Politika

DPS Herceg Novi: Aktuelna vlast obećavala smanjenje stope nezaposlenosti, obećanje nije ispunjeno

Herceg Novi

Iz OO DPS Herceg Novi saopšteno je da će aktuelna hercegnovska vlast ostati upamćena kao najgora u istoriji jer je stopa nezaposlenosti dostigla rekordan nivo od kada se zvanično mjere ti podaci.

Oni podsjećaju da su sadašnji funkcioneri partija koje upravljaju gradom prije četiri godine obećavali smanjenje stope nezaposlenosti, te da će njihov prioritet biti otvaranje novih radnih mjesta.

“Zapošljavanje mladih je glavni prioritet Demokrata. Ni to, kao ni desetine drugih obećanja nije ispunjeno”, ističu u saopštenju.

Kako se navodi, kada se pogledaju zvanični podaci Monstata, opština Herceg Novi je doživjela najveći pad kada su u pitanju zaposleni građani u odnosu na sve ostale gradove u Crnoj Gori.

“Iako će izgovor biti pandemija, ono što je jasno je da Opština nije preduzela nikakve mjere da spriječi otkaze. To samo potvrđuje da aktuelna lokalna administracija ne brine o našim sugrađanima, a čini se da nema ni volje ni znanja da se pozabavi rješavanjem tog osnovnog pitanja za svakog građanina”, sugerišu iz DPS Herceg Novi.

Zvanični podaci su neumoljivi, ističu, Herceg Novi je na dnu liste, a na to mjesto je došao pod upravom aktuelne vlasti.

“Stopa nezaposlenosti je na rekordno visokom nivou, a prema onome što sada nude biračima naša opština će ostati negativan primjer kada je zaposlenost u pitanju. Zbog toga, na izborima u nedjelju 9. maja neophodno je da dođe do PROMJENA. Neophodno je da birači nakon skoro dvije decenije vlast predaju ljudima koji to znaju i koji će uposliti najmanje 1.100 nezaposlenih sugrađana”, poručuju u saopštenju.

DPS Herceg Novi je uvjeren da će na kraju četvorogodišnjeg mandata opština biti svijetli primjer kada je oblast zapošljavanja u pitanju.

Send this to a friend