Politika

DPS Kotor: Utvrdili smo prijedlog za pokretanje inicijative za izbor predsjednika Opštine

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Kotor sa Klubom odbornika, jednoglasno je utvrđen prijedlog za pokretanje inicijative za izbor predsjednika Opštine Kotor.

Na sjednici, kojoj je prisustvovao koordinator ispred Predsjedništva Branko Čavor, konstatovano je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada lokalnog DPS.

“Demokratska partija socijalista Kotor je, kao najveći politički subjekt u Kotoru, svojim djelovanjem pokazala punu odgovornost prema građanima Kotora. Pune dvije godine informišemo kotorsku i crnogorsku javnost  o brojnim zloupotrebama u radu partija sastavljenih u jednu neobičnu, sad već bivšu koaliciju koja je predstavljala vlast u Kotoru. Svo vrijeme njihove vladavine argumentovano smo upozoravali na nezakonito donošenje odluka u ime Skupštine opštine, neodržavanje sjednica Skupštine opštine, neusvajanje budžeta opštine Kotor za tekuću godinu, nedonošenje Strateškog plana razvoja, nezakonito zapošljavanje, nerješavanje nagomilanih komunalnih problema, neracionalno trošenje sredstava, ignorisanje zakonskih obaveza o izvještavanju o utrošenim sredstvima Opštine, donošenje odluka štetnih za grad, i brojnih drugih problema”, poručuju iz lokalnog DPS-a.

Dvije godine, dodaju,  osluškuju i informišu javnost o nezadovoljstvu građana Kotora radom lokalne samouprave.

“A priznanje naših stavova, u konačnom, dobili smo i od drugih političkih subjekata, konstinuitenata bivše vladajuće koalicije u Kotoru. O ovome svjedoče kako  njihova brojna saopštenja, tako i ostavke na čelnim mjestima u opštini Kotor kao i činjenica da je predsjednik opštine Kotor razriješen inicijativom i voljom većine odbornika SO Kotor. Što sad reći na „prekrajanje volje građana“? Ova izjava će još dugo odjekivati unutar vjekovnih kotorskih zidina, kao znak upozorenja da nijedan politčki subjekat nema prava da uzurpira i lažira pravo građana Kotora”; navode oni.

Prema njihovim riječima, Demokratska partija socijalista Kotor je svojim dosadašnjim učinkom još jednom pokazala i dokazala da se odgovorno odnosi u vezi svih pitanja od značaja za građane Kotora, prvenstveno u smislu njegovog razvoja i prospiriteta, ali ne i u smislu slobodnog normativnog tumačenja važećih nacionalnih propisa i zakona, jer za to nijedna partija nema mandat od svojih građana.

“S obzirom da smo odgovorna partija i ne podržavamo vaninstitucionalne mehanizme djelovanja, na današnjoj sjednici Izvršnog odbora DPS Kotor sa Klubom odbornika jednoglasno je utvrđen prijedlog za pokretanje inicijative za izbor Predsjednika Opštine Kotor, i to samo sa jednim ciljem – obezbijediti uslove za nesmetan razvoj i prosperitet grada Kotora i njegovih sugrađana”, zaključuju u DPS-u.

M.D.

9

avatar
1000
7
2
0
 
9
FileopgLscgKotorKotor66BokaiBudva
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Viđeli Demokrate i njihov MAGISTAR Bečić da im niko iz gospodskog Kotora nije doša na miting podrške Jokiću, pa se prepali izbora ali kad tad mora do njih doći, a onda će to i svatiti ozbiljnije.

Kotor
Gost
Kotor

Bravooo i samo naprijed DPS ali bez Stjepcevica i Peđe Abramovica !!!

Kotor66
Gost
Kotor66

Pokazite anketu pa da vidimo gdje ste vi DPS…na izbore ce se ta anketa i dokazati….dzabe au vam spijuni istrazivali jer ste sami zebe zakucali hahaha…Idemo na izbore vamoooosss

Lscg
Gost
Lscg

Bice izbori… znam samo da ce DemoNkrate da potpnu

BokaiBudva
Gost
BokaiBudva

Dajte nam izbore konacno, sada nema Ranka i konacno da vas zakucamo i unistimo….ali necete bojite se…dobili ste juce papir ankete pa vam je g.din Avramovic ostao iskolacenih ociju ha???Sve se zna…je li vam objavio to na sastanak hahahaha…dajte izboreeeee

Prc CG
Gost
Prc CG

Prijedlog??????Jel vi nešto prijedlazete
“gospodo”iz dps-a?????

Mrtva trka
Gost
Mrtva trka

Poslije loših došli gori.

Skaljari
Gost
Skaljari

Micite cetnike sa vlasti.

Plagenti
Gost
Plagenti

Ne mlati

Send this to a friend