Politika

DPS i SD za poništenje odluka Podgoričke skupštine

Skupština Crne Gore

Demokratska partija socijalista DPS i Socijaldemokrate SD podržale bi inicijativu da se u Skupštini posebnim aktom ponište odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine. Nikola Rakočević iz DPS-a za Pobjedu kaže da je “inicijativa da se u Skupštini da prilog istorijskom preispitivanju 1918. neophodna i pravedna”, dok je Stefan Šuster iz SD-a rekao da bi njegova partija podržala takav akt ukoliko bude u skupštinskoj proceduri, da bi se, kako je rekao, “jednom za svagda stavila tačka i na tu prevaru Crne Gore”.

Rakočević ističe da “poslije sto godina od našeg državnog posrnuća, treba naći odgovor na pitanje da li su se Crnogorci i ostali građani Crne Gore, vratili nacionalnoj i državotvornoj svijesti”.

“Čini mi se, ni približno koliko je neophodno da bi temelji državne arhitekture Crne Gore bili izvan svake opasnosti od podrivanja i preprojektovanja. Razloga ima mnogo, a reklo bi se da je glavni taj što temu nesrećne i tragične 1918. nikada nijesmo, u vidu nacionalnog zadatka, otvorili i kroz veliki i suštinski društveni dijalog pošteno i sa snagom ispričali i arhivirali jednom za sva vremena”, kazao je Rakočević.

On smatra da je kroz istoriju, “bilo logično, mada nepravedno, što ova tema nije stavljena u centar pažnje”.

“U vrijeme nenarodne, velikosrpske monarhije to nije bilo izvodivo. Komunisti, mada progesivnih učinaka za crnogorsko pitanje i obnovu identiteta, nijesu se previše zanimali suštinom tog problema. Prva višepartijska vlast zahvaljujući svojoj nacionalnoj ambivalenciji nije imala motiva za otvaranje te rane. Danas, nakon što je državotvorna vlast na čelu sa DPS-om i njenim predsjednikom Đukanovićem, obnovila nezavisnost, ekonomski osnažila i kroz NATO integraciju bezbjednosno učvrstila Crnu Goru vrijeme je da se 1918. naučno i politički razobliči kao jedna od najsramotnijih stranica našeg dugoga trajanja”, istakao je Rakočević.

On je naglasio da je Crnoj Gori potrebno razobličavanje Podgoričke skupštine kroz javne rasprave sa uglednim i relevantnim stručnjacima.

“Na koncu i da razgovaramo o usvajanju rezolucije u Skupštini, treba vrlo pažljivo birati način. Jer, poništavati odluke jednog vaninstitucionalnog okupljanja, ispostaviće se, zlonamjerne, izdajničke skupine, nazvanog Podgorička skupština, u krovnoj instituciji Crne Gore, moglo bi značiti i priznavanje legitimiteta sramnih odluka iz 1918. Ipak, posljedice nelegitimne i nelegalne Podgoričke skupštine bile su sve do 2006. u potpunosti legalizovane. Zato je inicijativa da se i u Skupstini da prilog istorijskom preispitivanju 1918. neophodna i u krajnjem pravedna”, smatra Rakočević.

Portparol Socijaldemokrata Stefan Šuster kazao je za Pobjedu da je nepravda učinjena na Podgoričkoj skupštini ispravljena obnavljanjem crnogorske nezavisnosti.

“Kao što je javnost upoznata, 2011. godine Skupština Crne Gore je donijela Zakon o statusu potomaka dinastije Petrović Njegoš, kojim je sraman događaj iz 1918. godine, jasno definisan kao nasilna aneksija države. Prethodno, obnavljanjem nezavisnosti Crne Gore 2006. godine, ispravljena je vjekovna istorijska nepravda prema crnogorskoj nezavisnoj i samosvjesnoj državi koja je učinjena na Podgoričkoj skupštini 1918. godine”, rekao je Šuster, naglašavajući da se Deklaracija i Ustav Crne Gore jasno određuju prema tom aktu.

Prema njegovim riječima u svakom slučaju, SD će podržati takav akt ukoliko bude u skupštinskoj proceduri, da bi se jednom za svagda stavila tačka i na tu prevaru Crne Gore.

<<<Popović: Poništiti odluke Podgoričke skupštine<<<

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović juče je u intervjuu Pobjedi rekao da vjeruje da će Skupština ubrzo usvojiti poseban akt koji će taksativno poništiti sve odluke iz 1918. koje se osim pitanja državnog statusa, tiču i statusa crkve, nacionalnog identiteta, dinastije PetrovićNjegoš i kompletnog istorijskog nasljeđa koje se cijeli vijek pokušava falsifikovati i otuđiti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nuclear Vlasta
Gost
Nuclear Vlasta

Srpska vojska 1918. godine nije samo okupirala Crnu Goru već je naterivala Crnogorce da se sele sa svojih divnih planina i kamenjara u Beograd na Dedinje i u Bačku

NBA
Gost
NBA

NEGO STO ,PONISTITE SVE STO UGROZAVA NASU CRNU GORU! A,POSEBNO SRAMOTNU PODGORICKU SKUPSTINU! KRENITE SIGURNIM KORAKOM,CRNOGORCI SU UZ VAS! SRECNO I BIRICETNO!

CG građanin
Gost
CG građanin

Crna Gora opet slobodna, nezvisna, svoji na svome evo već 12 godina. Toliko što se tiče sramne Podgoričke skupštine i njene uspješnosti u satiranju Crne Gore. To se ponavlja kroz našu istoriju, vazda se nađu ove sluge tuđina da rade protiv Crne Gore i vazda Crna Gora pobjeđuje. Da je vječna.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Davno je to trebalo uradit. Skupila se grupa beogradskih plaćenika (ka ovaj P.Petrović) i domaćih izdajnika( ka ovaj što koristi moj nick) i ukinili državu. I što je pražavajuće, ova dvojica bi bez trunke srama, ponovo to uradila. Ali nema više naivnih Crnogoraca. “U glavu nam pamet ućeraste…”

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Opet me fata paranoja, uobražavam. Ima li kakav stručnjak na portalu, da pomogne?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Milo baci sendvic, zasluzio sam

Dobrica Ćosić
Gost
Dobrica Ćosić

„Laž je srpski državni interes.“ „Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“ „Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Sa time što je taj isti smatrao Južnim Srbima, znaš već koga hahahaha a zapitaj se malo bolje na koga je mislio pod zalutalim ovcicama koje su ubjedile sebe u laz. Hhahah

MNE
Gost
MNE

Obavezno da se zabrani proslava, pa neka ovi mrčeni “slavljenici” idu na bal vampira kod ovih komšija te nas svako malo napadaju, da slave sa njima.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kad se sjetim referenduma iz 2006. odmah mi padne na pamet kako se sa Biohazardom potukoh oko sendviča

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Pozdrav za Starog od mog djeda hajduk Veljka Petrovica

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Živio

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Na mnogaja ljeta

Kuku
Gost
Kuku

To su obične neznalice koje čitaju propagandni materijal.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Da si odmah te sramne odluke ponište i umjesto proslave što predlažu ovi jadovi tužni da se proglasi dan žalosti – žal za gubljenjem viševjekovne Crne Gore.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kako vše vjekovne od 1878-1918 ?

