.

Ognjen Kažanegra: Ajde, ajde. Fala.

Bato Carević: Ajde.

Ognjen Kažanegra: Ajde.

Razgovor 3: 13.07.2021. godine u 20:03

Učesnici u razgovoru: Blažo Rađenović i Ognjen Kažanegra

Blažo Rađenović: Alo?

Ognjen Kažanegra: Baka, može li se ono riješit’ kako brate? Ovo je sprdnja, brate.

Blažo Rađenović: Opet, je li?

Ognjen Kažanegra: A nisu nas, ali muče, sad mi prilaze ovi mali Lazovi sinovi, Mitrovići, da su bili preksinoć na šank, njih osam, stali, tu ono u majice, ono opušteni ka’ momci, prilaze ljudima, muče, unose se ljudima u face, pomjeri se ovamo, ko si, što si, pretresaju sve naše momke ove brate. Brate, sad ću da ti rečem ja ću ti ovo pričat preko telefona, ali su ti ovo provjere sve informacije što se priča, ako ovo istina nije, ništa mi ovo ođe ne radimo nečasno. Znači ovako, ovo ti se priča. Znači ovako: Dejo Knežević, ko je taj ne znam, ti je napravio taj tim. Dejan Knežević priča čitava Crna Gora da ti je uzeo 500.000 eura od Zorana Lazovića, da je zaljubljen u Zorana Lazovića. Ovaj tim je ubačen neki Brnović. Taj Brnović ti je učestvovao u prebijanju Mija Martinovića, znači to je DPS sa dna kace brate.

Blažo Rađenović: Aj’ napisi mi na na onaj…

Ognjen Kažanegra: Ovi naši, sad ću ti ja samo nešto, dobro Demokrate, to su najveće pi*ke. Evo neka slušaju ovo ako slušaju. Demokrate su najveće pi*ke. Njih samo interesuju njihove fotelje, zato, zato će vazda da izgube na izbore katastrofalno svuđe. Sad ću ti reći o čemu se ođe radi. Oni oće demostraciju sile da naprave kao da se ništa nije promijenilo, da narod reče, viđi, ništa se nije promijenilo opet oni, opet ono. Hoće Mila Đukanovića da dovedu ponovo na vlas’ brate.

Blažo Rađenović: Ne znam, nije mi ovaj odgovorio. Rekao mi je samo za tužilaštvo da ovaj ima… ali, moram vidjet ovaj. Aj’ da ne pričamo, pušti mi samo ta imena posle.

Ognjen Kažanegra: Sad ću da ti rečem nešto. U Bambus su ti smješteni hotelu. Sad ću ti puštiti na whats app sve.

Blažo Rađenović: Ajde, ajde.

Razgovor 4: 14.07.2021. godine u 12:45

Učesnici u razgovoru: Ognjen Kažanegra i Marko Bato Carević

Ognjen Kažanegra: Alo brate?

Bato Carević: Đe si, brate? Kako si?

Ognjen Kažanegra: Evo me na Pržno tu, spustio se dolje. Ti, brate?

Bato Carević: Bravo, evo, evo u gužvu. Vidi, ja sam odma zvao Deja (Vukšića) on mi kaže to je nemoguće. Ti nijesu tuda, zvao sam Bubanju.

Ognjen Kažanegra: Nema, nemoguće. Ja ti imam sliku.

Bato Carević: Vidio sam. Poslao sam mu, sliku sam dobio sve. To je ekipa, sve sam mu objasnio i zvao sam Bubanju i uvezao ih i ovaj. Oni će to da vide. Jutros još nisam stigao da zovem da to eliminišu pod hitno.

Ognjen Kažanegra: Njima tu direktnu ispostavu pravi onaj, napisao sam ti poruku, onaj bivši šef kriminalistike. On ti je bio na onu večeru kad je Veljović išao da se zaklinju tamo na vjernost i na govna. Da znaš to.

Bato Carević: Neka oni rade posao…

Ognjen Kažanegra: Neka oni rade profesionalno, samo svoj posao, nemoj da maltretiraju naše momke tu.

Bato Carević: Da ne maltretiraju nikoga ovde, no da rade samo svoj posao kako treba.

