Politika

DPS Herceg Novi: Lokalna vlast ekspeditivna samo kada se usvajaju izvještaji o neradu

Herceg Novi

Na početku sjednice Skupštine opštine Herceg Novi nije postojao kvorum za ponovažno odlučivanje, jer predstavnici koalicije na vlasti nijesu obezbijedili učešće svojih odbornika. Kako se to ne dešava prvi put, odbornici DPS Herceg Novog tražili su da se sjednica prekine i da, nakon što koalicija na vlasti obezbijedi kvorum, obavijesti odbornike DPS kako bi uzeli učešće u radu. U trećem pokušaju koalicija na vlasti uspjela je da obezbijedi potreban broj odbornika i nastavi sjednicu, ali nisu pozvali svoje kolege iz redova DPS, saopštili su danas iz te stranke.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi ističe da je u dosadašnjim pokušajima održavanja sjednice vladajuća koalicija u Herceg Novom izbjegavala raspravu po svim predloženim tačkama dnevnog reda, jer je tada bilo važno da iskažu brigu za dešavanja u Budvi, Kotoru, Podgorici…

“Jedva dočekavši priliku da ostanu sami, okončali su sjednicu u rekordnom roku. Sva briga oko Budve, Kotora, Podgorice nestala je u trenu kada je trebalo pokriti sopstvene interese, prikriti od građana sopstveni nerad i brzinom na kojoj bi pozavidjeli Meklaren i Ferari usvojiti sve tačke. Za događanja u Herceg Novom očigledno ih nije briga”, navode u novskom odboru DPS.

Njihovi odbornici smatraju da je u situaciji u kojoj se nalazimo, a koja je uzrokovana koronaviurusom, više nego ikada nužno da zajednički tražimo rješenja za potrebe građana i privrede Herceg Novog.

“Tako ne misli vladajuća većina u Herceg Novom. Njoj je važnije da podrži egzibicionizam svojih istomišljenika u drugim opštinama nego da obezbjeđuje olakšice i pomogne svojim građanima”, dodaju u DPS Herceg Novi.

Tako je, ističu, koalicija na vlasti u Herceg Novom još jednom pokazala svoju nemoć i nedostatak demokratskog kapaciteta.

“Zato i bira da razgovara sama sa sobom, jer jedino tako je sigurna da neće izostati glorifikovanje sopstvenog nerada”, navode u lokalnom odboru DPS.

Klub odbornika njihove stranke je, naglašavaju, uvijek bio spreman da diskutuje o svakoj temi.

“Kada oni koji su zaduženi za sprovođenje procedura shodno zakonu stvore uslove za normalan rad, mi smo tu, spremni da o svakoj temi govorimo argumentovano i jasno da nas razumije svaki građanin Herceg Novog. DPS je ozbiljna, najveća i najjača partija u Herceg Novom i neće dozvoliti potcjenjivanje i ucjene od koalicione grupe u Herceg Novom koja očigledno u svojim redovima ima ozbiljne probleme. A kako i ne bi imali kada se utrkuju ko će raditi manje, a uzeti više”,zaključuju u Opštinskom odboru DPS Herceg Novi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anti DPS
Gost
Anti DPS

Ima li iko u ovoliki HN da je zadovoljan radom Katica i njegove partije ? Evo neka se javi odje u komentar ako ga ima ,volio bi cut zasto je zadovoljan

Komita
Gost
Komita

Tako mi te opstine dje se bez clanske knjizice i crvene kravate niko zaposlit ne moze,pa ni da ste partija doktora i profesora ne bi sve funkcije strucnjacima mogli popunit

Ispravka
Gost
Ispravka

Komita, griješiš mnogo. HN nije taj tip opštine. Kod nas se u opštini zapošljavaju samo rođaci i kumovi. Partinska knjižica ide poslije.

Leart
Gost
Leart

HN je prelijep grad ali opoziciona prica mu ne stoji lijepo,ti koncerti vlada georgijeva i opste srbovanje ce ocerati i ono malo turista sto je ovaj grad imao

Liberal
Gost
Liberal

Volio bi vidjet po kom kriterijumu kandidova becic katica za gradonacelnika ? Je li po broju zajednickih utakmica sto su odigrali zajedno? Posto ja ne vidim da je to neki strucnjak bogate biografije,isto kao ni jokic

Stefo12
Gost
Stefo12

Demokrate iz HN su previse partijskih kadrova ubacile tako da im sad nista ne funkcionise kako treba,pocev od onog arsica iz tivta koji u doba korone nije dolazio na posao nego je preko vajbera upravljako komunalnim preduzecem

Gastronom Kruso
Gost
Gastronom Kruso

Cutite ,kupujete ljudske duse za 20e

ester
Gost
ester

Uzimanje plate im je glavna funckija u Novom!!!

Marko76
Gost
Marko76

Iz licnog iskustva znam da u doba koronavirusa nijesu donijeli jednu jedinu odluku u korist gradjana

Zdravko1986
Gost
Zdravko1986

Herceg Novi ce se vratiti na srate staze slave tek kad se DPS vrati na vlast

Lenka
Gost
Lenka

Svidja mi se to sto je i narod prozreo lose namjere i odluke lokalne samouprave u Herceg Novom

Sergej
Gost
Sergej

Ma to je opste poznato. Gradonacelnik HNovog vise brine sta se desava uTrebinju ili B. Luci nego u gradu koji predstavlja.

Kika
Gost
Kika

Katic sa svojim funkcionerima brine samo o svojim interesima i nista drugo

Miroljub
Gost
Miroljub

Lokalna vlast HN je totalno zglibila i grad vodi užasno

Da, da
Gost
Da, da

Službenici Opštine izuzetno odgovorno sami sebe namiruju.

Send this to a friend