Kole
Gost
Kole

Pa nije Crna Gora samo od oslobodjenja Podgorice. Moras malo prosirit vidike i dalje od Donje Gorice.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

To je Berlinski kongres, sine

Kole
Gost
Kole

Moras prositi vidike dalje i od tog kongresa. Tu mozda tvoja Srbija ima svoje pocetke, a Crna Gora ipak “malo” ranije.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Crna Gora je postojala i prije formalnog priznanja. Nijesu moji preci čekali da ih neko prizna ili ne, no su se borili za svoju zemlju. To potomci porobljenih ne mogu svatiti, no su tuge tužne što im je milija tuđa država.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kad se sjetim kako smo Srbe pokrali na referendumu 2006. bude mi milo. Srećom što oni ne traže da se taj referendum poništi, jer je bio 10 puta gori no Podgorička skupština. Srećom nas spasiše muslimani i Albanci te napravismo Milu privatnu državu, blago nam u pamet.

Realnost
Gost
Realnost

Popis stanovništva 1981. godine u Crnoj Gori: Crnogorci – 400.488 (68,54%), Muslimani – 78.080 (13,36%), Albanci – 37.735 (6,46%), Jugosloveni – 31.243 (5,67%), Srbi – 19.407 (3,32%), Hrvati – 6.904 (1,81%), Romi – 1.471 (0,3%). Te godine je bilo 3.32% Srba. A 2003. godine Srbi – 198.414 (31,99%). Znači sa 3,32% na 31,99% u 22 godine. Znamo da je dosta… Više »

analitičar
Gost
analitičar

Realnost, taj skok srpskog udjela u stanovništvu Crne Gore sa 3 na 32 posto u 22 godine se može objasniti samo posrbljavanjem. U to vrijeme dosta njih su napustili svoje crnogorsko korijenje radi neke sitne dobiti. Eto imamo i ovoga komentatora koji pominje čak i sendviče. Kako je došlo do poboljšanja standarda sada vjerovatno posrbljeni očekuju bolje nagrade, a kako… Više »

ДАН zvani noć
Gost
ДАН zvani noć

@analitičar, Ja bih rekao i da je dosta njih prosječne inteligencije i obrazovanja ciljano od ovih nadri profesora i medija organizovanih i plaćenih od stranih službi. Bilo je i smiješnih momenata kada neko ko se nikad nijje služio ekavskim počne odjednom da koristi ekavicu. To je izraženije kod slabije obrazovanih obraćenika. Kako god, posrbljivači su bili veoma uspješni jer su… Više »

Gornja Morača
Gost
Gornja Morača

Kažeš da je 1981. godine bilo 68,54% Crnogoraca. Kako onda tumačiš činjenicu da na svim izborima od onda stranke crnogorske orijentacije ne mogu preći 40%?

Realnost
Gost
Realnost

Gornja, ne kažem ja, to su rezultati popisa iz 1981. godine. Ovo što pričaš o glasanju na izborima ne bih znao da li je tačno ili ne, ali mogu ti reći ono što znam. Broj Srba u Crnoj Gori je porastao sa 3 posto na 32 posto za 22 godine. Bilo je tu izbjeglica iz Bosne, ali ne u toj… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Je li moguće G.Morača da si toliko glup da ne kapiraš. Tri puta sam ti pisao. Popis i izbori nijesu isto. A još uvijek vas Crnogoraca, ima skoro 25% zarženih Fatićevim virusom 90-ih godina. Čitaj, to je prijeki lijek.

Gornja Morača
Gost
Gornja Morača

Ja kapiram da ti imaš nekoliko nickova, nebitno, ali ti ne kapiraš da ti rezultati popisa nijesu validni! Što se gluposti tiče prije će biti da je to tvoja karakteristika! Nemoguće da na izborima, ili na Referendumu 2006. godine, kada se vodila bitka za svaki glas, broj Crnogorskih glasova, udružen sa Albanskim, Muslimanskim, Bošnjačkim, Hrvatskim, Romskim…, ne može biti veći… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Većinu stanovništva činili su pravoslavci (94,38%), dok su ostali uglavnom bili muslimani. Srpskim jezikom je govorilo 95% stanovništva, a u većem broju je bilo i stanovništva sa albanskim jezikom kao maternjim. Smatra se da je tadašlji broj stanovnika bio precijenjen i procijenjen je na oko 220.000. Crnogorska vlast nije smatrala za potrebno da u popisnim knjigama ima odrednicu o nacionalnom… Više »

Gasa
Gost
Gasa

Kukala ti majka kakav spamer is “provjerenih” Svetigorskih izvora.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Svetigorski izvor – zvanicni dokument Knjaževine Crne Gore

cikoticki vezir
Gost
cikoticki vezir

Dzabe ti je kad dukljanima to bruji u glavu. To ih kao silom bode kroz mozak. I ne podnose tu pricu. Nema veze sto je to istina ali njima se ne svidja i oni je obrcu kako njima odgovara a trenutno su vlast pa to i mogu. Ali eto i ne moraju toliko daleko unazad, samo neka pogledaju dje su… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Сви људи, који живе у нашој домовини, јесу Срби, већином православне вјере, а има их мало римокатоличке и мухамеданске. Сваки Србин у Црној Гори треба да искрено и свесрдно љуби своју слободну домовину – Црну Гору и свога Књаза, који се очински стара о њој и о нама; па зато треба да је сваки научи и позна, и да је… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Осим Црне Горе има још српских земаља, у којима живе наша браћа Срби. Неки су, као ми слободни, а неки нијесу, него су под туђином. Сваки Србин у Црној Гори дужан је познати и љубити своју цјелокупну домовину – све српске земље, у којима живе наша ослобођена и неослобођена браћа Срби. Ниједан Србин и Српкиња, ма које вјере били, не… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Међу важније предмете у основној школи спада историја…Она је извор из кога ће омладина поцрпсти љубав к Српству и свему што је српско…Српска је историја пуна примјера за васпитање српске омладине. Дубљим размишљањем видјећемо шта нам пружа историја за поуку. Ако хоћемо да нам млађи нараштај буде родољубив и јуначан, упутимо га да проучи српску историју…Свијетло дјело српских јунака и… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Лазар Перовић, у својој Историји Црне Горе за III разред основне школе (1906) наводи:

За вријеме владавине славнијех Немањића, као и прије њих, садашња се Црна Гора називала Зета. Када силни цар Душан раздијели своју православну државу на поједине области, Зетом управљаше српски племић Балша I.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Закон о народнијем школама у Књажевини Црној Гори објављен је 2. фебруара 1907. године. Друго издање, Закон о народнијем школама, доживио је 1911. године, у вријеме када је Црна Гора већ била Краљевина. У члану 1. каже се да је задатак народним школама ширење српске писмености у народу. А у члану 26. стоји да се у основној школи уче се… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Malo edukacije za sirote Dukljane

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

http://www.njegos.org/heritage/dnevnik.jpg

Svjedočanstvo iz 1909. godine. Narodnost i vjera: Srbin pravoslavne vjere.
Ups.

