Politika

DPS: Kumovske veze održavaju vlast u Herceg Novom

Herceg Novi

Na državnom nivou Demagozi i DF ne mogu se usaglasati ama baš ni oko čega, a u  Herceg Novom mogu zahvaljujući kumovskim vezama predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine, saopštili su iz hercegnovskog DPS-a.

<<<SO Herceg Novi: Vlada da preuzme isplatu zarada, bolnica Meljine da se ne ugasi<<<

Ipak, kako dodaju, i kumovima je trebalo tri mjeseca da konačno zakažu sjednicu Skupštine opštine.

“Shvativši koliko ništa nisu uradili, pokušali su da ad hock dopune dnevni red tačkama čija je osnovna svrha bila da građanima Herceg Novog odvuku pažnju sa brojnih problema koji se samo nagomilavaju. Ne zaslužuje Bolnica Meljina da bude usputna tačka na brzinu skovanog dnevnog reda. Zato smo predložili posebnu sjednicu Skupštine samo sa tačkom posvećenoj Bolnici”, navode oni.

Očekivali su, kako ističu, da će se raznorodna koalcija partija na vlasti, koje je okupila isključivo mržnja prema DPS-u, bolje pripremiti za sjednicu.

“Ponudili smo i konretne predloge da se radnicima Bolnice Meljine uputi podrška Opštine koja toliko brine o njima u iznosu od dvije mjesečne plate i umanje obaveze koja Bolnica duguje prema Opštini na ime poreza. Predlozi su odbijeni. Bez skupštinske većine usvojenje zaključak da ‘se predloži Vladi Crne Gore da pored finansiranja izvršenih usluga, preuzme i finansiranje zarada zaposlenih. Ovo bi bio jedinstven slučaj u svijetu da Opština rješava problem tako što zadužuje Vladu”, tvrde iz DPS-a.

Iz ove partije ističu da su Demokrate svjesne da je snaga ovog zaključka jednaka snazi zaključka neke mjesne zajednice da predloži Opštini Herceg Novom da preuzme finansiranje bilo čega od interesa za građane te mjesne zajednice.

“Toga su svjesni i građani Herceg Novog i cijela crnogorska javnost. Ono čega nijesu svjesne sve partije na vlasti su njihova predizborna obećanja. Svi odreda obećavali su ‘da će riješiti status Bolnice Meljine’. Zaboravili su samo da u svojim predizbornim panfletima napišu: riješićemo status Bolnice Meljine uz podršku Vlade Crne Gore. Ni tada, ni sada, nijesu imali ideju kako to da učine. Imali su samo isprazne riječi čiji se eho čuo na jučerašnjoj sjednici Skupštine”, tvrde oni.

Ipak, kako naglašavaju, nešto se dogodilo juče.

“Partije na vlasti priznale su svoju nemoć i nesposobnost. Prazna obećanja došla su na naplatu. Ako su postale svjesne težine svojih obećanja, drago nam je da smo im pomogli u toj spoznaji. Ukoliko nijesu, građanima Herceg Novog ostaće da plate visoku cijenu predizobrnih obmana i haotičnog odnosa u koaliciji”, zaključuju oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

Nemojte da ste toliko licemjerni.. nemojte vi o kumovskim vezama.. vi ste ih izmislili..

Banjo
Gost
Banjo

Kako maći neprijatelje Crne Gore s vlasti u Novom?

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Maci Novi iz CG?

raspitaj se
Gost
raspitaj se

…i pripoit ga republici srpskoj.

Send this to a friend