Politika

DPS: Lideri DF-a bi i na čelo Mitropolije

Lideri Demokratskog fronta bi da budu i  na čelu Mitropolije, mišljenja su u Demokratskoj partiji socijalista, nakon što su iz DF-a organizovali prevoz i pozvali pristalice na Sabor SPC koji se održava u subotu.

<<<DF politizuje crkveno pitanje: Organizuje prevoz do Hrama 15. juna<<<

“Predsjedništvo Demokratskog fronta jasno je svojim saopštenjem, koje više liči na šovinistički pamflet nego na politički stav, predstavilo kakve su prave namjere okupljanja 15. juna, otkrivši javnosti da iza najavljenog skupa stoji zapravo ova stranka. Ono što na pamet nije palo ni najekstremnijim političkim grupama od fašista do boljševika – da sazivaju političke mitinge usred crkava – smislili su domišljati Mandić, Knežević, Medojević i ostali članovi Predsjedništva DF, koji se ovim činom kandiduju da uđu u istoriju političkog bešćašća i bizarnosti. Zato pristalice DF iz SPC koje im to dozvoljavaju, svjesno  zloupotrebljavaju Crkvu, jer ovakvi potezi ne predstavljaju skup vrijednosti istočno – pravoslavnog hrišćanstva, već jeres i skrnavljenje vjere”, poručuju iz DPS-a.

Oni dodaju da je jasno iz sadržaja i rječnika niza saopštenja, ne samo DF-ovog, već i svih njima srodnih političkih partija, poniklih iz iste matrice, da planirani događaj ima isključivo politički karakter.

“Očigledno je, da je jedini cilj ovog skupa pokušaj da se manipulacijama sačuvaju strane ekspoziture, skrivene pod plaštom vjerskih organizacija. Crna Gora je sekularna država i u takvoj državi se zakoni donose isključivo u parlamentu. Vjerske  organizacije, ma kako god se zvale  i na kakav god status pretendovale, nigdje, pa neće ni u Crnoj Gori, imati status zakonodavne vlasti”, navode oni.

Crna Gora, poručuju iz DPS-a, kao članica NATO-a i predvodnica pregovaračkog procesa o članstvu u EU, u svim oblastima pa i u oblasti slobode vjeroispovijesti, usklađuje svoje zakondavstvo sa najvišim međunarodnim standardima.

“Upravo takvi zakoni su potrebni Crnoj Gori da bi se konačno doveli “k poznaniju prava” vječiti negatori crnogorske države i svega što je simbolizuje. Zato su ovakvi pozivi i prijetnje DF-a samo još jedna podvala i potcjenjivanje sopstvenih građana, nakon niza neuspjelih pokušaja da ih zloupotrijebe za isključivo svoje a ne interese srpskog naroda, iza koga se nevješto skrivaju. Što se tiče nekih njihovih “saboraca” iz SPC, koji više i ne kriju da bi radije posezali za oružjem nego za kandilom, oni su ovim pokazali da je njihova zakletva imovina, a ne vjera i bogosluženje”, smatraju u ovoj partiji.

Sve zajedno, kako ističu, ukazuje da ih je najmanje briga za crkvu i za istinske vjernike, već kako dodaju iz DPS-a, pokušavaju da manipulišu i da ih koriste u svojoj nečasnoj raboti podrivanja države Crne Gore i  njenog multietničkog sklada.

“U tim svojim nečasnim činjenjima se ne libe ni da jasno pretvore hram Hristovog vaskresenja, u čijem je podizanju značajno pomogla država Crna Gora, u političko sastajalište sa kojeg treba ponovo nasrnuti na temelje te iste države. Njihovi ratni pokliči kojima poručuju da će svojim životima i oružjem braniti objekte, zvuče prije prazno i otužno, nego hrišćanski i pravoslavno. Znaju oni odlično da ih niko ne napada, niti će ih napadati, a sa takvom retorikom i ponašanjem upravo oni su najveći protivnici crkve i srpskog naroda u  Crnoj Gori”, navode iz ove stranke.