Kole
Gost
Kole

Bilo bi pozeljno da srpske stranke kao politicki naljednici Podgoricke skupstine, osude javno sramni cin veleizdaje drzave i izvinu se gradjanima Crne Gore. Takodje da se poklone sjenima izdanog Kralja, i njegovih vjernih ustanika i komita. To bi bilo civilizovano i u duhu pomirenja koje nam treba na ovim prostorima. Slicno kao sto se i Ajzenhauer poklonio zrtvama holokausta i… Više »

Kole
Gost
Kole

…ne Ajzehauer neko Adenauer sam mislio.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A šta ćemo sa potomcima 80% Crne Gore koji su podržali odluku Podgoričke skupštine ? Jesu li i oni izdajnici ?

Kole
Gost
Kole

Mnogo od njih su se toga vec odrekli, kao Srbi katolicizma na koji su “dobrovoljno” presli u NDH.

Kole
Gost
Kole

Samo 30% je bilo iskreno za to tada a i danas.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Jesi to pročitao iz Šerbove istorije ?

Kole
Gost
Kole

ne nego je jasno iz danasnje situacije. ne pada iver daleko od klade.

Kole
Gost
Kole

Bekovski par Živko-Šerbo!

Kole
Gost
Kole

Alchajmer ili tako nekako!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ajzenhauer ?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

To je bilo “posrnuće” i trebalo bi ga obilježiti danom žalosti

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Odluke Podgoričke skupštine podržalo je 80% ondašnje Crne Gore, i oko toga nema rasprave. To što su ovakvi kao ja postali od Srba Crnogorci 1997. e pa šta da vam kažem, sendvič je preči od obraza. Da mi Andrija Mandić ponudi koljenicu, ja bih opet Srbin bio, ali on neće.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Muči jado, daleko si ti od Crnogorca. Ti si od ovih što bi da proslavljaju? Neće moći u Crnoj Gori!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tebe ću pitati, samo da mi neko da sendvič

Kole
Gost
Kole

Staljin je dobio 100% glasova na izborima 1938 i oko toga nema rasprave.

cikoticki vezir
Gost
cikoticki vezir

I Milo je na svake dobio na isti nacin pa ne raspravljamo o tome. A takva vam je svaka vasa isyina.

Aziz Keljmendi
Gost
Aziz Keljmendi

Zamisli državu gde je poslanik sin Sita Rakočeviča??????? Samo vi glasajte za DPS…još malo će im i unuci preuzet funkcije…Sjeverna Koreja je za Crnu Goru Luksemburg…

Posledice
Gost
Posledice

Ni svijesni nijesmo koliko si u pravu !

Kole
Gost
Kole

vidim da ti je nebitno ko je i kakav je nego samo ciji je sin. cijeg bi ti sina postavio za poslanika?

Kole ventilator
Gost
Kole ventilator

Andrije Popovića!

byu
Gost
byu

Ne moze se ponistiti nesto uradjeno prije 100 godina. Ali ako to bude uradjeno neko sledeci moze da pon isti nezavisnost, i slicno.
Zivih svjedoka tih dogadjaja nema, odluceno je kako je odluceno i proslost se izmijeniti ne moze

Betoven
Gost
Betoven

A šta , vi ne bi poništili nezavinsnost kada se sada ne bi poništile odluke Podgoričke skupštine.

Medovina
Gost
Medovina

Da se to uradilo na vrijeme, izbjegli bi mnoge probleme, među njima i onaj najveći, problem crkvene imovine, odnosno imovine, koja pripada Državi Crnoj, a koju je prisvojila SPC.Nego naši, vajni pravnici, bili su mišljenja, da se odluke Podgoričke skupštine, potiru, samim tim što smo obnovili državnost.Možda je to pravnički tako, ali u praksi se nije pokazalo ispravnim. Politika je… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Живјела славна Подгоричка скупштина!😉

MMM
Gost
MMM

A po cemu je slavna? Objasni ako si realan!

Zelenasi
Gost
Zelenasi

Dovoljno je ponistit tekovine skupstine, svi znamo da je bila nelegalna i samim tim ne proizvodi nikakvo pravno dejstvo. Vratit crnogorske crkve pravim vlasnicima, ove sto su prepisali imovinu da krivicno odgovaraju i to je to.

Rešeto i Pura
Gost
Rešeto i Pura

Rakočević, Šušter i Popović? Trio snova

Kole ventilator
Gost
Kole ventilator

Prije će biti Tri karte za Holivud.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

MLATE SRBI ,PO OBIČAJU,ŠTO VIŠE MLATE SVE IM JE MANJI TERITORIJ

DaksNK
Gost
DaksNK

Ponistavajte koliko hoćete, slavice svi oni koji postuju istorijsku Crnu Goru i koji su protiv mafijaskog režima. A proći će i ovo, slavice se Podgorička skupština kao državni praznik. Što bi rekao kralj Nikola: Neka živi naše milo srpstvo!

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Eto dočekasmo da Nikšićani slave Podgoricu

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

A no koga će da slave Ercegovci kvazi imenjace? Hahahahah

MMM
Gost
MMM

Dje se pozva na Kralja Nikolu, pa njega je detronizovala Podgoricka skupstina. Neka sto je njega nego nam je drzavu prisajedinila drugoj drzavi.

Anonimus
Gost
Anonimus

Hoćeš reći Neka živi naše MALO srpstvo! I sve manje…

Kole
Gost
Kole

Prazan bi to bio praznik. Prazan kao i ta podgoricka sala tada sto se ljuckovine tice.

alil
Gost
alil

dok je srbija bila ikoliko jaka onda ste se vi crnogorci utrkivali da budete srbi, veci srbalji od amfilohija… a sada kad je srbija spala na niske grane i kad se raspada (teritorijalno i duhovno) onda bi da ih se odreknete i tretirate kao komsije…
e pa ne moze tako… dici ce vam turici ako se srbalja odreknete

goodbye
Gost
goodbye

Kad su nam oni bili uzdanica, alile, ili Aleksa?Dosta je nam je ratovanja za njihove krvave interese.Nikad više.

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Mili vam je nikola jel. 👍

Miško-Šiško
Gost
Miško-Šiško

Ja bi to na Administrativni odbor, pa Škrelja po kratkom postupku!

Kole
Gost
Kole

Ni to ne zasluzuje. Podgoricki osnovni sud je dovoljan nivo za to. I pripravnik tamo ce znati da je to bilo nezakonito i pravlno srociti rjesenje.

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Dušice imaš da im se smiješ svima koliko ćeš ribe da pojedeš 🐠🐟🐋🐳🐡🐠🐟🐋🐳🐡🐠🐟🐋🐳🐡🐠🐟🐋🐳

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Izgleda da je admin neki četničić u smjeni pa ne pušta komentare Crnogoraca nego samo posrbica i četnika iz šumske.

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Žana zna da cijeni pare dobijaće 1000 eura mjesečno za trošak od mene. 👍⚘

Sigurica
Gost
Sigurica

Jaki su im ovi štihovi, naročito ovaj Šušter,… Ne pravi se pita od…

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Pošto su mleci dali ime crnoj gori. Kupujem stan od pola miliona eura i dajem zani ključeve da ga obilazi i odmara u njega. 👍⚘

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Je li ovo hasan moj školski drug. 👍

Dobrica
Gost
Dobrica

Kako su se posrbice jutros raspisale. Sve u stilu dajte nam fabrike i posao i penzije su nikakve, narod gladuje… Poništenje odluka sramne Pg. Skupštine ne smeta ni fabrikama ni penzijama. Smeta samo njima jer im istina ne odgovara. Njima je laž u genima. To se teško liječi.