Ognjen Kažanegra: E, oni bi da rade ka’ što su prošle godine radili.

Bato Carević: Jeste, ta vremena su prošla.

Ognjen Kažanegra: Da pripreme za izbore u Podgoricu.

Bato Carević: Jeste, nemoj da nas prepadaju, nemoj molim te jer se mi baš bojimo njih.

Ognjen Kažanegra: Hahaha… Hvala Bato.

Bato Carević: Ti što god da bude, odma me zovi.

Ognjen Kažanegra: Odmah obaviještavati iste sekunde.

Bato Carević: A ja njih. Eto tako.

Ognjen Kažanegra: Važi brate.

Bato Carević: Moraju oni da rade svoj posao, neka rade institucije.

Ognjen Kažanegra: Hvala Bato. Hvala Bato. Živio!

Bato Carević: Ajde, ne zezaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djuka
Gost
Djuka

Anarhija u nudvu bila i sa vama i sa njima nista novo razlika je samo ko je sa kije strane danas

Sergej
Gost
Sergej

Koja spijunaza sto je ovo

Cgcg
Gost
Cgcg

Strasno strasno strasno ja rijeci nemam..dje je SDT..DJE JE SIDSTVO..POLICIJA..MINISTAR PRAVDE..DJE JE NESRECNI PREMIJEREJ .ma ko odje ostane da zivi taj je lud..drzava se raspada potpuno

Role je king
Gost
Role je king

Koji nadlezni ?

Rasta
Gost
Rasta

Nelegalno pribavljeni transkripti,ne vrijede ničemu pred sudom,tužilaštvom i policijom…sem političkim šemama…..

Laban
Gost
Laban

Ovo je DB materijal.

Levis
Gost
Levis

Ovo je DB materijal,ti su ljudi kao kriminalci praćeni.Ali je interesantno kako časni litijaš brani DF i URU.Znači nije bitno što pomažu mafiji,bitno je da ih ne uhvate.Bravo

Rasta
Gost
Rasta

Koji god i čiji god da je materijal -sada ne vrijedi ništa, jer je kompromitovan objavom na društvenim mređama prije sudjenja i prije nego je dostavljen stranama u postupku….

Maksim
Gost
Maksim

Idemo ODT Kotor i SDT krivična djela: uticaj, zloupotreba službenog položaja i sprečavanje (SBPOK) službenih lica u vršenju službene dužmosti! Odaberite koje cete da im stavite na teret i procesuirajte, naravno ako smijete!

Laki
Gost
Laki

URA i DF srasli sa mafijom.Tužioci da reaguju.

Drago
Gost
Drago

Ovaj Carevic bas osilio..

Saša
Gost
Saša

Može mu bit.

Valter
Gost
Valter

Ludilo. Pad vlade, ostavke u partijama. Ne moze partiju da vodi neko kome.kriminalci diktiraju sta da radi.
Ljudi, isvijestimo se!

Cetinje 111
Gost
Cetinje 111

I što sad ????

Marko
Gost
Marko

Zašto se jače ne napravi pritisak na vlast radi ovih razgovrao telefonskih ! Da je ovo kojim slucajem uradio neko blizak Crnogorskom bloku bio bi udarna tema bar mjesec dana svih medija a ovako se samo tiho poneđe pomene ! SRAMOTA šta smo dozvolili …

DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

Mafija crnja no i skaljari i kavacani zajedno .

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Zaključak Batov:,,neka rade institucije svoj posao”.I što je tu nezakonito.Za dps je naravno to čudno i naopako da institucije rade svoj posao i po zakonu, ali dobro je i za to Bato rekao da je danas odlaskom sa vlasti dps prošlo to vrijeme kad je čudno bilo da institucije rade svoj posao po zakonu

Libero7
Gost
Libero7

Radjenovic se proda kriminalcima koji vode i petrovac i budvu a on napkacuje od morskog dobra mjesecno 3500 e ne valjale mu ako sluzi ovimkrininalcima

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Svetosavsko klupko se odmotava,hahaha,još samo da se pojavi neki porno snimak iz manastirskih katakombi da vidi narod ko mu”vodu nosi”
Još će mo mi i sanjat dps,ko što još uvjek sanjamo Tita.

Send this to a friend