Politika

DPS: Jokić manipuliše radnicima i Kotorom, biće smijenjen

Jokić

Vladimir Jokić sa svojim Demokratama i prvom pomoćnicom Dragicom Perović nisu ništa drugo nego demagozi, populisti i manipulatori, kazali su u Demokratskoj partiji socijalista iz tog grada.

“Nemogućnost političkog dogovora unutar svoje jedva skrpljene koalicije uporno pokušavaju da prebace Demokratskoj partiji socijalista i drugim činiocima političke scene u Kotoru, ali mi vam to nećemo dozvoliti, već ćemo ponovo podsjetiti javnost zašto zaslužujete smjenu, koju ćete i dobiti”, ističu u DPS-u.

Osvrnuli su se i na zahtej Jokića za izvinjenjem.

“Međutim ne nalazi za shodno da se izvini za svoju dvogodišnju praznu vladavinu u kojoj nije učinio ništa da riješi bilo koji problem Kotorana ni grada Kotora. Vladimir Jokić se ne izvinjava građanima zbog neodržane i nezavršene niti jedne sjednice Skupštine opštine, što je dovelo do toga da odluke za grad ili uopšte ne donosi, ili donosi samostalno, što je van njegove nadležnosti, a to se jednostavnije zove zloupotreba i nezakonitost”, navode u DPS-u.

Vladimir Jokić se, ističu, ne izvinjava građanima Kotora što nije riješio problem gužve u gradu i što je trenutno dodatni problem, haosa sa turističkim autobusima u gradu.

“Jokić svakako nije kriv za gužvu, ali je veoma kriv i odgovoran što za svo ovo vrijeme nije uradio ništa, nego instaliranjem semafora učinio situaciju još nepodnošljivijom i tako pokazao nesposobnost bavljenja komunalnim pitanjima. Jokić traži izvinjenja, a ne izvinjava se za tone i tone šuta koje stoje nagomilane oko bazena i na lokaciji bivšeg hotela Fjord, jer se on i njegovi koalicioni drugovi godinu i po dana nisu mogli dogovoriti da odrede lokaciju za odlaganje šuta. Jokić se ne izvinjava što je zloupotrebio sredstva grada Kotora omogućujući pravnoj zastupnici Opštine sticanje protivpravne koristi, zatim zapošljavajući kumu za direktoricu a bez radnog iskustva, pravnog savjetnika bez završenog fakulteta i mnoge druge”, kazali su u DPS-u.

Jokić se, naglašava, ne izvinjava zbog zapošljavanja partijskih kolega na mjesta koja je oslobodio otjerivanjem ranijih službenika iz javnih preduzeća, pa tako sina direktora Demokrata za Glavnog administratora, brata odbornika Demokrata u svoj kabinet, sina odbornika za savjetnika za investicije bez dana iskustva, djecu svojih funkcionera u Komunalnu policiju, odupirača u Centar za kulturu…

“Ali se zato pokazuje manipulator u pitanju isplate plata radnicima u javnim preduzećima. Mogao je za svog nekada postojećeg mandata predsjednika Opštine da potpiše plate prije svoje smjene, ali to nije uradio. Mogao je da deponuje potpis svog potpredsjednika koji je ostao na funkciji nakon njegove smjene, pa nije uradio. Mogao je da ne napravi blokadu grada i da se ne igra životima radnicima, ali je odlučio da sve blokira dok ne pokuša sve što može da sačuva svoju poziciju”, navode u DPS-u.

Prema njihovim riječima, u normalnim upravama smjena prvog funkcionera ne blokira grad jer postoji administracija koja može da funkcioniše bez njega.

“Ali kada prvi čovjek grada napravi blokadu da bi svoju smjenu predstavio kao haos i blokirao čitavu upravu, to je krivica samo Vladimira Jokića i njegovih saradnika. Da su ovoliko truda Jokić, Perović i kompanjoni uložili u uređenje grada, Kotor bi odavno zablistao”, ističu u DPS-u.