Marijan Benes
Gost
Marijan Benes

a bogami i podukljice, mrtva je trka…

Dobrica
Gost
Dobrica

Izraz posrbice je nastao 1918 i odnosio se na one koji su preko noći od Crnogoraca postali srbi. A podukljice ste smislili prije 20 dana od muke i blama. Ako vi je lakše…

Marijan Benes
Gost
Marijan Benes

ma kako da ne, bili ste teska manjina 1918.i od muke sto ste ostali bez polozaja poceli da izmisljate novu historiju…a nema vas ni danas mnogo no sa manjinama pravite nategnutu vecinu protv prave Crne Gore i pravih Crnogoraca, nemate vi veze sa Crnom Gorom, dukljanogorci ili montenegrini je pravo vase ime a ne Crnogorci…

Dobrica
Gost
Dobrica

Slavno ime si uzeo za nick. Marijan Beneš, ponos Banja Luke i Jugoslavije. A ti izrod iz šumske, pun kompleksa što nemaš državu ni ime ni prezime. Posrbica!

Potrbica
Gost
Potrbica

Pozdravljam sve koji iz istog razloga pišu.

Marijan Benes
Gost
Marijan Benes

Naravno, pa Marjan je bio jugoslovenski velikan. Meni veopma drag covjek. A ko si ti?? Samo šarena laža lažava. Čim se ujutro probudiš samog sebe lažes da si Dukljanin, koji je cekaj malo, promijenio iz dosade ime u Zećanina a onda opet, ko veli, posto su nam ove gore crne nazvao se Crnogorcem ali na kraju ipak ljepse zvuci i… Više »

Miloš
Gost
Miloš

A vas montenegrina u sopstvenoj drzavi nema ni 40 % ( sa svim pritiscima ). Presmijesni ste

goodbye
Gost
goodbye

Mi nasmijani, a vi tužni…..pođe Kosovo, udrite u plač posrbice kad vi, ništa drugo ne basta.

Kole
Gost
Kole

30% posrbica je svakako dosta manje od toga, a drzava je nezavisna na vasu veliku zalost. Koliko god smo “presmijesni” ne vjerujem da vam je do smijeha. Ako jeste, pitacu na cemu ste molim?

goodbye
Gost
goodbye

Beneš je Hrvat, Marjane, meni drag čovjek, a tebi kad te naučih?

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Neka onda i ponište Zemljopis Crne Gore iz 1911. (Crna Gora uveliko nezavisna) odakle su se djaci obrazovali i opisuje se Kraljevina Crna Gota u piše da smo svi porijeklom Srbi ali da ima i Srba muhamedanske i katoličke vjere..toplo preporučujem svakome da pročita.

MMM
Gost
MMM

Da, ali su zemljopis pisale tadasnje posrbice, finalizujuci Garasaninov projekat sravnjivanja srpskog i crnogorskog naroda.

cikoticki vezir
Gost
cikoticki vezir

Ne znamo ali dansnji su pisale podukljice 1000 posto

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Savo Fatić, potpreśednik Podgoričke Skupštine, 1918: Braćo Crnogorci mi od danas nijesmo više Crnogorci, no srbi!

Tandaranje
Gost
Tandaranje

J…..te fatic, ko je taj i ko je ikad čuo za njega ?

Anonimus
Gost
Anonimus

Tandara mandara neznalica…

Hasan
Gost
Hasan

To ti je isto rekao i Milo 1997 ali obrnuto.

Marko_Beč
Gost
Marko_Beč

Ti ces sjutra biti i Bosnjak samo da ti gospodar tako kaze, jer ti glava sluzi samo da nosis kapu na njoj.

goodbye
Gost
goodbye

Marko u Beč, Marko iz Beča!Asocira me na nešto ….

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Ja sam za to da se ponisti sramna odluka pripajanja Boke Kotorske Crnoj Gori, a koliko vidim svakim danom je sve vise Bokelja ovdje koji se zalazu za isto i bune protiv crnogorske okupacije.

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Tako je, kada je Blažo Jovanović sa pištoljem pitao ima li ko protiv da se Boka ujedini sa Crnom Gorom!

Anonimus
Gost
Anonimus

Nego biste bili dio republike srpske. Baš bi vam dolazio Dodik da se malo banja….

MarkoHN
Gost
MarkoHN

Pa bolje i Republika Srpska nego polu divlja CG hiljadu puta

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Ti MarkoHn onda śedi i trpi.

Kuku
Gost
Kuku

Jeste nas to odbranili od Napoleona sa mrskom Ruskom vojskom mozda? Hahahah

Boka ponosna
Gost
Boka ponosna

Bravo! Konačno da i mi dodjemo na red!

Kole
Gost
Kole

Nije bogami Blazo nego jos Sv Petar Cetinjski kad vas je pripojio i odbranio od Napoleona. Ako to ne znas onda je mrka kapa.

Gornja Morača
Gost
Gornja Morača

Jeste, bili smo u zajednici, imali Vijeće sastavljeno od 30 Bokelja i 9 Crnogoraca. Ko se tu kome pripojio, ti vidi, ali je to kratko trajalo i tek nas je Blažo “ujedinio s pištoljem”!

Juraj
Gost
Juraj

Tvoji su ocito isto skoro sljegli kad ne pamte od prije Blaza Jovanovica.

Bokelj
Gost
Bokelj

Slazem se.

Kotor
Gost
Kotor

Aha , a u sred Boke kotorske ubjedljivo pobjedi opcija za nezavisnu Crnu Goru , no si ti izvanjac što uteče ih HR ili BiH , pa bi crnogorsko more da poneseš doma u Republiku srpsku , a mi vas primili kad ste bjezali i dali vam državljanstva ?
Može brzo doći dan da se i to preispita !

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Kotor, ja sam ovdje svoj na svome, starosjedioc, a tu nema izraza izvanjac pa ako mozes objasni? O kakvom crnogorskom moru ti govoris u Boki?!!! Sve vezano za more CG je upropastila – onakva dva brodogradilista, Jugooceaniju, obalu zabetonirala, tako o moru bolje nemoj. A na referendumu vecina Bokelja je glasala za zajednicku drzavu, rezultat bi bio jos bolji da… Više »

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@Nezavisna Boka i Bokelj,
A slažete li se da živite u državi koju niste glasali?
Može li se desit’ da uzmete SRB državljanstvo, pa da živite u državi koju volite?

Kole
Gost
Kole

Bole te ovi sto su “sljegli”. Toliko o tvojoj toleranciji, kao i da i tvoji nisu “sljegli” samo malo ranije. Neka jadan ne tranjaj. Boka je danas nesporno veciniski za svoju nezavisnu Crnu Goru. Tivat i Kotor po 70%, a Novi 40%, sa tendencijom rasta svuda, pa ne znam o cemu ti pricas vise.

Kole ventilator
Gost
Kole ventilator

Koji su najnoviji procenti?

