Politika

DPS: Vlasti u Beranama lične privilegije iznad interesa građana

Berane

Nemogućnost održavanja za danas zakazane sjednice lokalnog parlamenta, potvrđuje nefunkcionisanje aktuelne beranske lokalne vlasti već u prvim mjesecima njihove vladavine, poručili su iz beranskog DPS-a.

Prema njihovim riječima, treća sjednica lokalne skupštine, čiji termin održavanja se više puta odlaže, pokazuje da su aktuelnoj beranskoj lokalnoj vlasti (DF, Demokrate i SNP) lični interesi i privilegije iznad interesa građana Berana.

“Nedolazak na današnju sjednicu nekoliko odbornika aktuelne loklane vlasti zbog neudovoljavanja njihovim ličnim zahtjevima, onemogućilo je održavanje za danas zakazane sjednice na čijem dnevnom redu se nalaze tačke dnevnog reda od bitnog značaja za funkcionisanje lokalne samouprave i život građana”, navode iz DPS-a.

Kako ističu međusobno ucjenjivanje unutar nezrele koalicije se i dalje nastavlja, a kako dodaju, rješavanje nagomilanih problema u opštini Berane nije ni u planu ove neodgovorne družine.

“Činjenica da smo na kraju kalendarske godine, a da nijesu usvojene najvažnije odluke za funkcionisanje opštinskih ustanova i preduzeća, samo pokazuje da ova nova-stara vlast nastavlja da  demonstrira svoju nesposobnost. Grabež funkcija je, i dalje,  jedini cilj ove neodgovorne vlasti”, tvrde oni.

Iz DPS-a poručuju da dok sve važne odluke mogu da čekaju, odluka za kupovinu najluksuznijeg mercedesa od preko 50 hiljada eura, od novca građana Berana, izvršena je po hitnom postupku, kako bi se, kako dodaju,  zadovoljila komfornost predsjednikove funkcije.

“Usvajanje detaljnih urbanističkih planova i drugih važnih odluka, i dalje je na čekanju, dok traju partijska nadgornjavanja i ucjenjivanja nezrele beranske lokalne vlasti (DF, Demokrate i SNP). Sve ovo pokazuje da je motiv vršenja vlasti pomenute koalicije isključivo zadovoljavanje ličnih prohtjeva i apetita na uštrb svih građana Berana kojima je to iz dana u dan sve jasnije, na šta je, Opštnski odbor Demokratske partije socijalista Berana svih ovih mjeseci upozoravao javnost”, zaključuju iz DPS-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivangradjanin
Gost
Ivangradjanin

Pustite vi Beranci i ove i one.Vkast uziva po kafi ima,seta,primaju plate,putne,dnevnice idr rabote.Ode nama jos jedan park onaj cvijetni eno i njega prekopavaju i cupaju stabla.Dje je sada Luka Berane sramota jedna.Sve se radi i zateze dok se guzica ne uvaci u fotelju.

No comment.
Gost
No comment.

problem su tih 50.000e ? a dje su milioni, milijarde koji su ” vladari ” stavili u dzepove i kupovinu automobila ( na racun gradjana ) od preko 150.000 ? sta cemo sa tim?!

Send this to a friend