Politika

DPS i ne razmišlja o tehničkoj vladi

Demokratska partija socijalista (DPS) u ovom trenutku i ne razmišlja o tehničkoj, prelaznoj ili vladi izbornog jedinstva, kako je ko naziva, i taj stav smo više puta javno iznosili, kazao je poslanik DPS-a Predrag Sekulić. On je ocijenio da je veliki dio opozicije pokazao političku neozbiljnost i da treba najprije da se međusobno usaglase u svojim željama, piše Dan.

“Sadašnja Vlada veoma dobro funkcioniše, što pokazuju i ekonomski rezultati, a imamo i stabilnu političku većinu u parlamentu, pa ne postoji ni jedan jedini razlog zbog kog bismo ulazili u priču o tehničkoj ili nekoj drugoj izbornoj vladi. Razumijem želje kolega iz opozicije, s obzirom na to da smo imali to iskustvo 2016. godine, ali podsjetiću da je kad je formirana ta vlada bio dogovor da se nakon izbora prizna izborni rezultat. Međutim, to se nije dogodilo i očito da kolege iz opozicije sada po nekom starom maniru pokušavaju da ponovo vrate priču o nekoj prelaznoj vladi. Uz još jedno podsjećanje, nedavno, prije možda mjesec dana, sve kolege iz opozicije potpisale su sporazum po kom traže ostavke svih čelnih ljudi u Crnoj Gori, uključujući tu i predsjednika države, premijera, državnog tužioca… Dakle, njihova namjera je bila da ostave državu bez ijednog zvaničnika i onda da se mimo volje građana pravi neka vlada koja bi sadržavala trećinu jednih, trećinu drugih, trećinu trećih, što se pokazalo kao vrlo neozbiljno”, rekao je Sekulić.

Kako je dodao, da stvar bude komplikovanija, odmah nakon što su potpisali taj dokument, počeli su da govore o nekom drugom rješenju.

“Na taj način veliki dio opozicije pokazuje političku neozbiljnost, pokazuju da ne samo da nemaju demokratskog kapaciteta, nego da nemaju ni političke snage da se pojave u parlamentu da razgovaramo o onim stvarima o kojima treba da razgovaramo. Tu prije svega mislim na izborne zakone”, naveo je Sekulić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DwD
Gost
DwD

Politicki krajnje nezreo pristup od strane opozicije, koja nije bila u stanju opstine ds vodi, a ne da preuzme vlast u drzavi.

SutomoreCity
Gost
SutomoreCity

Pored ovakve opozicije neprijatelji nam i ne trebaju.

ManchesterUtd
Gost
ManchesterUtd

Opoziciji je bio plan da prije izbora sruse ovu vlast, jer vjeciti gubitnici znaju da nemaju podrsku gradjana.

Sirena92
Gost
Sirena92

Da je opozicija iole sposobna, do sad bi dosla na vlast preko izbora. Ali su njima svaki izbori nelegitimni, osim onih u kojima slucajno dobije vlast. Zalosno.

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

U Cg vlast je intezivno jaka, bez osilacija, jer niko nije toliko jak da moze da poljulja ovu vlast, iza koje stoje gradjani, koji ne zele da im nesposobna opozicija koja je pod komandom Srbije kroji buducnost!

Rafaello
Gost
Rafaello

Da opozicija izadje pred gradjane sa konkretnim planom, sigurno bi imali vecu podrsku. Ali dta je ovo sto nam oni prezentuju, spisak zelja za Novu godinu? Ne zasmijavajte me, niko vas ozbiljni ne shvata.

Iskra95
Gost
Iskra95

E kako bi nam fino opozicija unazadila ovu drzavu.

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Moze se voditi dijalog a ne uslovljavati ulaskom u vlast bez izbora

Zigman
Gost
Zigman

Vlast se dobija na izborima a ne na ulici

Suljo rozaje
Gost
Suljo rozaje

Bote Zigmanu,kako dodjose ovi sad na vlasti,nego sa ulice?

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Razmisljaju kako sto vise da se obogate .

Bog
Gost
Bog

Da nas oce vise posteđet politikanstva, dako pocinemo malo! Narod intresuju egzistencijalna pitanja ne ko ce i kako od politickih partija profitirat od tehnickih, prelaznih i nekih drugih vlada! Ajde vise skinite se sa grbace naroda!

Madagaskar
Gost
Madagaskar

I ptice na grani znaju da su se oni ponadali da ce preko protesta doci do vlasti. Zamislite stavku Dzemal Perovica koji odredjuje da Vladu cine nestranacke licnosti medju kojima je i on. To su jeftini trikovi.

cvrkut
Gost
cvrkut

Hoce da se uvale u foteljice, a nece da dolaze na posao. E pa ne moze!

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Eto vidjeh kako je korisna ta tehnicka vlada bila 2016te

Kaktus
Gost
Kaktus

Objektivno gledano ,tehnicka vlada je najgore nesto sto bi moglo da zadesi crnu goru

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Ma kakva tehnicka vlada ,ta vlada bi pala posle 10 dana ako bi nju usle demokrate koje se zavadise sa svakim

Leart
Gost
Leart

Meni je ubjedljivo najjaca ideja tehnicke vlade u kojoj bi sjedjeli gradjanski aktivisti koji osim duvanja u pistaljku i drzanja govora po trgovima nista drugo ne znaju

Komita
Gost
Komita

E bruke ove,imamo opoziciju koja se boji izbora

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Mogu samo da se nadaju tehnickoj vladi

Liberal
Gost
Liberal

Nasa nesposobna opozicija i njihove iluzije

Suncica
Gost
Suncica

Ko je lud da razmišlja o glupostima opozicije.

Djurdjica
Gost
Djurdjica

Nema razloga i da razmišlja, samo zbog toga jer je nekome palo na pamet da to kaze jer ne mogu na ni jedan drugi način da ostvare svoje namjere.

Mona99
Gost
Mona99

Skup propalih politicara uzeo da priča o tehnickoj vladi. Ne znaju vise sta ce pošto im nista vise ne preostaje.Ne treba Dps da obraca paznju na njihove gluparije

marta
Gost
marta

Ovakvima kao sto je opozicija ne treba ni davati na znacaju a ne sta drugo.

Prepelica
Gost
Prepelica

Opozicija samo moze da sanja o tehnickoj vladi.

Stefo12
Gost
Stefo12

A samo tako opozicija i moze uc u vladu,90% njih ne moze cenzus prec

Ljuta
Gost
Ljuta

Markoviću..ovaj podržava mila..mici ga dok možeš

Prle
Gost
Prle

Ovaj Sekulic ove rede potrefio ovu boju kose.O ljudima koji se farbaju suvisno je bilo sta reci.

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Samo imaju volju da plate redovno podižu,da koriste sve poslaničke BENEFITE i privilegije i da olajavaju državu !

Send this to a friend