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Mi smo pravi Bokelji 1000 godina tu, prvo su nas okupirali hercegovci i ostala srpska boranija a onda nas prisajedinili Crnoj Gori. Nismo mi šlljegli, zna se koje šljegao pa sad traži da se odvoji i da se pridoda nekom trećem. Živjela Boka usred Crne Gore

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Nezavisna Boka, dvojnice, sto uze isto ime kao ja? 😀 Al nema veze, bitno je da nas je sto vise za nezavisnu Boku, da se spasimo od Montenegrina, pa taman svi redom se ovdje tako potpisivali.

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Ovo je BRUKA VELKA sto se 100 g premislja da se poniste sramne izdajnicke odluke …to samo mi znamo kako boli kojima su đedovi ginuli i bili progonjeni jer su se borili za svoju drzavu..

Hasan
Gost
Hasan

Takvi ko ti su 1918 bili manjina.

Anonimus
Gost
Anonimus

Nikad više….

Miloš
Gost
Miloš

Bolje bi vam bilo da vi iz vlade mjesecno odvajate po 10 % od plata za fondaciju za lijecenje djece u cg, nego da palamudite o ovim nebulozama od prije 100 godina

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Zagusi ste. 👍

Eta
Gost
Eta

Ništa se neće postići ako se ne vrne vlast petrovicima, treba onoga princa odma ustolicit dok se neko ne śeti da ostaje bez vlasti i to neograničene, više nego što je ima kralj nikola koji je srbova najviše od svih crnogoraca i koji je bio klasična posrbica i to ne onamo namo, nego ovamo kod nas, na sred cetinja, đe… Više »

Hasan
Gost
Hasan

Jesi li ti siguran da je taj “princ” PRAVI PETROVIC?

Saad
Gost
Saad

Mislim da nema potrebe da se ponistava u skupstini nesto sto je inace bilo nelegalno, jer bi mu se time dao ne postojeci legalitet. Po meni simbolicnu odluku moze da donese upravni sudi da ga kao takvog proglasi nezakonitim i stvai van snage. Nakon toga je moguce i da Skupstina donese akt u kojem bi se izjasnila o nelegitimnosti toga… Više »

Vilentije
Gost
Vilentije

Ne da nam djavo mira. Ako se poniste odluke Podgoricke skupstine o ujedinjenju, medjunarodno pravo kaze da sve clanice koje su se tada ujedinile, imaju pravo samostalno da odluce sta ce dalje. Kako bi se izjasnilo danas primorje, Budva i Boka. Da li bi zeljeli nastaviti da hrane ostatak Crne Gore svojim parama. Sjever ionako nikad nije bio u sastavu… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Smješan si. Ajde provuci ti Sjeverno Kosovo po medjunarodnom pravu, pa se vidimo…

Marijan Benes
Gost
Marijan Benes

prvo bi trebalo vratiti Austrougare na Cetinje, pa da probamo ispocetka…ludi li ste sve vam cvjetalo!

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Bravo Marijane, svi na početne pozicije, pa ko što ponese!

goodbye
Gost
goodbye

Idi ti u Bosnu, pa tamo se vraćaj na početnu poziciju.Kreni prije sa starta, jer bi Bošnjacima sad teže utekao.Ne brani vas više JNA, a ni Arkan nije među živima.

Kuku
Gost
Kuku

Goodbye Arkan nije živ, a nije ni Giska, ali ima još Bozovica 😉

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sad se sjetih. I tom sramnom i izdajnickom odlukom je i ukinuta Crnogorska Pravoslavna Crkva. A imenovama Srbijanska crkva za jedinu crkvu . Pa samom odlukom o ponistenju odluka Podgoricke skipstine , srbijanska se crkva vraca dje joj je i mjesto za Biograd .

Hasan
Gost
Hasan

Ali to takozvanoj CPC nece vratiti autokefalnost! Zna se da se AUTOKEFALNOST NE DOBIJA “ODLUKOM DRZAVE” vec odlukom CRKVE. Ajde priznajte da ste Srbi,sve ce Vam biti oprosteno.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Nasa crkva je autokefalna . Pa samo to kako je mapadaju. Pa sto su je dekretom ukidali ako po tebi ” nepostoji” to mi odgovori ?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Slabo si se sjetio. U aktu Svetog Sinoda pravoslavne crkve u Crnoj Gori od 16.12.1918. piše da se nezavisna srpsko-pravoslavna crkva u Crnoj Gori ujedini sa autokefalnom pravoslavnom crkvom u Srbiji. Kao prvo, vidis i sam da podgorička skupština nema veze sa ujedinjenjem SPC i drugo, ne spominje se “CPC”, već crkva u Crnoj Gori.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Pojma nemas srbine

LJUTA
Gost
LJUTA

Svo poznavaoci tadasnjih prilika pred PG skupstinu znaju da saveznici NISU priznali CG status saveznicke drzave. Prenebregava se da je CG bila okupirana od saveznika po ugovoru o primirju sa austrougarima i da je podijeljena na okupacione zone a odluku o okupaciji CG je donio Vrhovni ratni savjet na predlog feldmarshala F.Fosa komandanta saveznickih armija.U okupaciji su ucestvovale sve saveznicke… Više »

Denis
Gost
Denis

A na koji se ti to dokument pozivas kad tvrdis takve besmislice?

Anonimus
Gost
Anonimus

Ma pusti Srbijanderska posla, Ćosićeva direktiva: laži dok laž ne postane istina. Ali na njihovu žalost mi znamo istinu…

Kuku
Gost
Kuku

O glupoga anonimusa što bi da citira Cosica, a isprane glave hahaha On je to mislio na tebe i slične, a ti ne vjeruj, nego istrazi.

Zile
Gost
Zile

Ako su saveznici za nas okupatori, onda to znaci da su fasisti bili oslobodioci. Vidjite se tamo za koga ste bili 1918.pa javite. Da se zna jeste li podrzavali fasiste Austrougarske, ili oslobodioce Srpske. Cio svijet slavi 100 godina od progona Austrougarskog fasizma jedino mi osudjujemo bilborde na kojima su autenticne slike iz tog perioda gdje Srbi oslobadjaju CG. One… Više »

Betoven
Gost
Betoven

Austrougarski fasizam? To ne postoji. Nesto si pobrkao.

goodbye
Gost
goodbye

Zaludu se upinjete, poništićemo sve odluke Podgoričke skupštine, tačku po tačku.Ajd’ sad pa se ljuti do kraja života.

Todor
Gost
Todor

Ovo je jako bitna tema.I obavezno preispitat jesmo li nastali od majmuna ili nas je roda donijela.Cime zamlacuju narod…

Anonimus
Gost
Anonimus

Tako je Adam je bio Srbin, eto piše na in4s…

Boro B.
Gost
Boro B.

A dje su ovi iz SDP oni su se zamrzi i grickaju crkavicu koju im je Država u dijelila i čekaju da prodaju još dvije godine da se opet uhljebi. Ovo četvoro što primaju poslaničke plate ako nece da rade profesionalno i odgovorno treba da ustupe mjesta onima koji će da ade.

DPS
Gost
DPS

mi to necemo…pljunuli bi na Sloba koji je nesto najbolje sto se dogodilo,Amfilohija moga velikog prijatelja,nase partnere u ratu za mir Ratka i Radovana….a i ruku na srce ne bi smo se ni odvajali nego su nam trebale limenke,hoteli,hidrocentrale,pašnjaci…meee

mudrijaš
Gost
mudrijaš

како је лако препознати потурчењака….сам се јави….

