Politika

DPS Herceg Novi: Partijski uhljebi u Herceg Novom ili dođoh, namirih se i odoh

Nedavna ostavka direktora „Čistoće“ Vladimira Arsića, pokazuje da su partijski kadrovi iz drugih opština koje je predsjednik Opštine, Stevan Katić uhljebio u Herceg Novom, potpuno neposvećeni tom gradu i da ih ni građani, a ni javna preduzeća uopšte ne interesuju, saopšteno je iz OO DPS Herceg Novi.

“Primjer Arsića, koji je napustio direktorsku funkciju u “Čistoća” DOO, samo nešto više od godinu dana od dana kada je na nju došao, pokazuje da partijski uhljebi Demokarata, hercegnovska javna preduzeća koriste kao rezervne položaje na kojima čekaju bolje funkcije u svojim gradovima”, dodaju u saopštenju.

Tako se ovaj funkcioner, dodaju, sa privremenog rada u Herceg Novom vraća u svoj Tivat gdje je bio i ostao predsjednik OO Demokrata.

“Više je nego jasno da je na funkciju u Herceg Novom postavljen i uhljebljen samo jer je stranački kolega Stevana Katića. Ni jedna druga kvalifikacija, od stručne do potrebnog iskustva, nije ga preporučila za mjesto direktora “Čistoće”.  Sve ovo je pokazatelj odnosa i načina kako predsjednik Opštine Stevan Katić bira svoje saradnike i istovremeno zloupotrebljava svoju funkciju, tako da hercegnovska lokalna samouprava liči na servis za zapošljavanje partijskih funkcionera i predstavlja izvor prihoda, do prve bolje prilike za perspektivnijim radnim aranžamanom”, dodaju u saopštenju.

Za to vrijeme, smatraju u DPS-u, građani Herceg Novog su taoci nestručnosti i nepotizma koji se zapatio po javnim preduzećima te opštine.

Send this to a friend