Ipak, dodaju, Vladimir Jokić bio je svjestan da mu je smjena svakako moguća i izvjesna, pa je umjesto potpisivanja plata radnicima prije podnošenja smjene ipak priložio sopstveni zahtjev za isplatu 12 mjesečnih zarada nakon što bude smijenjen.

“Tako se igrao sa životima radnika u lokalnoj samoupravi, dok je na sebe i svoje saradnike vrlo promišljeno mislio, dajući im po 12 mjesečnih zarada nakon njihovih demonstrativnih ostavki. Vrsni matematičar je time pokazao da mu matematika dobro ide kada novac iz opštinske kase izvlači za sebe i svoje podanike. Ali kad su u pitanju radnici, tu mu je računica išla loše, baš kao i kod računanja većine u lokalnom parlamentu, gdje je i dalje ubijeđen da je 18 odbornika koji su ga smijenili manje od 14”, kazali su u DPS-u.

Zbog svega toga, navode oni, zbog nedonošenja krucijalnih razvojnih dokumenata za grad Kotor, neusvajanja Budžeta i brojnih malverzacija, ali prije svega, zbog nesposobnosti da upravlja gradom, Jokić treba da se izvinjava dok god hoda Kotorom.

“Kratkog daha će mu biti nada da će odluku Upravnog suda iskoristiti za još izigravanja sistema i silovanja institucija samo zarad očuvanja fotelje. Vladimir Jokić treba da bude svjestan da će biti smijenjen u najkraćem roku, na nastavku sjednice prekinute 24. aprila, kada će izvjesno uslijediti i smjena Dragice Perović. To će ako ne u njegovo ime, ono u institucionalno, biti izvinjenje vjekovnom gradu na neprilici koju je doživio u moderno doba kada su njegovo upravljanje preuzeli Jokić, Perovićeva, Demokrate, i sijaset drugih, nedostojnih vođenja ovoga grada”, zaključuju u DPS-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anka
Gost
Anka

Ovaj narod nije pri cistoj pameti ako smatra da Jokic treba da se vrati na funkciji koju je obavljao, unazadio je Kotor to svaki gradjanin zna osim onih koji zatvaraju oci pred tom cinjenicom!

Anka
Gost
Anka

Jokicu, je li te sramota?

Nikolija
Gost
Nikolija

On je pokazao da nije dostojan funkcije koju je obavljao.

Farmasi
Gost
Farmasi

Je li sramota da se pojavljuje u javnosti, pokazao je jedno a to je da je nesposoban!

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Vladimir Jokic najbolji predsjednik.!Imas podrsku Kotora,naprijed!

Votka88
Gost
Votka88

Kad se sve pogleda sta je uradio ja ne znam ko moze reci da se on vrati na mjesto predsjednika.

kamiondzija78
Gost
kamiondzija78

Jokic da se izvinjava svaki dan ne bi bilo dovoljno s obzirom sta napravi od grada

Igor88
Gost
Igor88

Jokiceva nesposobnost je očigledna ne znam ko njega moze da podrzava.

InesBD
Gost
InesBD

Treba da se smijeni,zbog svega onoga sto je Kotoru napravio.

Prepelica
Gost
Prepelica

Treba Jokic da se izvini gradjanima sta je uradio sa Kotorom,u kakvo ga je stanje doveo.

Franjo
Gost
Franjo

Ne treba zaboraviti naglasiti da je Sadašnji predsjednik opstine svoju partisku koleginicu koja je prvo bila savjetnik u opstini Kotor i koja je uzela otpremninu probao da ubaci nakon otpremnine kao pravnog zastupnika opstine i koja je dobila od zastupanja 7000€, odlukom komisije za sprečavanje korupcije utvdjeno je da je ta zena prekršila zakon ali to nije bilo dovoljno nego… Više »

kontraš
Gost
kontraš

Da sam znao za planove demokrata nikad ih ne bih glasao !