KLM
Gost
KLM

Zaboljeme za ovu skupstinu a neku tamo prije 100 godina.

LJUTA
Gost
LJUTA

Danasnji crnogorci su vanzemaljci….KAKO CE CRNOGORCI PONISTITI ODLUKE DRUGOG NARODA? PODGORICKA SKUPSTINA SE ZVALA VELIKA NARODNA SKUPSTINA SRPSKOG NARODA U CG😉😉😉😎

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Vrijeme je…

Betoven
Gost
Betoven

Vidim posrbice jutros uranile. Inace treba to ponistiti, vratiti princa iz Pariza kao kralja , dati mu simbolicki vlast i uvesti klasicnu parlamentarnu demokratijh. Kao u Britaniji. Sta ce nam i Predsjddnik i vlada.

građanin pokorn
Gost
građanin pokorn

Kojeg princa, Nikolu? Neka mu urade DNO analizu jer princ Mihailo, ”njegov otac” ga nikad nije priznao jer je rođen dok je on već duži period bio u nacističkom zarobljenistvu! Bićemo prvi koji poništavaju događanja iz prošlosti! Što bi se desilo da se ponište odluke Avnoja donijete na takođe nelegitimnom skupu, zatim događanju naroda kada je sadašnji Dps došao na… Više »

Betoven
Gost
Betoven

Vidim da imas problem razlikovanja dogadjaja od pravnih i poltickih akata. Ovo drugo se ponistava.

Mojsije
Gost
Mojsije

Bez obzira što Crna Gora u NOB-u povratila svoju državnost neophodno je i formalno taj izdajnički i nasilni akt staviti van snage u istorisku prošlost.

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Čim ponište odluke o svim pokradenim izborima neka se organizuji prvi fer izbori i neka narod na referendumu odluči o ovim pitanjima. Ne moze DPS da odlucuje za svakoga onako kako oni misle da treba!

Anonimus
Gost
Anonimus

Kako reče Lineker, izbori su igra gdje uvijek pobjedjuje DPS.

Miško-Šiško
Gost
Miško-Šiško

Prvo da se poništi kapitulacija kraljevine Crne Gore 1916, da se poništi bjekstvo kralja Nikole sa familijom i najbližim saradnicima, da se proglasi pobjeda nad Austrougarskom i da se nastavi dalje! Eviva

Denis
Gost
Denis

Kapitulacija se ne moze ponistiti, ali se mogu istorijskom naukom rasvijetli okolnosti koje su do nje dovele i presudna uloga u tome zajednicke komande sa Srbijom u kojj je Srbija olducivala. Sve ostalo je besmislica. Crna Gora jeste samu sebve oslobodila, prije dolaska okupatora.

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Bravo Denise, desilo se čudo, Samooslobodjenje!

Denis
Gost
Denis

Naravno Boko. Komitske cete su to ucinile, kao gerilski pokret otpora koji nikad nije prestao u Crnoj Gori za vrijeme Austrije, a kasnije se prenio i na otpor srpskoj okupaciji. nego su tvoji preci vjerovatno svikli da ih neko drugi oslobadja, pa ne razumiju kad se neko sam bori za slobodu. A jasno je da je srpska politika golgotu i… Više »

Dudukljanin
Gost
Dudukljanin

A šta su to oslobodile komite, da nijesi čuo za koga od tih neznanih junaka!

Denis
Gost
Denis

Ja sam naravno cuo, a ti ako nijesi, zato tako i pricas. No casni i hrabri komiti nijesu tome krivi, a mozda ni ti .Procitaj napr.Lalicevu knjigu Gledajuci dolje na drumove koja biljezi realna imena i dogadjaje, pa da pricamo dalje o drugim izvorima koji su namjerno skrivani, jer nam je nametana lazna istorija Srba “oslobodilaca” u kojoj je sve… Više »

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

O crni Denise… To je bila unutrasnja politika izmedju dinastija i isto tako je recimo Nikola mogao doći na presto. Normalno da se kruna čuva. Sta je tu čudno? Koji je to kralj zrtvovao prvo sebe ispred naroda? Prvo ide pjesadija moj Denise. Tako je uvjek i svudje bilo, uz po neki izuzetak.

Anonimus
Gost
Anonimus

Ali tebi se nikada neće desiti samoprosvetljenje. Davno si ugasio svjetlo….

Haro
Gost
Haro

A Karadjordjvici nisu pobjegli? Naravno da jesu, a uz to su i poveli izgladnjele Srbe da pomru masovno kroz Albaniju stiteci njihove sebicne licne ambicije, koje su kostale milione srpskih zivota. Ostarjeli Kralj Nikola, kad je vidio cemu sluzi zajednicka komanda i da je izigran od Srbije i da je Crnogorska vojska preusmjerena da stiti bjezaniju Karadjordjevica a da Crnu… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Nijesu bježali Haro, nego povlačili zajedno sa vojskom preko Albanije.

Haro
Gost
Haro

Mozes ti reci i da su trcali maraton i pobjedili Njemce i Austriju i tijesnom finisu. Sve zavisi kako ko gleda i sto hoce da vidi. Ono sto je cinjenica je da je taj “maraton” poceo u Srbiji a zavrsio daleko od Srbije u zaklonu Francuske vojske, dok su srpski i crnogorski civili ostvaljeni na milost i nemilost okupatoru. Zasto… Više »

Tole
Gost
Tole

To “povlacenje sa vojskom” bjese zaista “hrabar” cin. Pola vojske je pomrlo, pola civila ostavljenih u Srbiji takodje, sto pobijeno sto pomrlo, ali Aci i Peri naravno nista nije falilo, jer dok su Srbi umirali oni se za to nisu mnogo sjekirali, jer da jesu, imali bi sigurno puno manje zrtava. Njima i prevarantu Pasicu je primarna sjekiracija bila da… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Ovo nisam rekao ja. Neko mi se petlja sa nickom.

Kole
Gost
Kole

“povlacili su se” u stilu “tako mi mlijeka u prahu” dok su im vojska i narod ginuli i umirali kao muve u jesen.

Anonimus
Gost
Anonimus

Imaju slike i svjedočanstva starog kralja Petra kako u koloni pješači po snijegu kroz Albaniju!

Ranja
Gost
Ranja

Slikao se kao Vucic u onoj mecavi u Vojvodini za medije.

Denis
Gost
Denis

Pravo pitanje je kako to da se crnogorska vojska kojom je komadovala srpska komanda, nije takodje povukla zajedno sa Kraljem Nikolom i srpskom vojskom. Bilo im je i lakse, jer im je bila bliza i Albanija i Grcka. Ko je tu vojsku tretirao odvojeno, kad su imale istu komandu i zasto? Pa jasno je – srpska komanda i zato sto… Više »

Miško-Šiško
Gost
Miško-Šiško

Denise, car junaka je, otkad je stupio na presto, 1860. godine, prvi put omirisao barut udaljen poprilično od Vučjeg dola, ali to je neka druga priča, vrlo interesantna! Kapitulaciju nije potpisala srpska komanda, pročitaj kad je ostavio Crnu Goru na cjedilu, šta je kralju Nikoli rekao serdar Janko Vukotić!

