Politika

DPS: DF je taj koji vrši politički pritisak na institucije

Nakon što su iz DF-a ocijenili da predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović vrši novi pritisak na pravosuđe, reagovali su iz tog političkog bloka. Kažu da ih izmišljanje “političkog pritiska” na VDT-a  neće abolirati za sva nedjela koja su pripremali Crnoj Gori, te da će za to odgovarati.

“Kad Demokratski front nakon pokušaja prolivanja krvi građana Crne Gore, rušilačkih protesta, uličarskih uvreda i prijetnji na račun SDT-a, fizičkih napada na poslanike u Skupštini, prijetnji “glava za glavu” ukoliko se pravosuđe usudi da procesuira njihove lidere, finansijskih malverzacija i svega ostalog što su činili, pripiše bilo kome “politički pritisak na VDT-a”, svaki zdravorazumni građanin se zapita u kojoj paralelnoj realnosti žive DF-ovci”, navodi se u reagovanju DPS- a.

Dodaju da od DF- a niko nikad nije ni strecao, jer te “ulične galamdžije ništa drugo i ne znaju da rade, osim da larmaju i podižu prašinu”.

“Svaki potez DF-a tokom proteklih šest mjeseci, a i prije toga, sračunat je samo sa jednim ciljem – da izvrše pritisak ne samo na VDT i SDT, već i na sve ostale državne institucije, ne bi li ih doveli u situaciju da odustanu od procesuiranja lidera DF-a u mnogim slučajevima, od pokušaja terorističkog napada, pa do posljednjih pokušaja širenja nacionalne mržnje i netrpeljivosti”, ističu iz DPS- a.

Koliko oni uvažavaju i poštuju tužilačke institucije, ocjenjuju u toj partiji, najbolje svjedoče besprizorne prijetnje i uvrede koje su bezbroj puta izrekli na račun SDT-a i VDT-a, zbog kojih bi, kako smatraju, DF-ovci opet trebalo da odgovaraju pred nadležnim organima.

“To što u DF-u sada izmišljaju nekakav „politički pritisak“ na VDT-a i staju u njegovu odbranu, neće ih abolirati za sva nedjela koja su pripremali Crnoj Gori i njenim građanima i zbog kojih počinje sudski proces protiv lidera tog političkog saveza, koliko god se oni trudili da dizanjem halabuke zamaskiraju svoja nepočinstva. Tek će imati što da objašnjavaju i SDT-u, i VDT-u, i sudijama, a građanima je odavno jasno sa kakvim izdajnicima imaju posla”, zaključili su oni.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
AVERS
Gost
AVERS

Zna se đe je mjesto neprijateljima države, i tu nema pogađanja, pa ko god on bio. Država je sveto pitanje i njeni rušioci ne smiju biti nekažnjeni i tu nema pogodbe ni sa kim.

Send this to a friend