U DPS-u su uvjereni  da građani Crne Gore neće ponovo nasjesti na provokacije i pokušaje raspirivanja međunacionalne mržnje i podizanje političkih tenzija, jer već imaju višedecenijsko iskustvo sa istom rabotom sa istih adresa.

“Nije im uspijevalo do sad, neće ni ovog puta”, jasni su oni.

55

avatar
1000
38
17
0
 
42
FileopgCinik🇮🇱Car🇷🇺RomanovSveti RistoMrgud
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

DF su male mace za Amfilohija i Aljeksu malog magistra….

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Neki od njih treba da budu srecni sto su na celo DFa.

NBA
Gost
NBA

KONACNO! PRESJEDNIK DIKANOVIC JE DOSTA PKUSAVAO DA IH SMIRI NA LJUDSKI NACIN,ALI “ONI” TO NE RAZUMIJU I PRORADILA BRITVAAAAAAAAAAAAAAA!!!BRAVO I SRECNO!

KnjazMilos
Gost
KnjazMilos

Takvima je grijeh dozvoliti da budu na celu bilo cega o grijeh je takvima dopustiti da s necim upravljaju

cikotic
Gost
cikotic

Ne bi oni na celu mitropolije jer je vole vec da bi povratili izgubljene glasove i poverenje srpskog naroda u Crnoj Gori…. Ali ti se nikada nece dogoditi df-u niko ne veruje

milo
Gost
milo

A vaš vođa ne bi, jer mu je to mizerno! On bi želio da bude na mjestu vaseljenskog patrijarha! Ali ne može mu biti, hahaha

Fileopg
Gost
Fileopg

Prvo su propali protesti koje organizovaše vojvoda četnički i pipun, onda propadoše protesti sa majkama, pa sa odupiračima, onda i sa DKejom tako da se veljesrpsko ruska klika odlučila zaigrati na najači i pošljednji adut Amfilohija i popove….Vojvoda se pojavljuje samo kao organizator prevoza, a u stvari svi znamo ko ih finansira i organizuje. Ne tako davno se śećamo kad… Više »

Kopitetna
Gost
Kopitetna

Lideri Demokratskog fronta bi da budu i na čelu Mitropolije, Milo oće da osnuje svoju autokefalnu crkvu, aj sad budi pametna.

Freon
Gost
Freon

Zamjena teza. DPS bi zapravo da OSNUJE crkvu.

Mrgud
Gost
Mrgud

Pa oni su sefovi Amfilohiju. To je sye poznata stvar.

milos
Gost
milos

svi smo mi ljudi .

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Ove iz DF ne mogu sa ocima da vidim,i jesu politicki radikali.Ali ovi sto hoce da otimaju crkve,i stavljaju anatemisane persone su gori 100 puta,zato svi u Subotu da pokazemo ovim komunistima,da sa svim mogu da se igraju osim sz Crkvom.

Fileopg
Gost
Fileopg

nije to nikakva crkva već produžena ruka okupatora…

niro
Gost
niro

Masni i Pipun pravili nekakve sabore ili ne, čeka ih Spuž uskoro.

vukomita
Gost
vukomita

SAMO VI PRIMJENJUJTE ZAKON I PRAVDU A ZA NJIH NE BRINITE ZAVRSICE NA SMETLISTE ISTORIJE..

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Zavrsice Milo ka Lazni Car Scepan Mali

Fileopg
Gost
Fileopg

ovo je otvorena prijetnja atentata na predśednika…

Dodoško magare
Gost
Dodoško magare

Živjela CPC i DANU. Živio DPS, SD i Liberali. Živjela i naša braća Bošnjaci, Hrvati, Romi i Albanci. Uz njihovu pomoć ćemo povratiti sve crkve i manastire.

Sveti Miras
Gost
Sveti Miras

Vraticemo ih da se molimo Titu u miru.

Sveti Risto
Gost
Sveti Risto

Aj jednu i u ime Staljina i Hitlera, zastitnika nase Srpske Svetosavske Sekte!

Liberal
Gost
Liberal

Moze li ikome proc ovo sto njima tako lako prolazi

Send this to a friend