Miško-Šiško
Gost
Miško-Šiško

Nakon bezuspješnih pregovora o primirju, Odredbe o polaganju oružja, sa crnogorske strane, potpisali su 25. januara 1916. oko 18 sati brigadir Jovo Bećir i major (izvorno: komandir) Petar Lompar. Ispred K. und K. armije dokument su potpisali general Viktor Veber i generalštabni major Šupič; potpisivanju su prisustvovali majori Gustav Hubka i dr Praunsberger.

Ranja
Gost
Ranja

Sto ces kad je Kralj Nidzo bio naivan i vjerovao Srbima koji su nam jamu kopali. Samo se Milo opametio, pa je na kraju Srbija kapitulirala na vise frontova, a Crna Gora pobijedila sa saveznicima. 🙂 Da za ilustraciju budem precizan oko jedne od najsramnijih srpskoh kapitulacija koju su potpisali general- pukovnik Svetozar Marjanović ispred Vojske i general-potpukovnik policije Obrad… Više »

Denis
Gost
Denis

Majstore. Serdar Janko je nazalost bio dio urote kao i podgoricki skupstinari i rodjak mu Stevo, a kapitulacija je bila neminovna da se izbjegne unistenje naroda nakon izdaje i ostavljanja na cjedilu.

Kole
Gost
Kole

Ta prica o barutu Sisko je veoma naivna – i u nizu onih izmisljotina kojima izdajnici pokusavaju da operu svoju ljagu, time sto ce blatiti casne ljude, jer im obraz nista ne smeta.

Miško-Šiško
Gost
Miško-Šiško

Ako navedeš makar jednu bitku, a bilo ih je mnogo od 1860. do 1876., u kojoj je učestvovao tadašnji knjaz Nikola, ja ću javno izbucati moju diplomu!

Ranja
Gost
Ranja

Kad bismo nabrajali srpske kapitulacije od Nemanjica na ovamo, ili cak samo da se ogranicimo na ove najnovije, dje bi nam bio kraj? 🙂 Ipak , danas smo mi pobijedili sa saveznicima, a Srbija je sramno kapitulirala i njene vodje su svoj narod ostavila na cjedilu od Krajine, Bosne do Kosova, i kao bonus zaradile Srbima genocidno i zlocinacko ime… Više »

Bodin
Gost
Bodin

Tako je , time treba riješiti posledice te izdajničke Podgoričke skupine , prvenstveno nestanak autokefalne CPC , vratiti naše otete svetinje državi i ograničiti djelovanje tuđe crkve što je zaposjela naše svetinje !

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Uz ova dva zakona u CG, rješenje za Kosovo, koje nije tako dobro za Srbalje, plus busanje u prazno i paljenje onog Dodika, rezultat je da se Srbaljima ponovo sprema jad…
Tra la la la la…

Baranin
Gost
Baranin

Skretanje pažnje sa aktuelnih problema u CG,ekonomska situacija,nezaposlenost,kriminal,korupcija…. Naravno još jednom pokazivanje sile od strane aktuelnog rezima,da oni mogu sve sto njima odgovara,da bi ostali sto duže na vlast.U ovom trenutku još jedan pokazatelj nasilne promjene i izmisljanja istorije koji su pokrenuli duhovi i aveti prošlosti kao tadašnji gubitnici….

free samples
Gost
free samples

pa jesu li jos na snazi odluke Podgoricke skupstine!?Jesmo li okupirani,u zajednici sa Srbijom?Osim sto su nam opasnost po drzavu popovi,starlete i pisci!Nego bih ja rekao da su najveca opasnost po drzavu garnitura na vlasti jer se vode onom “posle mene potop”

Bodin
Gost
Bodin

Ostalo je direktnih posledica odluka Podgoričke skupine , jedna je nestanak autokefalne CPC i činjenica da su svi crnogorski pravoslavni vjerski objekti u rukama tuđe SPC , pa mislim da je poništavanje odluka Podgoričke skupine prvi korak ka vraćanju otete crnogorske crkvene imovine državi .
Zato pozdravljam buduću odluku parlamentarne skupštinske većine !

Janko
Gost
Janko

Sekula Drljveić i ostale crnogorske ustaše su u NDCG 1941. već poništili podgpročku skupštinu. Inače nakon Velike Narodne Skupštine, bio je i referendum 1920. u novembru, uz pristanak kralja Nikola i vlade u egzilu. O tome piše plamenac. Na raferendumu su svi biliopez za ujedinjenje i Karađorđeviće. Slično je bilo i na referendumu 1992.

Misko
Gost
Misko

Ovo je nevijerovatno da poslije 12 godina konacno shvate da je to nophodno uraditi i spasiti Crnu Goru sunovrata.Ali pitanje je dali je ovo probni balon ili stvarno to misle da urade napokon!

Miško-Šiško
Gost
Miško-Šiško

Stvarno nevijerovatno!

Pjer
Gost
Pjer

Ako ce to danas spasi sunovrata ponistavajte odmah.No boim se …..

CG
Gost
CG

Ja vi ne vjerujem, uraditi će te u tom trenutku što bude najbolje za vas da bi opstali na vlast. Imate pravo jer su narod BRAVIi.

Cipur
Gost
Cipur

Naravno da je trebalo odavno ponistit i vratit svu imovinu ispravit svu iskrivljenu istoriju nikad nije kasno ali zato na vrijeme ovima ljubiteljima cg odma zabranit ulazak u cg ukinut zastave i barjacenja osim cg zastavom oduzeti pasos i imovinu onome ko radi protiv drzave ako mi sebe ne zastitimo nece niko a onda fala bogu imamo okle more planine… Više »

Fred
Gost
Fred

Istorijska nauka, istorija diplomatije, hronicari toga vremena su se jasno odredili prema legalitetu i legitimitetu jedne ovakve ad hoc skupstine. Medju njima i zlatno pero srpske politicke i pravne misli Slobodan Jovanovic. Nista tu mema nejasno. Medjutim, to je politicki program prosrpskih partija i Srpskog nacionalnof vijeca. Tu petokolonasku instituciju finansira ova drzava a njen program je da tu drzavu… Više »

Barni
Gost
Barni

Jesi li ti Fred Kremenko?

Fred
Gost
Fred

Recimo da jesam ali kakve to veze ima sa mojim komentarom?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

E svaka cast . Napok da se i to uradi .

Mare
Gost
Mare

A to će uticati na svakodnevni život kako? Je lijepo kažem, čini se da je jedino cg ostala da se valja u blatu gluposti. 30 godina jedna vlast, u kojoj svako vuče na svoj interes, klizimo ka bankrotu, pa zar vi misliti da će neko htjeti da bude u takvoj cg, da će ta promjena donijeti nešto? Ludilo.

Mare
Gost
Mare

Mare, kradeš mi ime, je li ti tuđe slađe? Oće to genetski.

Mare
Gost
Mare

Ja sam starija od vas dvije. Odstupite!

Pjer
Gost
Pjer

Kome pricas

Fred
Gost
Fred

Podgoricka skupstina je birana suprotno svim zakonskim propisima, kako Crne Gore tako i Srbije. Organizovala su je dva strana drzavljanina i dva crnogorska drzavljanina, a sve prema instrukcijama Nikole Pasica.