Kaktus
Gost
Kaktus

Nikad sebi necu oprostiti sto sam jednom glasao za demokrate

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Kasno ste dosli do resenja ,sad kad maknete jokica opet ce vam ostati njegovi kadrovi koje je uhljebio gradskim predizecima

Leart
Gost
Leart

Jadni jole,dobio otkaz na prvo radno mjesto

Komita
Gost
Komita

Dps ima vecinu a jokic nema posao,tacka ,nema vise polemike

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Srecan ti put jokicu ,zasluzio si smjenu

Liberal
Gost
Liberal

Dovoljno je uci u opstinu i prebrojati crvene kravate,sve ce vam biti jasno

Stefo12
Gost
Stefo12

Samo demokrate mogu da drze plate radnika kao taoce

Dokaz
Gost
Dokaz

Konacno da neko iznese ono sto cijeli grad zna. A opet neko precutkuje da je kadar demokrata pokrao lokalnu javnu firmu i prokockao pare, da mu je prvi savjetnik dugogodisnji pajtos Sarica… its

Cipsy
Gost
Cipsy

Nijesu mogli unutar koalicije da se dogovore jer je svako imao svoje licne interese koje je stavljao ispred opstinskih i onda je doslo do smjene i sad su se nasli da pricaju nesto a grad su ojadili, ne znam kako Jokica nije sramota iskreno i njega i Perovicevu!

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Dokaz kako svaki grad prodje kad dodje opozicija na celo!

ines23
Gost
ines23

Nije ni cudo sto je Kotor propao kad se sad pogleda situacija, nema sta nijesu radili sta su htjeli, a konktetnih stravari za grad niko nije ucinio!

Vitinka
Gost
Vitinka

Posle svega ovoga red je da konacno i jednom za svagda Jokic i Peroviceva budu smijenjeni i da prestane opustosenje ovog grada od stane Demokrata.

oliver14
Gost
oliver14

On nije bio u stanju da sazove sjednicu za usvoje budzet nego se sve krio, ali je zato svoj dzep napinio iz opstinske kase.

Rafaello
Gost
Rafaello

Ono sto je posebno karakteristicno za vlast u Kotoru je samovolja pojedinaca, koji su iskoristili svoje pozicije za masovno zaposljavanje partijskih drugova i kumova, a sve to na ustreb nase opstine, koju su i na kraju unazadili svojim neznanjem i nesposobnoscu.

Kosta
Gost
Kosta

Najbolje su prosli ovi sto su bili uz Jokica, njegovi kumovi, prijatelji, rodjaci. On je njima dobru matematiku proracunao da primaju plate i posle kad ne budu na toj funkciji, pa se posle pitamo sto je opstina propala.

Iskra95
Gost
Iskra95

Vazno je da je Jokic zaposlio sve ljude bliske Demokratama, a to sto radnici ne primaju platu zbog njegove nesposobnosti to nikom nista.

Kinez
Gost
Kinez

Smjena Jokica je najbolja odluka za moj rodni grad! Ovakav covjek ne zasluzuje da i dalje obavlja ovu funkciju.

Enesa
Gost
Enesa

rebace mnogo energije da se kotorska uprava povrati i dovede u neko normalno stanje, jer ju je Jokic doveo do najnizih grana.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Gradjani zasluzuju funkcionalnu opstinu, a ocigledno opozicija zbog manjka sposobnosti i obrazovanja nije adekvatan nosilac vlasti.

Mira
Gost
Mira

Nikad vise Dps u Kotor!Dosta ste porkrali ,bolje bi bilo da cutite!

Marelica
Gost
Marelica

Da je Jokic i prstom mrdnuo za moju opstinu imao bi podrsku, ali ovako zelimo samo ledja da mu vidimo, i njemu i Demokratama.

goran1978
Gost
goran1978

Nije ni cudo sto je opstina propala kad vidim kako je Jokic radio i sta je sve cinio!

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Jokicu je samo bitna fotelja, briga njega i za radnike, za njihove plate i za opstinu.

Send this to a friend