Janko
Gost
Janko

Koje crne gore i kojih zakona, kad je ona nestala kapitulacijom 1916? A i ako su bili kračj Nikola i vlada protiv skupštine, 1920. su bili za referendum koji je bio u novembru i na kom je narod izabrao ujedinjenje i Karađorđeviće. Slično kao na referendumu 1992.

Anonimus
Gost
Anonimus

Ti si car … ali samo u svojoj glavi …

Fred
Gost
Fred

Crna Gora nije nestala, svi njeni zakoni su vazili, jer nijesu doneseni drugi. Crna Gora je vojnicki porazena zaslugom komendanta srpskog pukovnika Petra Pesica. Referenduma nije bilo 1920. Nardo nije birao ujedinjenje ni Karadjordjevice, to je samo tvoja mitomanska opsesija. Knjigu u sake djavo odnio portale i zutu stampu.

znalac
Gost
znalac

Davno je to trebalo uraditi. Da je urađeno ne bi bilo ovolikog divljanja po Crnoj Gori. Nema tu što da se premišljamo, premišljali smo se čitav vijek i doveli Crnogorce do apsurda a Crnu Goru, i pored samostalnosti, do stanja u kojem se komšiluk više pita no domacin. Cijenimo svoju zemlju onako kako dolikuje!!!

Anonimus
Gost
Anonimus

Valjalo bi i propisati prekršajne ili možda krivične odredbe za lica koja negiraju državu CG.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

PONIŠTIT REŽIRANI AKT OKUPACIJE CRNE GORE OD STRANE SRBIJE !

srdjan
Gost
srdjan

O cemu vi to, drugovi? A sto se vi ne bi ste pozabavili boljim standardom, kriminalom koji cvjeta na sve strane, korupcijom…
Ponistenje Podgoricke skupstine? O kukuu

Anonimus
Gost
Anonimus

To ćemo lako, samo da izvadimo nož iz ledja što nam zabijaju posrbice.

russ
Gost
russ

Posr.li ste nam se u sadašnjost i budućnost pa nek i prošlost strada…kad je bal nek je maskenbal…živjeli.

SELJAK
Gost
SELJAK

AFERIM

Titograd
Gost
Titograd

Pa što više ne krenete u Skupštinu sa time? Samo prazna priča ka’ i zakon o vjerskim zajednicama. DPS samo “prijeti” a ništa ne radi. Evo čekamo na to od 2006!

Liberalka
Gost
Liberalka

Kao i 21. maja veliko istorijsko DA!

durmitor
Gost
durmitor

8o.000radnika u Cg prima 193e a potrosacka korpa je 511eura,daj prvo da vidimo sta cemo sa sirotinjom pa onda da se vracamo vijek nazad

Cipur
Gost
Cipur

Nikad naprijed dok se sve ne vrati da je srece odavno bi bila ponistena crkva vracena sto je nase nase i onda naprijed

znalac
Gost
znalac

durmitor, ne smeta “vraćanje nazad” rješavanju potrošačke korpe…ne možemo trpati pod tepih bitne stvari, svak neka radi svoj dio posla!

Fred
Gost
Fred

Dobro ugoneta moj durmitorac. Ne razumijes ti sta znaci ostati bez drzave. Tadasnja srbijanska vlast je zabranila da se sije zito u neposlusnim crnogorskim plemenima.

Betoven
Gost
Betoven

Ta nerazvijenost i sirotinja je rezultat toga sto smo skoro 100 godina bili u zajednici s vama. Sada kad smo samostalni imamo veci GDP po glavi nego Srbija. Viva Montenegro.

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Betoven, prije prvog svjetskog rata Crna Gora je imala samo 6 (sest) preduzeca. Toliko o razvijenosti.

LJUTA
Gost
LJUTA

@EBES SIROTINJU

Anonimus
Gost
Anonimus

..Bes ljutu..

nana
Gost
nana

E svasta…cime se ljudi sve bave..ja bih radije da se neki od svjetskih ratova ponisti, ali izgleda ne moze. Desilo se.

Lacky
Gost
Lacky

Nana moja.
Ne može se poništiti uzrok, on se desio ali se mogu poništiti posljedice.
Mislim da se pojedini boje što će se onda desiti sa crkvom.

!!!!!!!!!!
Gost
!!!!!!!!!!

Ponistiti odluke i sve koji slave okupaciju u nasoj drzavi kazniti kao i pokrenuti postupak protiv okupatora i domacih izdajnika!

Velimir
Gost
Velimir

BRAVO,KONACNO PRAVA ODLUKA,OBAVEZNO PONISTITI TU SRAMOTU I SPRDNJU CRNOGORSKU KOJU SU JOJ PRIREDILI ONI ZA KOJE SU CRNOGORCI NAMOJKOVCU DESETKOVANI I DOVEDENI DO BIOLOSKOG OPSTANKA

Banjo
Gost
Banjo

Trebalo je to učinjeti prvo poslije obnove nezavisnosti, no nikad nije kasno. Pozdravljam.

brko mali
Gost
brko mali

dobro ste se sjetili, ovo je trebalo uradit prvi dan nakon obnove nezavisnosti. I ANB da radi svoj posao, svi koji pljuju po CG kad dodju na granicu nogom po guz**a I dozivotna zabrana.

free samples
Gost
free samples

pa ko ce ostati onda u nezavisnoj nam i suverenoj?Ti brko?Ili i ti imas stan u BG a djeca srpsko drzavljanstvo da imaju besplatno skolovanje?Pitaj Sveta sta misli o tome?

brko mali
Gost
brko mali

ostacemo mi crnogorci ali I drugi koji vole Crnu Goru. Ni ja ni djeca ne idemo u srbiju, nemamo razloga, sve sto nam treba je u CG a ti prti put Brodareva I ne osvrci se

Joxim
Gost
Joxim

Otići ćeš kad te prvi put zub zaboli. Do tada ne moraš.

brko mali
Gost
brko mali

kad nijesam do sad, budi siguran da necu ni od sad

treba tako
Gost
treba tako

Bolje da otvore kakvu fabriku da ovaj nesrećni narod radi nego što se bave istorijom đe su im isti njihovi đedovi učestvovali. Da ih ne imenujemo sad. Sram ih bilo.

Vukasin S.
Gost
Vukasin S.

Ma neka, a dje bijahu prethofnih 30.godina. Te nagrsde Cisicu…Beckovicu pa i Karadzicu..Nogu i dr.nacinalistima koji bi CG popili u casi vide. Pa knjizenje svih crkvenih onjejata na Srosku mitropoliju u CG….pa bi sada puj pike ne vazi. To je kao bio plan. Moguce da pridje ali samo kod rerarda.

Freemontenegro
Gost
Freemontenegro

Ajde sa srecom vise, cemu je vakat tome je i vrijeme! Zivjela nezavisna Crna Gora! U to ime da se digne spomenik svim patriotama, ucesnicima bozicne bune, jer njihova zrtva nije bila uzaludna!

peki
Gost
peki

a kako ce to izvesti oni iz Dps-a…oni su to do skoro velicali…prelomi u mozgu Mašane po stoti put…tesko je ali vratice se na drugi nacin..nema veze..

Send this to a friend